Krema gibi sünen yoğurt

• Konu Sahibi Konu Sahibi su00
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Süte parmağımı sokup 7 ye kadar sayıyorum, 7 de eparmağım yandıysa ideal ısıya gelmiş oluyor, tavsiye ederim, çok araştırıp buldum bu yöntemi ve beni hiç yanıltmadı :) bir de buz dolabında bozmadan ağzı açık bir gece bekletin, güzelce donuyor :)

Kıvamı mayasından oluyormuş öyle. Benimki de taş gibi oldu kıvamı müthiş ama ekşimtrak oldu ya. Ancak cacık ayran yapılabilir öyle yiyemem. Bilen biri beni de aydınlatsın :KK70:
Mayan eksimis olabilir mi? Bi kere ben evde uzun süre kalmis yogurtla yapmıştım ve eksimisti😅

Yok market yoğurdu değil canim. Sütcüm ev yoğurdu da satıyor ondan alıyorum her zaman
O zaman maya da problem vardır. Belki de ısıda dır bilemiyorum 2 3 ihtimal var. :) benimde öyle oldu annem mayadan dedi zaten yenemedi o yoğurt. Garip lastik gibi birşey olmuştu. :/

Süte parmağımı sokup 7 ye kadar sayıyorum, 7 de eparmağım yandıysa ideal ısıya gelmiş oluyor, tavsiye ederim, çok araştırıp buldum bu yöntemi ve beni hiç yanıltmadı :) bir de buz dolabında bozmadan ağzı açık bir gece bekletin, güzelce donuyor :)
Ben d3 ayni öyle yapiyprum. Zaten he4 zaman yaptığım gibi yapıyorum. 1yildan fazladir yogurt mayaliyorum ilk defa böyle oldu

Kıvamı mayasından oluyormuş öyle. Benimki de taş gibi oldu kıvamı müthiş ama ekşimtrak oldu ya. Ancak cacık ayran yapılabilir öyle yiyemem. Bilen biri beni de aydınlatsın :KK70:
Ekşi olması genelde sıcak mayalanmasından kaynaklanıyor.

Sünme meselesine gelince bir defa ben de yoğurt yaparken maya olarak tava yoğurdu kullanmıştım, yoğurt sünüyordu. Ben kullandığım mayaya bağladım.

Bende antibiyotikli sütse süner diye biliyorum bir de mayayla alakalı sebeplerden bence yemeyin çünkü sağlıklı olup olmadığına dair kesin bilgi yok sanırım lor falan yapın hiç riske atmayın

Hazir yogurt degil canim ev yoğurdu. Sütcüm ev yoğurdu satıyor. Herseferinde taze yogurt aliyorum ondan
Sütçünüz hazır yoğurt mayası kullanmış olabilir mi? Bende yoğurdumu kendim mayalıyorum ve ne zaman hazır yoğurtla mayalasam sonu böyle sünüyor, o yüzden diyorum, komşudan maya isterken bile kaynağını soruyorum artık.

Sütçünüz hazır yoğurt mayası kullanmış olabilir mi? Bende yoğurdumu kendim mayalıyorum ve ne zaman hazır yoğurtla mayalasam sonu böyle sünüyor, o yüzden diyorum, komşudan maya isterken bile kaynağını soruyorum artık.
Bilmiyorum ki canim bi sorayım

Kızlar merhaba karantina günlerinde derdimiz yemek tabi😅 her zamanki sütçümden süt aldım. Mayamı da hep ondan alıyorum. Her zamanki yaptığım şekilde yaptım ama yoğurt krema gibi oldu. Değişik bi şekilde sünüyo da neden böyle olduğuna dair fikri olan var mi
Çok sıcak mayalanınca öyle oluyormuş. Annem demişti ;)

Ricâ ederim , bu tarifte tutmadı derdi yok , net 1 kilo peynir çıkarırsın .
Süt reçeli tarifim de var , o da hep tutar :)
Süt reçelini severim ama hiç yapmadım. Şu peynir işini bi halledeyim süt reçelini de yaparım :)

Tek tek alıntılayamadım.
benim mayam ekşi değildi ama sıcaklık tutturamamış olabilirim veya 6-7 saatten fazla bekletmiş olabilirim çünkü saat tutmamıştım. Geceden yapıp sabaha dolaba bırakmıştım. Bekletme olayını hiç bilmiyordum teşekkürler herkese

Zarari olur mu yaa😳
Reis bi zararı olmaz, yoğurt sümük gibi olmuş ha yemek stersen ye,ama ben goruntu ve tat bakimindan yemezdim... kestir peynir olarak degerlendir akşama da cayın yanına peynirli börek yap bizi de çağır ben severim şahsen 😁

Kızlar merhaba karantina günlerinde derdimiz yemek tabi😅 her zamanki sütçümden süt aldım. Mayamı da hep ondan alıyorum. Her zamanki yaptığım şekilde yaptım ama yoğurt krema gibi oldu. Değişik bi şekilde sünüyo da neden böyle olduğuna dair fikri olan var mi
mayanı değiştirmen lazım canım

Seve seve :)
5 kilo süte yarım limon suyu yeterlidir . süt kaynamaya başladığında yarım limonun suyunu eklersin bi 5 dakika da öyle kaynat söndür ocağı . soğuyuncaya kadar bekle sakın karıştırma . Soğuduktan sonra ince bir tülbenti süzgüye koy tencereyi boşalt , üstüne de ağır bi şey koy , ben tencereye su katıyorum üstüne koyuyorum ağırlık oluyo . iyice süzülüp suyunu çekince , peynirin tencerede kalan suyuna tuz at , peyniri de dilimle kavanoza koy , suyunu da üstüne doldur , al sana mis gibi peynir . afiyet olsun ☺
Bu tarifle peynir yapmaya calistim
Bir avuç peynir çikmadi 😂

Neden? şimdi onu söyluyorum
Ben limonu içine döktükten sonra peynir olacak diye yarim saatten fazla karistirarak pisirdim 😒

Back
X