- 7 Eylül 2012
- 5.285
- 4.039
-
- Konu Sahibi ilkduyansenol
onuda dolar yada altın yapıp koyun kenara.
3 yıl türk lirasını bekletmek olmaz
güzel fikir. eşinizin bilgisi varmı?
Her ay kendiniz bir hesaba para yatırsanız ve bu şekilde biriktirseniz daha iyi olur bence.Hem boşuna faizde ödememiş olursunuz.Ben yıllardır öyle yaparım.
selam herkese dün * bir bankayla görüştüm maaş müşterisi olduğumuz için faizleri biraz düşük çekip vadeli hesaba yatırıyım kredi taksidide her ay maaşımdan düşsün diye düşündüm.bi tarafım çekme diyor.bu şekilde birikim yapan varmı?36 ay vadeli yapıyım diyorum zaten 3 yıl ne ev alabiliriz nede 2.çocuk yapabilirim.
yaklaşık 4 bin lira faiz ödeyeceksiniz.
faiz ödemek yerine bir bankada şöyle bir seçenek var her ay belli bir mebla kartından (kredi kartı veya debit kart) direk kesiliyor 100-350-500-1000-2000 gibi rakamlar var birini seçiyosun 2 sene boyunca kesiliyor...mesela ben 350 tl olanı yapıyorum 2 sene hiç o paraya dokunmuyorsun 2 sene sonunda sana + 500 tl daha veriyor..yani 2 sene sonra 8.400 tl olacağına 8.900 tl olacak inşallah...daha yüksek meblalarda daha fazla veriyor...
hiç duymamıştım böle bişey yani para kesinti olayını,daha iyi benim için
4000 değil cnm nasıl hesap yaptın anlamadım
işte sende 10 bin civarı düşünüyomuşsun...her ay 350 tl yatırıyosun 2 sene hiç çekmiyosun veya ekleme yapmıyosun yaparsan faizlerde değişiklik yapıyolar yani...eğer hiç dokunmazsan 2 sene sonunda 8.900 tl oluyor..ben bu şekilde birikim yapıyorum..maaş günü direk oraya yatırıyorum 350 ilk önce...yoksa harcıyorum..bankayı yazıyım sana istersen özelden...
işte sende 10 bin civarı düşünüyomuşsun...her ay 350 tl yatırıyosun 2 sene hiç çekmiyosun veya ekleme yapmıyosun yaparsan faizlerde değişiklik yapıyolar yani...eğer hiç dokunmazsan 2 sene sonunda 8.900 tl oluyor..ben bu şekilde birikim yapıyorum..maaş günü direk oraya yatırıyorum 350 ilk önce...yoksa harcıyorum..bankayı yazıyım sana istersen özelden...
yaz da, anlamadım maaşından mı kesiliyor sen mi yatırıyorsun
385x36=13860 yapar.
10 bin kredi çekip 13860 lira olarak ödeyeceksiniz. Yani toplam 3860 lira faiz olacak yanlış mıyım?