Kpss2021 gelin çocuklu veya çocuksuz kadınlar birlikte basaralim

Merhaba bugün de üç video izledim. İlk Türk devletlerinin kültür ve uygarliklari bitti. halacocuksun halacocuksun sen ne yaptın.
Bende türk beyliklerinden soru cevap şeklinde soru çıkartıyorum bugün 40 soruya yakın cikarmisimdir şimdi biraz dinleniyorum ...her konu hakkında yaklaşık 100 soru çıkartıp onları sürekli tekrar edeceğim üzerine daha çok soru çıkartırım belki ilerde bilmiyorum sana soru sorayim biten konun hakkında :)

Carinanebulasi Carinanebulasi

1) hangi Uygur hükümdarı zamanında mani dini resmi din haline gelmiştir ?

2)Türkler hangi Avrupa Hun hükümdarı zamanında Anadolu'ya ayak basmışlardir ?

3)hangi İslam öncesi Türk devleti Gazneli, Selçuklu, osmanli, Karahanlı ya devlet yönetimi konusunda örnek olmuşlardır ?

4) İskitler ve Hunlardan kalma bir çok eser hangi müzede sergilenmektedir?

5)Hazarlar hangi millete devlet ve ordu teskilatlanmasi konusunda örnek olmuşlardır ?

Carinanebulasi Carinanebulasi

1) hangi Uygur hükümdarı zamanında mani dini resmi din haline gelmiştir ?

2)Türkler hangi Avrupa Hun hükümdarı zamanında Anadolu'ya ayak basmışlardir ?

3)hangi İslam öncesi Türk devleti Gazneli, Selçuklu, osmanli, Karahanlı ya devlet yönetimi konusunda örnek olmuşlardır ?

4) İskitler ve Hunlardan kalma bir çok eser hangi müzede sergilenmektedir?

5)Hazarlar hangi millete devlet ve ordu teskilatlanmasi konusunda örnek olmuşlardır ?
1- böğürtlen Kağan
2-uldiz
3-Asya hun
4-ermitaj
Sonuncu soruyu bilemedim.

halacocuksun halacocuksun li bende destanlardan sorayım.
Oğuz Kağan
Bozkurt ve Ergenekon
Tureyis ve göç
Manas (özelliği )
Alper tunga
Kimler yazmış

1- böğürtlen Kağan
2-uldiz
3-Asya hun
4-ermitaj
Sonuncu soruyu bilemedim.

1) bogu kağan doğru
2) uldız doğru
3)kokturkler olacak cevap
4) hermitaj doğru
5)Rusya'ya örnek oldular hatta Hazarlar kürk yolunu kullanıp zengin oldular ya ruslarda kuzeyde ordan gelsin aklina

halacocuksun halacocuksun li bende destanlardan sorayım.
Oğuz Kağan
Bozkurt ve Ergenekon
Tureyis ve göç
Manas (özelliği )
Alper tunga
Kimler yazmış

Oğuz Kağan _ asya buna ait
Bozkurt ve Ergenekon - kokturkler
Türeyiş göç - Uygurlar
Manas - en uzun destan hala devam eden kirgizlara
Alper tunga- İskitlere ait

Bizimki gibi zor atanılan bir bölüm memnun oldum❤️❤️

Ya çok sevindimm. Birbirimize çalışma konusunda yardımcı oluruz 😍😍
Evet çok zor ya özellikle alan bende daha yeni başlıcam. Tarih vs temelim iyidir önceliğim eğitim ve alan olucak tüm ağırlığı alan ve eğitim kısmına vermemiz gerekiyor

Evet çok zor ya özellikle alan bende daha yeni başlıcam. Tarih vs temelim iyidir önceliğim eğitim ve alan olucak tüm ağırlığı alan ve eğitim kısmına vermemiz gerekiyor
Alana pegemle hazırlanıyorum ben. Alanda temelim çok iyi değil unutmuşum kullanılmayan bilgi çok kalmıyor maalesef🥴

Alana pegemle hazırlanıyorum ben. Alanda temelim çok iyi değil unutmuşum kullanılmayan bilgi çok kalmıyor maalesef🥴
Bende alan için video konu anlatımı kitaplarına kadar aldım. Bende Türkiye Türkçesi ile aram çok yok bir sene gördük. Full eski dil bilgisi görüyoruz biliyorsun artık normal konuşurken bile var yazacağıma bar yazıp duruyorum ek kökte bile eskiye göre yapıyorum afghjj bir ara ağız dersi sonrası konuşmam uzun süre değişmişti:olamaz: benim hocam üzerinden gidicem Kadir Gümüş dinleyip kitaplarını aldım . Artık başlamamız gerek anca yetiştirebiliriz

Bende alan için video konu anlatımı kitaplarına kadar aldım. Bende Türkiye Türkçesi ile aram çok yok bir sene gördük. Full eski dil bilgisi görüyoruz biliyorsun artık normal konuşurken bile var yazacağıma bar yazıp duruyorum ek kökte bile eskiye göre yapıyorum afghjj bir ara ağız dersi sonrası konuşmam uzun süre değişmişti:olamaz: benim hocam üzerinden gidicem Kadir Gümüş dinleyip kitaplarını aldım . Artık başlamamız gerek anca yetiştirebiliriz
Evet canım başlamak lazım 😊peki bu ekleri nasıl aklında tutuyorsun? Orhun Karahan Harezm vs derken çok dilbilgisi ekleri var 🥴

X