İktisat diplomanla beraber özel sektörde hiç çalıştın mı?
Kimileri vardır sınav insanıdır mesela, bense sınavlardan, testlerden nefret ederim. Sınav stresine gelebilen biri olsaydım daha iyi bir bölümde okuyor olurdum şu an. :) Ben de derslerden ve sınavlardan artık yorulduğumu düşünüyorum. Şu an var ya, yıllar boyunca gördüğüm bütün konuları tekrar ders olarak çalışmak bana o kadar zor geliyor ki... Sen mesela motive olamadığını söylemişsin, ben de öyleyim. Vizeye finale zor çalışıyorum. Başarsız mıyım, hayır ama anlatamayacağım kadar çok sıkıldım artık sınavlardan. Yıllardan beri konu çalış, ezber yap, soru çöz, problem çöz, konu tekrarla bilmem ne derken artık farklı bişey olsun istiyorum hayatımda. Özel sektörü geç, şu ülkede nefes almak bile çok zorlaştı artık. Metro istasyonlarında, kalabalık alanlarda yürümek bile ne kadar zor çünkü hayatımız pamuk ipliğine bağlı özellikle şu son yaşanan olaylardan sonra. Yarın sağ olup olmayacağım bile belirsizken koca senemi bir sınava adamak bana göre değil. Emeklerimin karşılığını alamazsam, bişey olur da (mesela torpil gibi) amacıma ulaşamazsam yaşayacağım manevi ve maddi zararı hayal bile edemiyorum. Ömür boyu iş garantisi, akşam 5'te biten mesai, 4 günlük bayramda 10 gün tatil yapmak için yıllarca kpss çalışan insanlar var, çok sabırlılar. Bir de ben ileride belki bi fırsat bulursam yurtdışına falan yerleşirim o kapıyı da biraz açık bırakmak istiyorum. Varsın yorucu olsun ama yükselme imkanı, kendini geliştirme imkanı olsun özel sektör olsun. Bilmiyorum benim bakış açıma göre ben 4 sene katlandığım şeylere Türkiye'nin herhangi bir yerinde düz memur olmak için katlanmadım, bu benim görüşüm. Bu kadar çok hak yenmeseydi düşüncelerim daha farklı olurdu. Bilmiyorum belki şu hükümet değişince denerim şansımı, belli olmaz benim işim. Ben İzmir'de doğdum büyüdüm, küçük bir şehirde okuyorum ama o şehrin beni nasıl bunalttığını gel bana sor. :) Yine de dediğim gibi belli olmaz benim işim ama dediğim gibi, o sınavlar benlik değil üstelik karşılığını almanın bile çok şaibeli olduğu sınavlar...