Krema gibi sünen yoğurt

• Konu Sahibi Konu Sahibi su00
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

su00

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2013
3.495
1.803
333
Ankara
Kızlar merhaba karantina günlerinde derdimiz yemek tabi her zamanki sütçümden süt aldım. Mayamı da hep ondan alıyorum. Her zamanki yaptığım şekilde yaptım ama yoğurt krema gibi oldu. Değişik bi şekilde sünüyo da neden böyle olduğuna dair fikri olan var mi

Mayadandır büyük ihtimalle. Ya da ısıyı tutturamamanızdandır.
Bende de bir kere olmuştu annem mayadan demişti. Artık 2 kez kendi yoğurdumla mayalıyorsam bir kez market yoğurduyla mayalıyorum. Çokta güzel tutuyor. Özellikle göynük marka yoğurtla çok güzel tutuyor.

Kıvamı mayasından oluyormuş öyle. Benimki de taş gibi oldu kıvamı müthiş ama ekşimtrak oldu ya. Ancak cacık ayran yapılabilir öyle yiyemem. Bilen biri beni de aydınlatsın

Kıvamı mayasından oluyormuş öyle. Benimki de taş gibi oldu kıvamı müthiş ama ekşimtrak oldu ya. Ancak cacık ayran yapılabilir öyle yiyemem. Bilen biri beni de aydınlatsın
Çok uzun süre dışarıda beklemiş olabilir misiniz?
Hangi usulle mayalıyorsunuz bilmiyorum ama ben etrafını sarıp yapıyorum. 7 saatten fazla bekletmemek lazımmış annem öyle söylemişti. 7 saat sonra bezden çıkarıp dolaba koyuyorum.

Mayaniz eksi olabilir veya cok uzun sure mayalandirmissinizdir. 6 saat falan yetiyor

İnek hamiledir ya da yeni doğum yapmıştır. Bahar aylarında oluyor genelde.

Mayalafığı yoğurfu ekşi olanlar bir dahaki sefere mayanıza 1 tatlı kaşığı toz şeker atıp karıştırın. Kapağını kaoatıp fırına koyun. 6 saat sonra alıp dolaba koyun. 1 gün açmayın. Ertesi gün Üzerine kağıt havlu koyuyorum ben.

Seve seve :)
5 kilo süte yarım limon suyu yeterlidir . süt kaynamaya başladığında yarım limonun suyunu eklersin bi 5 dakika da öyle kaynat söndür ocağı . soğuyuncaya kadar bekle sakın karıştırma . Soğuduktan sonra ince bir tülbenti süzgüye koy tencereyi boşalt , üstüne de ağır bi şey koy , ben tencereye su katıyorum üstüne koyuyorum ağırlık oluyo . iyice süzülüp suyunu çekince , peynirin tencerede kalan suyuna tuz at , peyniri de dilimle kavanoza koy , suyunu da üstüne doldur , al sana mis gibi peynir . afiyet olsun ☺

Hazır yoğurtla mayaladıysanız 3. Mayadan sonra falan sünmeye başlıyor.

Yok market yoğurdu değil canim. Sütcüm ev yoğurdu da satıyor ondan alıyorum her zaman

Ya çok teşekkür ediyorum 2 gündür güvenilir bir tarif arıyordum. Çok sağolun deneyip fotoğraflarım mutlaka, eminim çok güzel oalcaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…