kpss hakkında yardım

metalurjist

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2016
15
2
1
31
Herkese iyi akşamlar.Kpssye girmiş girmeyi düşünen mühendis adaylarına sorum yada bununla ilgili bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Seneye mezun olacağım.Metalurji ve Malzeme Mühendisliği okuyorum. Son zamanlarda acaba kpss denesem mi diye düşünmeye başladım ama Kpss hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim. Metalurji veya başka bir mühendislik dalından Kpssye hazırlanan biri varsa bilgilenmek isterim. Teşekkür ederim.

mühendisler genel olarak devlete atanmaya çalışmaz diye bir önyargı var bende, hangi arkadasım muhendis olduysa hepsi özel sektörde çalışıyorlar.

merhaba mühendis hanım :)

bu soruyu memur forumlarına sorsanız daha çok yorum ve bilgi alabilirsiniz. ben de öğretmenim kpss ile haşır neşir oldum ancak B grubu olduğunuz için yorum yapamayacağım. kolaylıklar dilerim :)

merhaba mühendis hanım :)

bu soruyu memur forumlarına sorsanız daha çok yorum ve bilgi alabilirsiniz. ben de öğretmenim kpss ile haşır neşir oldum ancak B grubu olduğunuz için yorum yapamayacağım. kolaylıklar dilerim :)
Teşekkür ederim sizede kolay gelsin :)

B grubundan gireceksiniz ve Türkçe matematik tarih coğrafya ve anayasa derslerinden sorumlusunuz her dersten 30soru geliyor 85alti puan ile atanamayacaksinjz ona göre tedbir alin ve çalışın kolaylıklar not eşim muhendis:)

tamam şimdi baktım da ilk bölüm aynıymış. biz ek olarak eğitim bilimleri + alan sınavına giriyoruz. şimdi genel kültür ve genel yetenek sınavı yapılacak 22 mayısta. B grubu kadrolar o sınavdan alınan p3 puanıyla atanıyorlar. türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık & güncel sorularından oluşacak. size tavsiyem yargı, ihtiyaç gibi yayınların GYGK konu anlatımı ve soru bankalarını alıp hemen çalışmaya başlayın ve bol deneme çözün.

B grubundan gireceksiniz ve Türkçe matematik tarih coğrafya ve anayasa derslerinden sorumlusunuz her dersten 30soru geliyor 85alti puan ile atanamayacaksinjz ona göre tedbir alin ve çalışın kolaylıklar not eşim muhendis:)
Peki Kpssye çalışmak mı yoksa ikinci bir dil öğrenmek mi daha mantıklıdır sizce ?

tamam şimdi baktım da ilk bölüm aynıymış. biz ek olarak eğitim bilimleri + alan sınavına giriyoruz. şimdi genel kültür ve genel yetenek sınavı yapılacak 22 mayısta. B grubu kadrolar o sınavdan alınan p3 puanıyla atanıyorlar. türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık & güncel sorularından oluşacak. size tavsiyem yargı, ihtiyaç gibi yayınların GYGK konu anlatımı ve soru bankalarını alıp hemen çalışmaya başlayın ve bol deneme çözün.
Ben bu sene girmeyi düşünmüyorum.Şimdiden başlayıp ertesi sene girmeyi düşünüyorum. Zaten 85+ puan istiyormuş sanırım yani çok çalışmam gerek.Yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim :)

KPSS hakkında bi bilginiz yoksa kursa gitmenizi öneririm sıfırdan baslayacaksiniz kendi calismanizla iyi bi puan alamazsınız hızlandırılmış kurslar var mühendis old.gore mat vardır sozellere yuklenin kolaylıklar dilerim

KPSS hakkında bi bilginiz yoksa kursa gitmenizi öneririm sıfırdan baslayacaksiniz kendi calismanizla iyi bi puan alamazsınız hızlandırılmış kurslar var mühendis old.gore mat vardır sozellere yuklenin kolaylıklar dilerim
Ben seneye hazırlanmayı düşünüyorum ama çok merak ettiğim için aydınlanmak istedim.Çok teşekkür ederim :)

Evet bende de vardı ama son zamanlarda denesem nasıl olur ki demeye başladım.
Konuyla alakali bilgim yok ama bolumunuzden alim varsa kesinlikle sansinixi deneyin derim cunku kamu gercekten cok buyuk rahatlik her acidan

Allah yardimciniz olsun insallah hayirlisiyla nasip olur

Ben bu sene girmeyi düşünmüyorum.Şimdiden başlayıp ertesi sene girmeyi düşünüyorum. Zaten 85+ puan istiyormuş sanırım yani çok çalışmam gerek.Yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim :)

bence yine de girin. bir mühendis olarak iyi bir puan alacağınızı düşnüyorum. kitapları alın soruları çözmeye başlayın, hatta bir iki dershane denemesine girin puanlarınıza bakın güveniniz yerine gelir. ülke ortalaması düşük, sözel alana ağırlık verin olur inşallah. iyi çalışmalar. mimar arkadaşım ilk sınavında 86 ile atandı, yani 95 olsaydı zorlanırsınız derdim ama sayısalcı arkadaşlar rahatlıkla 85 i çıkartır. :)

Back
X