• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altınları satmak mantıklı mı?

ya şimdi düğünde takılan altınları satıp araba alacağız veya ev alacağız falan deseydin evet öyle kullan derdim
ama borç ödemekten bahsediyorsun
borcu yavaş yavaş taksit taksit ödeyebilirsiniz
altın durduğu yerde değerlenecek, sizin borcunuz tl'de sabit kalacak, üzerine faiz eklense bile tl'nin alım gücü ortada
bir de ne olursa olsun erkekleri fazla rahata alıştırmamak lazım
fedakar, saçını süpürge eden kadınların kıymeti pek bilinmiyor
altınların kenarda durması psikolojik açıdan size de güvence verir. çok aşırı mecbur kalmanız durumunda belki birkaç tane ihtiyaç kadar bozdurabilirsiniz
lakin kesinlikle tamamını bozup borç ödemenizi tavsiye etmiyorum

Çook sıkışmayacaksaniz satmayin derdim ama cok zorlanacagiz diyorsunuz o zaaman size biraz daha rahatlik acacak kadar kullanin yanu bir kismini ama hepsini satip sifirlanmayin en azindan. 🙄 Biz de yeni bir ulkeye tasindik tabi ki para harcandi ama hepsini hazir paradan kullanmadik kullanmayi dusunmuyoruz ben de işe girdim calisiyorum yapiyoruz. Sıkışık olsak kullanmak isterdim ama tamamini degil. Kendini sifirda birakmak bana guvenli gelmiyor özellikle Turkiye ekonomisinde.

Birde şunu merak ettim, neden tüm borcu tüm altınları satıp kapatacaksınız? Bunun en azından dörtte biri veya yarısı kadarıyla yapabilirsiniz. Bu borç herhalde tek yere ödeme değildir. Hepsini değil bir kısmını kapatın borcun.
Tam bunu düşünüyordum. Birazını kapatın en azından. Hani sizi aylık feraha çıkarsın. Gerisini ufak ufak ödeyin. Tüm altınları bozsanız yerine koyması hiç de öyle 1buçuk seneyi bulmaz. Sizin yerinizde olsam nişan paramla bir kısmını öder düğün altnlarına karışmazdım

Herkese merhaba hanımlar.

Birkaç ay sonra düğünüm olacak ve maddi konularda bazı karar vermediğimiz durumlar var.
Nişanımızdan sonra bambaşka planlarımız varken atanmamla birlikte bambaşka bir şehre taşınmak, ev tutmak, eşyalar almak derken ciddi bir harcama yaptık ve borca girdik.
Planlarımız tamamen değiştiği için bazı kararsız kaldığımız durumlar var.
Şöyle ki nisanlimin borcu faiziyle birlikte neredeyse bir senelik maaşı kadar oldu.
Benim ise borcum çok olmamasına kira+diğer giderleri hesaplayınca geriye çok fazla kalmıyor.
Düğünden sonraya dair plan yaptığımızda bir sene boyu borcu yavaş yavaş ödemek mi nişanda takılan altınlarla ve düğünden gelenlerle borcu kapatıp sıfır borçla devam etmek mi daha mantıklı kararsız kalıyoruz.
Nişanda takılan bilezikler mevcut ham borcumuzun yarısından fazlasını kapatıyor faiz de o oranda dusuyor.
Borçları kapatıp her ay maasimizla birikim yapsak 1 buçuk sene içinde altınları geri yapabiliriz gibi duruyor.
Altınlara dokunmayıp borcu faiziyle birlikte ödersek ilk 6 ay baya zorlayacak gibi duruyor bizi.
Hangisi daha mantıklı sizce?
Borç ödenir mutlaka,6 ay 1 yıl demişsin... borç biter. altınlarını koru bence.. yılbaşında maaşlar da artacak. ödeme gücünüz yükselecek

Hiçbir zaman erkeğe bu rahatlığı vermeyin size bir abla nasihati yoksa onlar abidik gubidik şeylere yeniden borç yapmayı iyi bilirler yok arabamın modelini yükseltelim yok ben kendi işimin patronu olayım yok aileme yardım edeyim... Vb. Ama ev alınır araba yazlık alınır o zaman satılır borç ödenir gider yılbaşı geldi maaşlar zamlanır nasıl olsa. Bedelini ödesinler ki bir şeylerin kıymetini bilsinler yoksa sen canınıda önlerine sersen kıymetin olmaz

Bir bes ve dolar birikimli hayat sigortalarında uzman bir danışman olarak söylüyorum; şu an altın için alım fırsatı. Altın kanı savaşı sever maalesef. Ve şu an Trump’ın kurduğu yeni kabile tam bir savaş kabilesi. Hazırlığın sinyalleri geldi. Ayrıca altın ons bazında fiyatlansa da daha dolar bazında fiyatlanmadı ki bizim öngörümüz 3600 bandına kadar esneyecek. Yatırımın her türlüsü çok değerli ama altında da hissede de ya da mevduatta da en iyi getiriyi fonlar sağlar. Tefas’taki son 5 yıldaki gerçek verilere baktığımızda fiziksel altın %1013 getirirken altın fonu %1186 getirmiş. (Bunun %30 devlet katkısını + makasın olmamasını + komisyonsuz ve stopajsız oluşunuda saymıyorum). O yüzden genç çiftimize mutluluklar diliyorum😃😃😃

Back
X