- Konu Sahibi emptychild
-
bir sorum daha var karışım problemlerinden
bir satıcı kilosunu A TL ye aldığı meyvelerin % 20 sini çürüdüğü için atmış ve kalanların kilosunu B TL ye satmıştır.
bu satış sonunda % 20 kar ede ettğine göre A ile B arasındaki bağıntı aşağıdakilerden hangisidir?
3A=2B
canım ABC 'nin D ile çarpımından elde eldilen sonuç yine ABC olduğu için D=1 çıkar.açıkçası ben değer vererek çözdüm bunu hani başka yolu var mıdır bilemiyorum.verdiğim değerler de B=3 A=4 olsun dedim ve C'yi de en alttaki toplama işlemine göre seçersem C'yi 2 almak zorundayım.
ve A+B+C+D=4+3+2+1=10
bir sorum daha var kızlar...
PPP
RR
x______
.PPR
3..P
+______
4.P2R
yukarıdaki çarpma işleminde P ve R farklı iki rakamı gösterdiğine göre P.R çarpımı aşağıdakilerden hangisidir
A) 14 B) 18 C) 21 D) 24 E) 27 cevap D şıkkı 24
bir sorum daha var kızlar...
PPP
RR
x______
.PPR
3..P
+______
4.P2R
yukarıdaki çarpma işleminde P ve R farklı iki rakamı gösterdiğine göre P.R çarpımı aşağıdakilerden hangisidir
A) 14 B) 18 C) 21 D) 24 E) 27 cevap D şıkkı 24
bir de trenli sorum var
bir tren kendi boyunun 29 katı uzunluğundaki bir tüneli saatte 45 km hızla 20 dakikada tamamen geçebilmektedir. buna göre trenin boyu kaç metredir?
cevap 500
canım bu soruda bi gariplik var sanki:26::26: çünkü çarpımın aşağısındaki .PPR ve 3..P'nin eşit olması gerekiyor..çünkü ppp x rr dediği için iki defa aynı çarpımın alt alta yazılması gerekiyor..ama eşit çıkmıyor..buraya göre bakarsak r=p oluyor ama p ve r farklı rakam diyor?? umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi..soruya tekrar bakabilirmisin?
günaydın kızlar
bir sınıfta müzik veya resim kursuna katılan 26 öğrenci müzik kursuna katılan 16 öğrenci , müzik veya resim kurslarından sadece birine katılan 18 öğrenci bulunmaktadır.
buna göre sadece müzik kursuna katılan kaç öğrenci vardır?
cevap 8
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?