• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş için çok mu erkendi?:(

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Biliyorsunuzdur sanırım benimkiler de babasız büyüyor..
Kısa bir süre benim küçüğümde de kaybetme korkusu yaşadık.
Psikoloğumuz bunun normal olduğunu, anne babası birlikte olan çocuklarda bile yaşanabileceğini söylemişti..
Belki sizinkinde de böyle bir korku gelişmiş olabilir..
Babaya giderken de aynısını yapıyor. Sen beni sevmiyorsun gönderiyorsun bende seni sevmeyeceğim diyor. Hatta geçtiğimiz cumartesi görüş gününde gitmicem diye ağladığı için babası almadı.

6 aylık için kreş biraz erken gibi görünüyor.
İzmitteyim ben de. 1 yaş altı alan kreş sayısı çok az.
En azından yaşını tamamlatacak kadar aile üyelerinden birinden rica etseniz, ya da bakıcı, daha fazla kreş arasından seçim yapabilirsiniz.
BİLGİ KÖPRÜSÜ VAR TATLIM
ONA BAKIYOM SABAHTAN BERİ
BİDE GÜNDOĞDUDA OTURUYOM. BEYAZ ZAMBAK VAR
BAŞKADA BİLMİYOM İZMİTİDE TANIMIYOM ACIKCASI
AĞLAMAK İSTİYORUM
DÜN DAHA KONUŞTUK EŞİMLE BU KONUYU. ODA BİLMİYO NE YAPACAĞIMIZI

oğlumu 2 yaşında başlattım kreşe.
orada iyiydi ama alırken ve verirken ağlıyordu. evde de çok huysuzdu.
sanki anne babaya orada mutsuzmuş imajı çiziyordu. Hani büyükler yapar ya, blöf yapıyordu diyelim :)
bizde yaklaşık bir ay sürdü.

sizin baba probleminiz de eklenince bu kadar uzun sürmüş olabilir. bence geri adım atmayın, çünkü kreş yaşı gelmiş.

ya da siz çocuğunuzu daha iyi bilirsiniz, belki kışı evde geçirip yeniden başlayabilirsiniz.
Parça parça verince sağlıklı olmayabilir, arkadaşları ilerlemiş olur. Şuan hem size yazıp hem izliyorum, zıplıyor gülüyor, arkadaşlarıyla oynuyor. Ama evde off:(

Merhaba, oğlum 3 yaşında gelişimi için kreşe gönderiyorum. 2 aydır devam ediyor, ancak giderken ortalığı yıkıyor, ağlıyor, gitmek istemiyor. Kreşi kamerayla internet üzerinden kontrol etme olanağımız var, kreş içinse oldukça mutlu, oyunlar oynuyor, şarkı söylüyor. Eve geldiğinde küs oluyoruz, benimle konuşmak istemiyor, oyuncaklarını istemiyor, sadece tv açık olsun rahatsız edilmeyeyim istiyor. Konuşmaya çalıştığımda sen beni oraya bırakıp gittin seni sevmiyorum artık diyor. Kreşte etkileneceği herhangi bir durum yok, çok da neşeli, kahkalarını izliyorum, yemekleri iştahla yiyor, öğretmenini çok seviyor, sürekli sarılıyor öğretmenine. Ancak 2 aydır evimiz mutsuz, oğlum hiç bir şeyden Mutlu olmuyor. Acaba kreşe göndermemeli miyim? Çalışmıyorum, sosyalleşmesi, sıkılmaması için kreşe gönderiyorum, evdeyken bana bir engeli yok, eskiden çok neşeliydi evde. Ya da kreşe gönderirken Nasıl bir yol izlemeliyim? Ağlamasına dayanamıyorum.
Kizim 2.5 yasinda bizimde 2 ay olacak baslayali ben onumuzdeki ay ise baslayacagim icin birkac ay erken verdik.suanda sizi zayif noktanizdan vurmaya calisiyordur.benim zirzop kizimda hala aglayarak gidiyor.ilk hafta beni dovuyorlar dedi uyumak istemiyorum dedi hircinlasti ta ki kapidan girene kadar...okulun pedegokuyla gorustuk normal bir surec oldugunu soyleyince biz her gitmicem dovuyorlar sozlerine karsi tepkisiz kaldik o da simdi vazgecti.pedegok hadi git seni beklicem aksam olsun bitsin hemen gel gibi cumleler kurmayin dedi.orada cok eglendigini biliyorum hergun yeni seyler ogreniyorsun ne kadar guzel gibi cumleler kurun dedi.bizde biraz da olsa ise yaradi.ingilizce ogretmenini cok sevdi oradan vuruyorum onu helo panky seni cok ozlemis diyorum hadi gidelim diyoe

Geçirdik, sadece 1 hafta. O zaman da böyleydi, alışamadı diyemicem, sorun girene kadar. Kreşte Mutlu ama sanki terkedilmiş hissi var üzerinde.

Ayni benimki bu durumda ama ben sabirla gondermeye devam edeceğim. Naz yapıyor ilgi çekme yöntemleri resmen zaaflarimizi kullanıyorlar :)

BEN HAMİLEYİM VE ŞUAN DOĞUM YAPTIKTAN SONRA NE YAPCAZ DEVAMLI EŞİMLE ONU KONUŞUYOZ
İZMİTE GELİN GELDİM AİLEM BURSADA
HER HALDE EN FAZLA İZİNLE RAPORLA 6 AY İDARE ETSEM
6 AYDAN SONRA KREŞE VERİCEM MECBURRRR..
ALLAHIM İYİ Bİ YER BULMAMI COCUĞUMUN PSİKOLAJİSİNİ BOZMADAN YA RABBİM.
Benim gönderdiğim yer oldukça güvenilir, sürekli netten takipteyim. Oldukça hoşuma gidiyor geçirdikleri Zaman.

Ağlatarak mı bıraktınız alışırken. Siz içeri girmediniz mi? Benim kızımda gidiyor kreşe,1 aya yakın bir süre,birlikte girdik okula oyun odasında durduk,alıştıkça çıktım okuldan,beni istediğinde döndüm hemen ,bahsettiğiniz tarz bir sorun yaşamadık. Yaşı itibariyle erken olduğunu düşünmüyorum ama ağlayarak bıraktıysanız muhtemelen ondan böyle davranıyor. Geri adım atmayın derim,izliyormuşsunuz gayet mutluymuş. Siz gidince ağlamıyormuş,zamanla alışacaktır. Siz bırakırken söyleyin,şimdi gidiyorum,yemeğini yedikten sonra,yada uyuyup uyanınca gelip seni alacağım diye anlatın her defasında. (saat kaçta alıyorsunuz bilmiyorum ama yarım gün sanırım)
Kolaylıklar dilerim

Kreşteykwn her şey yolunda, evdeyken sürekli ağlıyor, benimle konuşmak istemiyor. Giderken de resmen sürüklenerek gidiyor, onu öyle görünce içim parçalanıyor. Acaba bu yıl göndermesem mi?

Babasız büyüyor demişsiniz yukarıda sanırım,
Babası ile kavganıza hiç şahit oldumu ? açıkçası bu aklıma geliyor
Oda acaba annemde ,babamda beni istemiyor düşüncesinemi girdi,bilemedim.
Evet bende oğlumda sizin süre kadar bir zorluk yaşadım,sürünerek giderdi okula
Bunu adet haline getirdi,ve kararlı olduğumu kreşe gitmesi gerktiğini arkadaşı ve öğretmeninin onu çok özlediğini söylerdim
Her akşam sarılırdım almaya giderken sorguya çekip dururdu neden gidiyorum diye
Çok şükür atlattım sonuçta yavaş yavaş oturdu düzen
Devamlı sarılıp ne yaptığını soruyordum ,onu çok sevdiği eğer okula gitmezse üzüleceğimi söylerdim
Bence 1 ay kadar daha deneyin,herşey okulda yolundaysa bana şımarıklık gibi geldi...birazdaha sabredip devamlı konuşun...

Normalde alışma dönemini atlatmış olması gerekiyordu
senin yerinde olsam başka bir kreşe gitmesini sağlardım tabiki sizinle beraber yavaş yavaş koparak.
gitmenizden onu bırakmanızdan korkuyor belli ki size tavır alıyor.
3 yaş erken degıl hatta gec diyebilirim
Geçen sene de böyle yaptık ama bu yıl gitmeli bencede aması var işte:), çok ürkek çok ağlıyor, tabi girene kadar, girdikten sonra mutlu, eve gelince benimle mutsuz.

Geçen sene de böyle yaptık ama bu yıl gitmeli bencede aması var işte:), çok ürkek çok ağlıyor, tabi girene kadar, girdikten sonra mutlu, eve gelince benimle mutsuz.
sana kızıyor bence baska bı kresten sıfırdan baslayın
gecen senedemı aynı yere gıttı

Çocuğunuz korkuyor. Aslında kreşte çok mutlu ama terkedilme korkusu yaşıyor olabilir. İçim acıdı. Herkes hayatı kendi bildiği kadar anlayabiliyor. Burda çözüm zor bulursunuz. Eğer maddi imkanınız varsa bir pedagogla görüşün. Kreşe göndermezeniz bunun ilkokulu var.

Ağlatarak mı bıraktınız alışırken. Siz içeri girmediniz mi? Benim kızımda gidiyor kreşe,1 aya yakın bir süre,birlikte girdik okula oyun odasında durduk,alıştıkça çıktım okuldan,beni istediğinde döndüm hemen ,bahsettiğiniz tarz bir sorun yaşamadık. Yaşı itibariyle erken olduğunu düşünmüyorum ama ağlayarak bıraktıysanız muhtemelen ondan böyle davranıyor. Geri adım atmayın derim,izliyormuşsunuz gayet mutluymuş. Siz gidince ağlamıyormuş,zamanla alışacaktır. Siz bırakırken söyleyin,şimdi gidiyorum,yemeğini yedikten sonra,yada uyuyup uyanınca gelip seni alacağım diye anlatın her defasında. (saat kaçta alıyorsunuz bilmiyorum ama yarım gün sanırım)
Kolaylıklar dilerim
Hayır alışma döneminde ağlayarak gitmiyordu, benim yanında olmadığımı fark ettiğinde ağlamaya başladı. Anladı ki ben yokum içerde giderken başladı ağlamaya.
Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için uygulayacağım.

sana kızıyor bence baska bı kresten sıfırdan baslayın
gecen senedemı aynı yere gıttı
Aynı yere gönderdim ama 1 ay sonra geri aldım. Hani kötü bir yer diil, mutsuzda diil orda. Bir de güvenilir, Can'ım sıkılınca açıyorum izliyorum. Başka yerde de farklı olacağını düşünmüyorum.

BİLGİ KÖPRÜSÜ VAR TATLIM
ONA BAKIYOM SABAHTAN BERİ
BİDE GÜNDOĞDUDA OTURUYOM. BEYAZ ZAMBAK VAR
BAŞKADA BİLMİYOM İZMİTİDE TANIMIYOM ACIKCASI
AĞLAMAK İSTİYORUM
DÜN DAHA KONUŞTUK EŞİMLE BU KONUYU. ODA BİLMİYO NE YAPACAĞIMIZI

bir kaç iyi kreş biliyorum ama sanırım hiçbiri 1 yaş altı almıyor.
bu kreşleri sorabilirim tanıdıklara istersen, ben bilmiyorum.

Babasız büyüyor demişsiniz yukarıda sanırım,
Babası ile kavganıza hiç şahit oldumu ? açıkçası bu aklıma geliyor
Oda acaba annemde ,babamda beni istemiyor düşüncesinemi girdi,bilemedim.
Evet bende oğlumda sizin süre kadar bir zorluk yaşadım,sürünerek giderdi okula
Bunu adet haline getirdi,ve kararlı olduğumu kreşe gitmesi gerktiğini arkadaşı ve öğretmeninin onu çok özlediğini söylerdim
Her akşam sarılırdım almaya giderken sorguya çekip dururdu neden gidiyorum diye
Çok şükür atlattım sonuçta yavaş yavaş oturdu düzen
Devamlı sarılıp ne yaptığını soruyordum ,onu çok sevdiği eğer okula gitmezse üzüleceğimi söylerdim
Bence 1 ay kadar daha deneyin,herşey okulda yolundaysa bana şımarıklık gibi geldi...birazdaha sabredip devamlı konuşun...
Babayla anneyi hiç Yanyana görmedi.

Aynı yere gönderdim ama 1 ay sonra geri aldım. Hani kötü bir yer diil, mutsuzda diil orda. Bir de güvenilir, Can'ım sıkılınca açıyorum izliyorum. Başka yerde de farklı olacağını düşünmüyorum.
yenı baslangıc yapmanız gerekıyor
ıste beraber gıdeceksınız gerekırse bı sure sızde orada kalacaksınız
o sıze gıt dıyene kadar guvenle alakalı bı sıkıntısı var
buarada o kamera olayı yasal degıl :D her kreste var ama sıfreyı herkese vermıyorlar benım oglum ıse benı normalde bırakmaz yanı hep elımde kolumda yapısık dıyebılırım ama ardına bakmadan gıtmıstı buda benı cok sasırtmıstı
ben benımkınden beklerdım bu aglamaları ama o aglamayınca ben aglamıstım ardına bakmadan gıttı bu dıye :D

Babaya giderken de aynısını yapıyor. Sen beni sevmiyorsun gönderiyorsun bende seni sevmeyeceğim diyor. Hatta geçtiğimiz cumartesi görüş gününde gitmicem diye ağladığı için babası almadı.

Endişelenmeyin bir süre geçecektir..
Birlikte olduğunuz her vakti çok güzel geçirin..
Hep size döndüğü için zamanla endişeleri ve korkuları geçecektir..
Bence bu korkuları ile ilgili de konuşun..
Onsuz sizin de keyifsiz olduğunu bilsin bence..

Her çocuk için aynı tepki olmuyor. Bizim özel durumumuz var, babasız büyüyor. Diğer arkadaşlarının anneleriyle görüştüm, bir tek bizde sorun var.
eşim emnıyet yard şoföruydu şimdi başka müdürün yanında bırgun oglunu kreşe göturmye gıtmıs oğlan aglamış gıtmıcem dıye sonra demiş yemeklerını begenmıyorum filan kadın aramış demiş oglum yemek yemesın orda ondan snra gitmiş kreşe giderkende arabadan annesıne bagırmış anne seni seviyorum diye :)

Back