kredi kartı sahiplerine sorum var

Metaphora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2008
2.502
53
35
kızlar kredi kartı aldım yeni,hesap kesim tarihi 10 şubat yazıyordu,

son ödeme tarihi 22 şubat,ve faturada 30 ytl borcum var diye yazıyor,yanlız bu fatura elime geçtikten sonra ben 50 tl daha harcadım,ayın 22'sine kadar 80 tl mi ödemem gerek yoksa 30 tl mi?

birde ödenmesi gereken asgari tutar 10 tl diyor bu de nedemek?

Ayın 22 sine kadar 30 TL ödemen gerek
10 marta kadar başka harcama yapmaz isen 22 martta 50 TL daha ödeyeceksin.
Asgari tutar ödendiği vakit kartına bir miktar ödeme yaptığın için kalan bakiyene daha farklı faiz işliyor. Yada onun gibi bişiybilmiyorumkismile

kızlar kredi kartı aldım yeni,hesap kesim tarihi 10 şubat yazıyordu,

son ödeme tarihi 22 şubat,ve faturada 30 ytl borcum var diye yazıyor,yanlız bu fatura elime geçtikten sonra ben 50 tl daha harcadım,ayın 22'sine kadar 80 tl mi ödemem gerek yoksa 30 tl mi?

birde ödenmesi gereken asgari tutar 10 tl diyor bu de nedemek?

Kredi kartı kullancısı olarak bildiğim kadarıyle yazayım.
Hesap kesim tarihi 10 Şubat yazdığına göre 10 Ocak-10 Şubat arası Kredi kartıyla yaptığınız harcamalar baz alınmış,o tarihler arasındaki toplam harcamanız hesaplanmıştır.
Gelen ekstrenize göre 10 Ocak-10 Şubat arası nakit çekme komisyonu,alışverişe uygulanan faiz vs. kesintilerle beraber 30 liralık kart borcunuz olmuş.Son ödeme tarihiniz 22 Şubat'ta ister bu 30 liranın hepsini ödersiniz,isterseniz asgari tutar diye belirtilen 10 lirayı ödersiniz.
Hesap kesim tarihinden sonraki harcamalarınız bir sonraki aya devreder,yani faturanızı aldıktan sonra harcadığınız 50 lirayı paranız yoksa şimdi ödemek zorunda değilsiniz,o harcama Mart ayında elinize geçecek olan ekstrenizde yer alacak,10 Mart'ta yine hesap kesiminiz yapılacak,10 Şubat-10 Mart arası yapmış olduğunuz harcamalar,geçmiş aydan borcunuz varsa onlarda eklenerek bankanız kendi faiz oranı üzerinden hesaplayarak size bir borç dökümü çıkaracak,Mart'ın 22siyle 25 arasında birgünü son ödeme tarihiniz olarak belirleyip size asgari ödeme tutarınız şu kadar yazılı ekstrenizi gönderecek,ekstrenizde bankaya olan toplam borcunuzda yazılır,ister borcun hepsini kapatırsınız,ister asgari ödemeyi yaparsınız.
Kartınızın kullanımı,bankanızın kartınıza uyguladığı fazi oranı vs. gibi şeyleri kartı aldığınız bankanın müşteri temsilcisine sorabilirsiniza.s

ikinizede çok teşekkür ederim kızlar,ödedim bugün borcumu

tek sorunum diğer 50 lirayıda yavaş yavaş ödemek istiyordum,15 lira koydum bankamatiğe borcunuzu karşılamıyor bu kadarı dedi,yani 15 lira verip borcumu 35e indiremedim,bidahaki haftaya artık elimde birikir tamamen kaparım borcumu

X