Kpss ye hazırlananlar

amin tatlım iktisat bölüm .şimdi ki kafam olsa hiç okumazdım okuyup işsiz kaldık üstüne kredi çektik borçlu çıktık allahm sabır ver artk bu ülke de nefes almak zorlaşıyor.
Olsun oyle demeyin lisans mezunusunuz ılla cıkar bir yerden guzel bir iş insallah

Youtube'ta 657 matematik diye bir kanal var. Eski çıkmış soruların çözümü, konu anlatımı açısından güzel bir kanal. Izliyorum. Tavsiye ederimm

Yazan oldu mu bilmiyorum ama matematik için sıfırdan matematik kitabını kullanabilirsiniz. Telefon uygulaması da var. Soruların çözümlerini dinleyebiliyorsunuz. Her konuya 4 soru yazıyor üstte örneği altta sizin çözecekleriniz.

Bölümün neydi?

Aaa uygulama Oldugunu Bilmiyordum ıste bu cok isime yarı ak cok tesekkur ederım

19 VE 20. SORUYA BAKABİLİR MİSİN? GERİZEKALIYA ANLATIR GİBİ ANLATIRSAN ÇOK MUTLU OLURUM. TABLO YÖNTEMİYLE ÇÖZÜM İŞİNİ HİÇ ANLAMADIM
Eki Görüntüle 2592855

Merhaba
Tablo oluşturman için köklerin hepsini bulman gerekli. 19.soruda kökleri bulmak için parçaladım ve kökler -6,-2,0,6 -6’dan küçük her sayı eşitsizliği + yapar bunu bulduktan sonra sağa doğru her kök arası sırayla +,-,+,- devam eder hesaplama yapmana gerek yok. Soruda 0’dan küçük olduğu için -6 ile -2 ve 0 ile 6 kökleri arasına bakmalıyız çünkü negatif işaretledik. C şıkkı -1 ,+ koyduğumuz aralıkta sıfırdan büyük sonuçlar elde edeceğimiz için olmaz

Eklentiler

• image.jpg
    105,6 KB · Görüntüleme: 25
19 VE 20. SORUYA BAKABİLİR MİSİN? GERİZEKALIYA ANLATIR GİBİ ANLATIRSAN ÇOK MUTLU OLURUM. TABLO YÖNTEMİYLE ÇÖZÜM İŞİNİ HİÇ ANLAMADIM
Eki Görüntüle 2592855

20. soru
Çarpanlarına ayırdım
Kökleri buldum
Tablo oluşturdum
Tabloda negatif aralıkları bulmalıyız çünkü <0

Sıfır ve sıfırdan küçük olmalı
Kökler sıfır yapar fakat
-1 ve +5 paydayı 0 tanımsız yapar sayamayız
-6,-5,-4,-3,-2,3,4 -> 7 tam sayı eşitsizliği sağlar

Eklentiler

• image.jpg
    126,9 KB · Görüntüleme: 29
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…