kredi çekip birikim yapmak mantıklı mı?

altin suanda baya cikdi- gecmis iki sene icinde, yani 04.2016 - 04. 2018 arasi (129, 25- 175,77) 48, 52 YTL yükselmis.

10.000 tl altina yatirsaniz elinize 56,89 Gram altin gecer. Ayni artisi baz olarak alsak 12759, 85 YTL degeri olur 24 ay sonra.

sizin kazanciniz (ihtimal) 12760 YTL, bankaya mecburi ödemeniz 12500... kazanciniz 260 YTL olur.

iki senelik yatirim belki isinize yaramaz ama 10 senelik bir yatirimda karli cikabilirsiniz.

2008 yilinda gram altin 35,85 TL
zamaninda 10000 tlye almis olsaydiniz suan 278 Gram altininiz olurdu ve suanki altin degeriyle 49000 bin yapardi.

Çok açıklayıcı olmuş canım .
Altın uzun vadede hiç değer kaybetmedi .
Bence de kredi çekilebilir eğer her ay düzenli alamam diyorsa .

Çok açıklayıcı olmuş canım .
Altın uzun vadede hiç değer kaybetmedi .
Bence de kredi çekilebilir eğer her ay düzenli alamam diyorsa .

bu hesap tam Temiz degil tabiki- infasyonuda hesaplamak lazim ama onuda hesaba katinca altin uzun vadade güzel gelirler sagliyor. ben sahsen hem altin hem Euro (yurtdisindayim zaten) aliyorum. 10 senelik veya 20 senelik bir yatarim icin güzel bir düsünce.

mesela 2008de 10000 TL suanda 22500 TLye es degerinde. demek istedigim 10 yillik hesap yaparken hem gecmise göre paranin degerini Hemde inflasyon rakamini göz önünde bulundurmak gerek

Güne girmek çok güzel oluyor da ilk aylarda çıkarsan eğer .
Ben 2.400 tllk güne girdiğimde o para ile iki ata bir çeyrek alabiliyordum ama bana sıra gelene kadar altın yükseldikçe yükseldi şu an 2 ata için umarım üzerine para eklemek zorunda kalmam. Bir daha günlere girmeme kararı aldım öyle yapacağıma her ay kendi kendime gün yaparım veya bir miktar nakit avans çeker alırım kk ma öderim ..

Birikim yapabiliyorsun girme canım zaten bu genelde yapamiyanlar için iyi oluyor bende bir daha 1000 TL ye girmem karım çok oldu ama hep oyle olacak diye birşey yok ama 250 gibi cüzi bir miktara girebilirim Azda olsa toplu para gelir

İlk sıralarda çıkmayınca sıkıntı.
O yüzden artık bunların ödemesi bittikten sonra günlere girmeyeceğim. Hiç olmazsa üzülmem böyle, kendi kendime gün yaparım

eskiden annelerimiz ceyrek altın gününe girerdi böylece deger kaybetmezdi canım ama parayla gırılen gunlerde haklısın benımde ıkı gunum var birinde sırf annem gezsın dıye grdım o gezıyo parayı ben verıyorum.ıkıncıde en son kısıyım 12 kişi düşün daha girmem dedim ben de senin gıbı

valla ben yapıyorum. çünkü bizi biliyorum ve borca girmeden kenara 1 kuruş para koyamıyoruz. seviyoruz biz para harcamayı.... hayatımızda da 1 kuruş biriktirmişliğimiz yoktu. ayrıca çok inanıyorum ki biriktirme motivasyonu birikim oldukça artıyor. yani kenarda 3000 tl param varsa biriktirmek içimden gelmiyor.birikse birikse ne birikecek diyor beynim. ama kenarda 15 binim varsa daha gaza geliyorum. nitekim öyle de oldu. 2017 yılı başında birikim ve tasarruf kararı aldım. ilk birikimimi 2017 şubat ayında altın alarak yaptım. sonra kredileri araştırdım ve yaklaşık 8-9 ay sonra doğumgünü haftamda güzel bir faiz indirimi yakalayarak 2 yıl vadeli 15 bin kredi çektim. zorlanmadan ödeyebileceğimiz aylık ödemeleri tercih ettim. sonrasında da tasarrufla, birikimle altın almaya devam ettim. çok şükür, hamdolsun iyi kötü bir birikimim oldu 1 yılda.

Birikimi kredi çekmekle yapmak çok mantıklı gelmiyor bana. Faiz ödüyorsun boşuna krediye ayıracağın parayı her ay altın hesabına borç ödermiş gibi yatırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…