Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş için çok mu erkendi?:(

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Senderr

YazKokulununAnnişi<3
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.181
1.084
158
Merhaba, oğlum 3 yaşında gelişimi için kreşe gönderiyorum. 2 aydır devam ediyor, ancak giderken ortalığı yıkıyor, ağlıyor, gitmek istemiyor. Kreşi kamerayla internet üzerinden kontrol etme olanağımız var, kreş içinse oldukça mutlu, oyunlar oynuyor, şarkı söylüyor. Eve geldiğinde küs oluyoruz, benimle konuşmak istemiyor, oyuncaklarını istemiyor, sadece tv açık olsun rahatsız edilmeyeyim istiyor. Konuşmaya çalıştığımda sen beni oraya bırakıp gittin seni sevmiyorum artık diyor. Kreşte etkileneceği herhangi bir durum yok, çok da neşeli, kahkalarını izliyorum, yemekleri iştahla yiyor, öğretmenini çok seviyor, sürekli sarılıyor öğretmenine. Ancak 2 aydır evimiz mutsuz, oğlum hiç bir şeyden Mutlu olmuyor. Acaba kreşe göndermemeli miyim? Çalışmıyorum, sosyalleşmesi, sıkılmaması için kreşe gönderiyorum, evdeyken bana bir engeli yok, eskiden çok neşeliydi evde. Ya da kreşe gönderirken Nasıl bir yol izlemeliyim? Ağlamasına dayanamıyorum.

Icimi bir korku kapladi yazinizi gorunce bir senelik ücretsiz izindeyim bebegm ikibck aylik iki yasinda kreş e veririm diyordum ((

Çocuk şu yaşta sizin kırmızı çizginizi bulmuş basıyor hatta tepiniyor üstünde.

Bildiğiniz ilgi çekmeye çalışıyor. Kreşte sorun yaratmıyorsa sizin ilginizi çekmeye çalışıyordur. Kreşten bikaç arkadaşının annesiyle iletişim kurun, ne bileyim anne çocuklu vakit geçirin. Arkadaşlarının durumunun aynı olduğunu anlasın.

Yani bende 3 yaşında verdim ,tabi çalıştığım için
Belki çalışmasaydım 4 yaşında gönderirdim ,bu halinden ötürü,
Fakat bir şekilde alışacak buna çünkü bu yıl gitmese seneye gidecek
Onunla devamlı konuşun onun için yaptığınızı ,arkadaşlarının olduğunu belirtin ki zaten dile getiriyorsunuz eminim,
Ya şımarıklığına yapıyor ,yada sevilmediğini düşünüyor olabilir,

Icimi bir korku kapladi yazinizi gorunce bir senelik ücretsiz izindeyim bebegm ikibck aylik iki yasinda kreş e veririm diyordum ((
Her çocuk için aynı tepki olmuyor. Bizim özel durumumuz var, babasız büyüyor. Diğer arkadaşlarının anneleriyle görüştüm, bir tek bizde sorun var.

Kendinizi suçlu hissetmeyin, sahte gözyaşlarına kanmayın, geri adım atmayın, şımartmayın fazla...

Alışma dönemi gecirmediniz mi? Biz 3 hafta 1 saat 2 saat 3 saat seklinde artan periyotta 3hafta hhergün götürdük ancak alisti 2 yasinda

Kreşteykwn her şey yolunda, evdeyken sürekli ağlıyor, benimle konuşmak istemiyor. Giderken de resmen sürüklenerek gidiyor, onu öyle görünce içim parçalanıyor. Acaba bu yıl göndermesem mi?

Alışma dönemi gecirmediniz mi? Biz 3 hafta 1 saat 2 saat 3 saat seklinde artan periyotta 3hafta hhergün götürdük ancak alisti 2 yasinda
Geçirdik, sadece 1 hafta. O zaman da böyleydi, alışamadı diyemicem, sorun girene kadar. Kreşte Mutlu ama sanki terkedilmiş hissi var üzerinde.

Kreşte yaşıtları ile sosyalleşmesi, evde tv izlemesinden katkat iyidir.

Ebeveynlerin vereceği eğitim 3 yaştan sonra çok yeterli olmuyor.

Çoğu kişi ya çocuğuna kendin bak, kreşe gönderme, çocuk sana muhtaç bla bla bla der. Asla öyle düşünmüyoum, anneyle evde kalan çocuklar, tüm gün dışarı çıksa parka gitse bile daha asosyal.Tüm gün onunla oynaman mümkün değil, o da sıkılır. Sonra ya televizyon, ya da tek başına oyun oynamak...

Otur uzun uzun konuş, seni seviyorum ama kreş senin iyiliğin için. Evde sıkılırsın, kış olacak dışarı zor çıkacağız ama kreşte arkadaşların var, öğretmenin var vs vs de. Ve haftasonu onunla kaliteli zaman geçir.

Kreşteykwn her şey yolunda, evdeyken sürekli ağlıyor, benimle konuşmak istemiyor. Giderken de resmen sürüklenerek gidiyor, onu öyle görünce içim parçalanıyor. Acaba bu yıl göndermesem mi?

Canım benim gönderme diye yapıyor zaten. Ağlıyor diye istediğini eline verecek misin? Sakın bunu yapma derim.

Normalde alışma dönemini atlatmış olması gerekiyordu
senin yerinde olsam başka bir kreşe gitmesini sağlardım tabiki sizinle beraber yavaş yavaş koparak.
gitmenizden onu bırakmanızdan korkuyor belli ki size tavır alıyor.
3 yaş erken degıl hatta gec diyebilirim

BEN HAMİLEYİM VE ŞUAN DOĞUM YAPTIKTAN SONRA NE YAPCAZ DEVAMLI EŞİMLE ONU KONUŞUYOZ
İZMİTE GELİN GELDİM AİLEM BURSADA
HER HALDE EN FAZLA İZİNLE RAPORLA 6 AY İDARE ETSEM
6 AYDAN SONRA KREŞE VERİCEM MECBURRRR..
ALLAHIM İYİ Bİ YER BULMAMI COCUĞUMUN PSİKOLAJİSİNİ BOZMADAN YA RABBİM.

Her çocuk için aynı tepki olmuyor. Bizim özel durumumuz var, babasız büyüyor. Diğer arkadaşlarının anneleriyle görüştüm, bir tek bizde sorun var.

Biliyorsunuzdur sanırım benimkiler de babasız büyüyor..
Kısa bir süre benim küçüğümde de kaybetme korkusu yaşadık.
Psikoloğumuz bunun normal olduğunu, anne babası birlikte olan çocuklarda bile yaşanabileceğini söylemişti..
Belki sizinkinde de böyle bir korku gelişmiş olabilir..

oğlumu 2 yaşında başlattım kreşe.
orada iyiydi ama alırken ve verirken ağlıyordu. evde de çok huysuzdu.
sanki anne babaya orada mutsuzmuş imajı çiziyordu. Hani büyükler yapar ya, blöf yapıyordu diyelim :)
bizde yaklaşık bir ay sürdü.

sizin baba probleminiz de eklenince bu kadar uzun sürmüş olabilir. bence geri adım atmayın, çünkü kreş yaşı gelmiş.

ya da siz çocuğunuzu daha iyi bilirsiniz, belki kışı evde geçirip yeniden başlayabilirsiniz.

6 aylık için kreş biraz erken gibi görünüyor.
İzmitteyim ben de. 1 yaş altı alan kreş sayısı çok az.
En azından yaşını tamamlatacak kadar aile üyelerinden birinden rica etseniz, ya da bakıcı, daha fazla kreş arasından seçim yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…