- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
Merhaba arkadaşlar. Sizce Kpss ye 4 ay hazırlanmak yeterli olur mu. Şuan sınav için 4 ayım kaldı. Ben halen başlayamadım çalışmaya. Ve telaş sardı. Yetişir mi yetişmez mi korkularından dolayı çalışamıyorum. Aslında bu zaman zarfında başarabileceğime inansam ve bu çooook geç kalmışlık hissinden kurtulsam yaparım diyorum. Açıkçası başarı hikayelerine ve morale ihtiyacım var. Edebiyat öğretmenliği mezunuyum. Cevaplarsanız çok memnun olurum
Merhaba. :) Ben de kpssye hazirlaniyorum. Moral bozmak istemem fakat 47 bin atama agustos icin degil. 35 bin izin cikti meclisten. Secim oncesi de alim olursa atamalar az olacak gibi gorunuyor. O yuzden iyi calismak lazim bu birrr.
bi diger ikincisine gelirsek, 85-90 civari puan alanlar emin ol ki temeli olan insanlar. (ozellikle lisans icin soyluyorum.) Yani benim hicbir bilgim yoktu sinava son 2 ay caliatim 80 aldim diyen biri varsa muhtemelen temeli saglamdir. Gercekci olmakta fayda var. O yuzden aaa millet 1 ayda 90 almis diyip, sakin calismalarini aksatma. O insanlarin ciddi temeli var.
Bir de son yillarda sorularda bilgi ile beraber yorum kullanma becerisi de eklensigi icin daha da eleyici oldu gecen yillara gore. O yuzden calisirken, yalapsap degil de sindirerek calismaya ozen goster.
4 ay uzun bir sure degil, kazananlar biliyorsun ki ciddi emek verip de gecesini gunduzune katan insanlar. Ama kisa sure de degil.
O yuzden, beni olumsuz algilama sakin. :) Ben daha gercekci bakiyorum sadece. Asil bu zorluklar seni kamcilasin. :)) Her sey sonucta icinde gizli, istersen her seyi yaparsin. Elinden gelenin en iyisini yapmak icin cabala.
Ve benim tavsiyem, yapamadigin konulari halletmen yonunde ilk. Cunku sana zor gelen bil ki herkese zor geliyor. Benim calismak istemediklerimi kimse calismak istemiyor zaten. Oyle dusun. Atiyorum bi rasyonel sayilar konun iyiyse, bunda konu calisma diret soru coz. Olasilik/permutasyon/problemler mesela ilk halledeceklerin olsun. Cunku zor olanlari son zamana birakirsan vakit daraldigi icin guzel oturmaz. Once zorlari hallet ki zaman icinde otursun soru cozdukce.
Basarilar hepimize. :))
edebiyat mezunusun, bu demektir ki sınavda Türkçe açısından avantajlısın. Zaten sınavda önemli yer tutuyor türkçe ve hızlı çözülmesi gerekiyor. ben geçen sene nasıl vakit kaybetmiştim inanamıyorum. Bence yaparsın, hiç yapamayacağın konularla karşılaşınca geç, en sona bırak. En aşina olduğun konuları önce hallederek gidebilirsin. Ben de mi çalışsam ya, İngilizce öğretmenliği benim bölümüm deevdeyim ama atama konusunda umutsuzum, bilemiyorum... atananlara sormak lazım, nasıl atandınız Allah aşkına?[/
Merhaba. Geç kalma sebebim biraz formasyon biraz da özel sebepler diyebilirim. En erken çalışmaya başlasam bile bundan 2 ay önce başlayabilirdim. İşte 2 ay gecikme benim hatam aslında. Biliyorum öyle kendini unuturcasına çalışanlar var. Ama hayatım boyunca öyle olamadım ben :) Atamalar konusu sıkıntı aslında olacak mı o kadar atama olmayacak mı belli değil. Aslında o kısıma pek takılmıyorum. Son iş gibi görüyorum onu. Şuan tek hedefim konuları bitirip şu sınava tamam hazırım diyerek girebilmek. Temelde sıkıntım yok. 8 yıllık bir üniversite serüvenim var. Edebiyat ikinci üniversitem ve işte bu yüzden bıkkınlık var üzerimde çünkü kendimi bildim bileli ders çalışıyorum öss, vize final tekrar öss, defalarca ales, yüksek lisans, tekrar vize final... Sandalye ile bütünleştim artık. Ama bu sene ne olduysa oldu bana. Koyverdim kendimi. Kitap dahi okumaz oldum. Nefret bürüdü içimi. Geçen yıl da hazırlanmıştım her ne kadar formasyonsuz olsam da. Kendimi tanıyorum başarmak için önce inanmam sonra istemem lazım. İşte bugün bu istek ve gücü bulabildim kendimde. Umarım kısa sürmez.ben bir buçuk ayda hazırlandım temelim bile yoktu, 87 puan aldım ama benim ki önlisans kpss kıyaslayamam bile o yüzden lisasn aşırı zor oluyor rakipler zorlu merak ettim neden bu kadar geç kaldınız hazır öğretmen alımları şaha kalkmışken bu fırat kaçar mı, benim arkadaşım afedersin öküz gibi çalışıyor o da edebiyat mezunu, kız kendini unutmuş, zaten kpss sistemi bu kendini unutmazsan sistem sana istediğini vermiyor malesef, şu 4 ayda bas gaza gece gündüz çalış temelin varsa eksikleri kolaylıkla kapatırsın.
Nasıl bir program uygulamıştınız bahseder misiniz? Branşınız nedir?Ben de 4-5 ay hazırlanıp atandım.
Ben dershaneye gitmiştim haftasonları, ekstradan ders çalışmadım açıkçası, deneme çok çözmüştüm. İngilizce benim branşım..Nasıl bir program uygulamıştınız bahseder misiniz? Branşınız nedir?
Merhaba arkadaşlar. Sizce Kpss ye 4 ay hazırlanmak yeterli olur mu. Şuan sınav için 4 ayım kaldı. Ben halen başlayamadım çalışmaya. Ve telaş sardı. Yetişir mi yetişmez mi korkularından dolayı çalışamıyorum. Aslında bu zaman zarfında başarabileceğime inansam ve bu çooook geç kalmışlık hissinden kurtulsam yaparım diyorum. Açıkçası başarı hikayelerine ve morale ihtiyacım var. Edebiyat öğretmenliği mezunuyum. Cevaplarsanız çok memnun olurum
12-13 saat çalışabilirim . Şuan hep evdeyim o yüzden sıkıntı olmaycak ama bir taraftan da şunu düşünüyorum insanlar bu sınav için 1 yıl çalışıyor eğer yeterli olcak olsaydı neden eylül ayında başalarlardı çalışmaya diyorum.