canım gerçekten haklısın allah sana iyi sabır vermiş aslında.ben bu sene giricem bakalım ,matematik öğretmenliği için taban puan bu sene 94 tü.ve 34 kişi aldılar sözleşmeli dahil.napıcam bilemiyorum inan.ortaöğretim öğretmenlikleri aslında en şanssızı bence.o kadar alınan ağır eğitimin sonunda ,karşımıza sunulana bak.şu koca ülkede 34 tane mi matematik öğretmeni eksikmiş yani,palavraya bak.benim bir arkadaşım ücretli olarak çalışmaya başladı ve iki okula birden bakıyor.gittiği bir okulda tek matematik öğretmeni de kendiymiş şimdi olana bakın.çok zoruma gidiyor gerçekten.ne heveslerle okuyoruz,ne hayaller kuruyoruz,ne paralar terler döküyoruz sonuç bu.ama madem ortada böyle adil olmayan bir gerçek var,uyulması zorunlu kurallar var (değiştirmemizin mümkün olmadığı) maalesef oyunu kurallarına göre oynayacağız.oturup çalışmaya başlayacağız.eğer ki bir amacımız varsa bunu için çalışmalıyız.hepimiz bisürü para verip kitaplar aldık,kimimiz kurslara yazıldı.bunların hatrına bari oturup çalışmalıyız.çalışıp aklımıza takılan soruları,veya can alıcı kısımları bizbirimizle paylaşırsak çok faydamız olacaktır inanıyorum.bayram tatilindeydim,yeni geldim ve yarından itibaren çalışmaya başlamayı düşünüyorum...90üstü bir puan almak zor gözüküyor ama o puanı alan insanların benden çok zeki olduklarnı düşünmüyorum,hiçbirimiz düşünmeyelim arkadaşlar.hepimiz gayet akıllıyız istersek yapacağımıza inanıyorum.inanarak çalışırsak başarırız:hooray: İŞTE BUDURRRR:teytey::teytey::teytey: