Hastalik miiiMayadan da olabilir sütten de. Hayvanlarda hastalık vs varsa sünüyor yoğurt. Nette yazıları var bakabilirsiniz.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hastalik miiiMayadan da olabilir sütten de. Hayvanlarda hastalık vs varsa sünüyor yoğurt. Nette yazıları var bakabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim limonla deneyeceğim tarifi.Aynı işlemi sirkeyle de yapanlar var ama ben limonutercih ediyorum , sirke sanki biraz koku veriyor peynire .
Mayan eksimis olabilir mi? Bi kere ben evde uzun süre kalmis yogurtla yapmıştım ve eksimistiKıvamı mayasından oluyormuş öyle. Benimki de taş gibi oldu kıvamı müthiş ama ekşimtrak oldu ya. Ancak cacık ayran yapılabilir öyle yiyemem. Bilen biri beni de aydınlatsın![]()
O zaman maya da problem vardır. Belki de ısıda dır bilemiyorum 2 3 ihtimal var. :) benimde öyle oldu annem mayadan dedi zaten yenemedi o yoğurt. Garip lastik gibi birşey olmuştu. :/Yok market yoğurdu değil canim. Sütcüm ev yoğurdu da satıyor ondan alıyorum her zaman
Zarari olur mu yaaYoğurdun sana diyor ki ...
"Ben olmadım beni yeme, koy beni ocaga, kes beni. Peynir yap benden.."
Ricâ ederim , bu tarifte tutmadı derdi yok , net 1 kilo peynir çıkarırsın .Ya çok teşekkür ediyorum 2 gündür güvenilir bir tarif arıyordum.Çok sağolun deneyip fotoğraflarım mutlaka, eminim çok güzel oalcaktır. ❤
Hazir yogurt degil canim ev yoğurdu. Sütcüm ev yoğurdu satıyor. Herseferinde taze yogurt aliyorum ondanHazır yoğurtla mayaladıysanız 3. Mayadan sonra falan sünmeye başlıyor.
Ben d3 ayni öyle yapiyprum. Zaten he4 zaman yaptığım gibi yapıyorum. 1yildan fazladir yogurt mayaliyorum ilk defa böyle olduSüte parmağımı sokup 7 ye kadar sayıyorum, 7 de eparmağım yandıysa ideal ısıya gelmiş oluyor, tavsiye ederim, çok araştırıp buldum bu yöntemi ve beni hiç yanıltmadı :) bir de buz dolabında bozmadan ağzı açık bir gece bekletin, güzelce donuyor :)
Ekşi olması genelde sıcak mayalanmasından kaynaklanıyor.Kıvamı mayasından oluyormuş öyle. Benimki de taş gibi oldu kıvamı müthiş ama ekşimtrak oldu ya. Ancak cacık ayran yapılabilir öyle yiyemem. Bilen biri beni de aydınlatsın![]()
Sütçünüz hazır yoğurt mayası kullanmış olabilir mi? Bende yoğurdumu kendim mayalıyorum ve ne zaman hazır yoğurtla mayalasam sonu böyle sünüyor, o yüzden diyorum, komşudan maya isterken bile kaynağını soruyorum artık.Hazir yogurt degil canim ev yoğurdu. Sütcüm ev yoğurdu satıyor. Herseferinde taze yogurt aliyorum ondan
Bilmiyorum ki canim bi sorayımSütçünüz hazır yoğurt mayası kullanmış olabilir mi? Bende yoğurdumu kendim mayalıyorum ve ne zaman hazır yoğurtla mayalasam sonu böyle sünüyor, o yüzden diyorum, komşudan maya isterken bile kaynağını soruyorum artık.
Çok sıcak mayalanınca öyle oluyormuş. Annem demiştiKızlar merhaba karantina günlerinde derdimiz yemek tabiher zamanki sütçümden süt aldım. Mayamı da hep ondan alıyorum. Her zamanki yaptığım şekilde yaptım ama yoğurt krema gibi oldu. Değişik bi şekilde sünüyo da neden böyle olduğuna dair fikri olan var mi
Süt reçelini severim ama hiç yapmadım. Şu peynir işini bi halledeyim süt reçelini de yaparım :)Ricâ ederim , bu tarifte tutmadı derdi yok , net 1 kilo peynir çıkarırsın .
Süt reçeli tarifim de var , o da hep tutar :)
Reis bi zararı olmaz, yoğurt sümük gibi olmuş ha yemek stersen ye,ama ben goruntu ve tat bakimindan yemezdim... kestir peynir olarak degerlendir akşama da cayın yanına peynirli börek yap bizi de çağır ben severim şahsenZarari olur mu yaa![]()
Biraz sicak mayalamışsınız o yüzden eksi oluyo genelde yoğurtKıvamı mayasından oluyormuş öyle. Benimki de taş gibi oldu kıvamı müthiş ama ekşimtrak oldu ya. Ancak cacık ayran yapılabilir öyle yiyemem. Bilen biri beni de aydınlatsın![]()
mayanı değiştirmen lazım canımKızlar merhaba karantina günlerinde derdimiz yemek tabiher zamanki sütçümden süt aldım. Mayamı da hep ondan alıyorum. Her zamanki yaptığım şekilde yaptım ama yoğurt krema gibi oldu. Değişik bi şekilde sünüyo da neden böyle olduğuna dair fikri olan var mi
Bu tarifle peynir yapmaya calistimSeve seve :)
5 kilo süte yarım limon suyu yeterlidir . süt kaynamaya başladığında yarım limonun suyunu eklersin bi 5 dakika da öyle kaynat söndür ocağı . soğuyuncaya kadar bekle sakın karıştırma . Soğuduktan sonra ince bir tülbenti süzgüye koy tencereyi boşalt , üstüne de ağır bi şey koy , ben tencereye su katıyorum üstüne koyuyorum ağırlık oluyo . iyice süzülüp suyunu çekince , peynirin tencerede kalan suyuna tuz at , peyniri de dilimle kavanoza koy , suyunu da üstüne doldur , al sana mis gibi peynir . afiyet olsun ☺