- Konu Sahibi emptychild
-
7) x[SUP]2[/SUP] -11x + m - 3 = 0 denkleminin x[SUB]1[/SUB] ve x[SUB]2[/SUB] kökleri arasında, 2x[SUB]1[/SUB]-x[SUB]2[/SUB] = 4 bağıntısı varsa, m=?
Cevap: 33
Yazabildim,teşekkürler
8) mesela 100a=zamsız fiyat
120a=%20 zamlı hali
100a ya x gram alıyorken 120a ya x-100grm şeklinde alabiliyor....bundan faydalanarak
100a x gramsa
120a ? gramdır?
ters orantıdan (100a*x)/120a =x-100 bu denklemden x=600 çıkcak
(
11) SAYIŞTAY kelimesinin her harfi ayrı ayrı kâğıtlara yazılarak (tekrar eden harfler tekrar sayısı kadar yazılıyor, örneğin A harfi 2 kere) bir torbaya atılıyor. Torbadan, geri atılmaksızın art arda kâğıtlar çekiliyor ve bu kâğıtlar çekiliş sırasına göre yan yana konuyor.Art arda çekilen 3 kâğıt sonunda TAY sözcüğünün oluşturulma olasılığı kaçtır?
Cevap: 1/84
Eki Görüntüle 455617 Eki Görüntüle 455618
Eklemeye çalıştım,kare sorusunda dik üçgenle ikizkenar,yazmayı unutmuşum.
1. soruda iki açının eşit olduğunu söylüyor buda her bir açının gördüğü yayın çemberi tam yarısından ikiye bölündüğü anlamına geliyor. toplam çember uzunluğu 360 yay uzulukları 180 oluyor yani açılar 90 derece oluyor. Çapı gören çevre açının 90 derece olması kuralı da var ordan da aklına gelebilir.. Yani şekil bir dikdörtgen.
Soruna şekil üzerinde yanıt veremiyorum. Ama sanırım bu sorunu çözmende yardımcı olur.
Bir malın 5/6 sı % 20 karla, kalanı %16 zararla satılırsa tüm satıştaki kar oranı yüzde kaç olur?
bi sorum daha var :)
-10 eşit< x < 6
-2 <y eşit<4 ise x kare - y 3'ün çözüm kümesi nedir ?
Bu sorularım çözülmemiş kalmış3.
(5 -x)[SUP]1/4[/SUP] - (11+ x )[SUP]1/2[/SUP]
-----------------------------------------------------------= A a reel sayı ise =? cvp = -2
(x+3) [SUP]1/3[/SUP]- (x-5)[SUP]1/2[/SUP]
ah canım ben hiç geometri çalışmadım daha hiç hatırlamıyorum nasıl çözüldükleriniTeşekkür ederim.Geometri sorularına bakadildin mi??
Bunlarda diğer iki sorumŞu iki üç gündür ders çalışamadım sorularım az bu yüzden
*bir traktörün tekerleğinin çevresi ,küçük tekerleğin çevresinin 2 katıdır.
1 kmlik bir mesafede küçük tekerlek büyük tekerlekten 400 devir fazla yaptığına göre küçük tekerleğin çevresi kaç mt ? cvp;2.5
* x,y,z sayıları sırasıyla 3,5,8 sayılarıyla doğru orantılı ise hangi sayılarla ters orantılıdır ;? cvp = 40,24,15
* x tane işçi bir işi her gün belli bir sürede çalışarak y günde bitirrebilmektedir.Yapılması gereken iş miktarı 2 kat arttırılıyor.
İşçi sayısı yarıya indirilip , günlük çalışma süresi 3 kat arttırılırsa yapılması gereken iş kaç günde biter ? cvp= 3y/2
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?