Kpss, dershane,kreş 😔

capricorn87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2016
2.011
1.714
Herkese iyi akşamlar ,uzun zamandır yoktum en son formasyon eğitimine başlamıştım finalleri bekliyorum bitecek inşallah .Dershaneye başlamıştım dershaneye Aralık ayında ama maalesef Mart ayindan beri malumunuz.Oglum kreşe gitmeye başlamıştı kendimce bir düzene oturtmustum .
Hepsi tepetakla oldu ve aşırı aşırı yorgunum ..Oğlum 4,5 yaşında gece 12 de dahi yatsa sabaha kadar saatierce uyanıp ağlamaya başladı ve sabah 6 en geç 7 de ayakta ..Gece uykum yok gibi birşey evde sürekli oyun oynuyoruz etkinlik boyama va ama asla doymuyor inanın yemek arası vereceğimizi zaman bile oyun istiyor eşimde bende gerçekten tükendik.
Öğlenleri uyutmaya başlamıştım çünkü hem yorulduğunu farketnedigi için huysuxlasiyor hemde kendime ders çalışmak için vakit yaratmaya çalışıyorum inanın her firsatta çalışmaya uğraşıyorum yetmiyor gece en fazla 2 ye kadar dayanabiliyorum çünkü sabaha kadar en az 5 kere uyanıyor oğlum ve 6 da ayaktayım gerçekten gucum tükeniyor .

Dershane ve kreşler açılıyor malum ..bir yanım diyor iki gün kreşe gitsin bende rahatça dershaneye gideyim çünkü 10 yıl oldu mezun olali eski zekam da yok gibi geliyor yada yorgunum bilmiyorum .Ama tehlikenin gecemeiginin farkındayım içim el vermiyor hem kreş hem dershane için ...evde kendim çalışsam bile oğlum evdeyken olmuyor az uyusa yine neyse ama inanın oturduğum 1 dk bile yok
Ne yapacağım bilmiyorum ama artık kazanmak istiyorum ..Oğluma da zarar vermeden yapmak istiyorum .
Bu arada eşim polis ve pandemi döneminde ek görev vs biraz düzensiz çalıştı cezalar denetlemeler vs den dolayı şuan da da serbestlik başladığı için yine görevler olacak evde olduğu zaman ancak yardımı dokuniyor saatleri de çok düzenli olmuyor yani tek başımayım ..

,,,Lütfen yargılamadan ,zamanında yapsaydin demeden fikir verin olur mu biliyorum farkindayim hepsinin ama şuan oldu benimde artık beceriksizligim mi diyeyim bilmiyorum ama

1- Formasyon olayı sıkıntılı şuan, bakan bey açıklamasında bu duruma da değindi, bir bakmanızı tavsiye ederim, buna çok umut bağlamayın.
2- Oğlunuzun uyku düzeni sıkıntılı, ilk adım olarak onu düzeltmeye çalışın.
3- Belirli bir yaştan sonra beyin yorgunluğu oluyor ve okumak da çalışmak da zorlaşıyor.
4- Eğer gerçekten paraya ihtiyacınız yoksa bu yola girmeyin, annesini hep yorgun, gergin ve birşeyleri yetiştirmeye çalışırken hatırlayan bir çocuk olmasın evladınız.
Karar elbette sizin ama bunu bu araya, böyle bir döneme sıkıştırıp kendinizi bunaltmayın derim.

Valla ben Hic de beceriksiz bulmadim sizi aksine gayet de basarilisiniz. Yerinizde olsam cocugumu krese gonderir isime bakardim sanirim. Bu virus olaylarinin sonu yok zira,nasil olsa bitmeyecek ve biz virusle yasamaya alisacagiz zamanla. O yuzden bir yerden baslamak lazim. Size basarilar ve mutluluklar diliyorum insallah gonlunuze gore olur hersey

Cevap icin çok teşekkür ederim formasyonum bitiyor sadece final sınavına gireceğiz ikinci donemin sonuan geldik dediğiniz gibi artık verilmeyecek son döneme yetiştim bunun da bir şans olduğunu düşünüyorum sanırım bu yüzdende yukleniyorum çünkü çok yoruldum bu yıl değsin istiyorum sanırım .
Oğlum doğduğundan beri uyumayan bir çocuk hiperaktivite den supheleniyorkar uzmana götürmüştüm ama devamı gelemedi koronodan dolayı ..Yani genelde erken yatsa dahi uyanıyor sürekli aglayaraak o evde olduğumuz dönemde oldu iyice artıyor erken kalkma durumu hep aynı .
Mesela gecen yıl 12 saat yoldan geldik akşam 23 gibiydi uyuttum dedik ki yol yorgunu sabah uyur yine 6 da kalktı ve direk eee ne oynayalım diye açıyor asla uyku mahmurlugu yok
Paraya ihtiyaçtan değil ama bu kadra emek verdim yıllarca yüksek lisansını yaptım projelerim yayınlarım vs var çok emek harcadım herkes gibi ve çalışınca mutlu oluyorum inanın kısa bir dönem ücretli öğretmenlikte yaptım bu arada inanın o kadar guzeldi ki benim için ben çalışmayı seviyorum öğretmeyi çok çok seviyorum oğlumu da yıpratmak istemiyorum haklısınız o yüzden ne yapacağımı ssairdim su dönemde
Kıymetli düşünceleriniz için sağolun

10 yıldır bekliyormuşsunuz bence biraz daha bekleyin. Virüs süreci henüz bitmedi ve büyüyebilir. Çocuk zaten anaokuluna başlar yakında o zaman sizde düzenli çalışırsınız.

Çok çok teşekkür ederim değerli düşünceleriniz için oğlumun alerjisi de var bulunduğumuz il kirli bir yer burada başladı eşim onu öne sürerek benim evde olduğum günlere denk getiririz ben bakarım sen dersine gidersin ve diyor ama kazanamazsam da gitseydin düşüncenin arkasında dursaydin diyecek birisi yani fedakarlık etti oğlu için demez asla .
Bu arada İzmir ve Bursa'daki ailelere yıllık izne gitmeyi düşünüp benimle kavga da etti bayramdan önce o yüzden bir yanim diyo ya çocuk bir mikrop kaparsa bünyesi düşük ,ama eşim hergun dışarda dikkat etse dahi insanların içinde işi geregi ...bencillik yapiyo gibi hissediyorum açıkçası kafam bir milyon çok çok sağolun

Yaparsın canm benm sadece çok inan.. Benö de iki yaşında kızım vardı onıncu senemde kazandım atandım çok şükür.. Asla pes etme ver kreşe canm.. Unutma eğer bir kişi atanacaksa o kişi sensin... Ben kendimi hep öyle motive ettim

10 yıldır bekliyormuşsunuz bence biraz daha bekleyin. Virüs süreci henüz bitmedi ve büyüyebilir. Çocuk zaten anaokuluna başlar yakında o zaman sizde düzenli çalışırsınız.
Aslında akademik kariyerdi hedefim onun için emek harcadım yüksek lisans projeler yyainlar vs yaptım hep o kadrolarda sansiimi denedim bu yıl şubat dahil ama hep ya kusratla kaçırdım vs boş durmadım ama kpss ye değilde diğer alana ağırlık vermiştim
Aslında bu kadar emek harcayıp yorulmusken bu yıl bitsin istiyorum çünkü stres içinde bir yıl daha geçirmek istemiyorum sanırım o yüzden kafam karıştı sil baştan aynı tempo beni zorlayacak seneye tayin durumumuz da olacak sanırım o olmadan seneye atanıp düzen içinde olsun istiyorum herşey
Dediğiniz de doğru henüz geçmedi ki bugunden itibaren daha da kotukesecek gibi geliyor çok çok teşekkür ederim yorumunuz için

Eşimde yanaşmıyor evde oldukça ben idare edeyim öyle git diyor ama ek görev vs olabiliyor hele ki şu dönemde denetim siklacak dediğiniz gibi de basaramadigimda çocuğu için fedakarlık etti demeyecek kzanamadin yapsaydın diyecek çok eminim

Sizin için çok sevindim hayırlı olsun uatunuzden çok büyük yük kalkmıştır işte ben o yükten çok yoruldum ve kurtulmak istiyorum çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için

İnan ki tebrik ettim seni. Neden yargılayalım ki çoğu kişi aynı durumda diyecektim ki aklıma ağzı olanın konuştuğu gerçeği geldi. Bu yollardan geçen herkes az çok seni anlar zaten. Pes etme derim ve kreşe de çocuklarını göndermek zorunda kalan bir sürü çalışan anne baba var. Sende öyle düşün, onun da geleceği için kreşe gönderiyorsun onu.Evet anne olarak endişelisin ama zaman da geçiyor. Ben de hazırlanmaya çalışıyorum ve çocuğum olmadığı halde o kadar yıpratıcı bir süreç ki insan artık bir yerden sonra habire başa sarıp çalışamıyor bile hevesle. Her sene aynı stresi yaşamaktansa kreşe gönderip ders çalışabilirsiniz. Bir de uykusunu düzene sokmaya çalışın, pek bu işlerden anlamadığım için ahkam kesmek istemem ama yine de bir yolu olmalı diye düşünüyorum. Bir iki saat erken bile yatsa size zaman kalır.

Normalde en geç 9-9.5 ta uyuyor aslında ama uyusa dahi sürekli ağlayarak uyaniyor yaklaşık 2 aydır gec yatması çok çok nadir ama yinede 6-7 de uyanıyor onun için yazdım aslında yani geç yatayım geç kalkayim diye bir durumu hiç olmuyor ...
Herşey o kadar duzenliydi ki kresten gelince 1 saat uyurdu sonra akşam yine 9-9.5 gibi yatardı bende12 ye kdar ders çalışırdım ...

Eşimde aklımı bulandiriyor bulunduğum şehirde vaka hergun artıyor dikkat eden yok cezalara ragmen oğlumun da alerjisi var tıkanıyor bunu öne sürüyor evde olunca bakayım o zaman git diye sağolun

O zaman eve yardımcı mı alsanız acaba? Oyun ablası da olabilir çocuğu 3 saat oyalasın mesela her gün. O saati kesintisiz derse verin.

Teşekkür ederim inşallah sizde kazanirsiniz cok yıpratıcı bir süreç ben sabha erken kalkma olayını çözemedim geçen yil izinden geldik gece pertimiz çıkmıştı yine sabah 6 da kalktı gün içinde öğlen 1-2 saat uyutup akşam yine en geç 9-9.5 nadiren 10 da uyutuyirum ama parkın dibindeyim bazen gürültü ve den uyuyamiyor yada ekstrem hqstalik vs oluyor o zaman gece kaliyor yine de uyanıyor birde gece erken dahi yatsa sabaha kadar uyanıyor aglayarak o yuzden uykusuzluktan öleceğim az kaldı
İşte dediginiz gibi şurada 3 ay kalmış ve hazır bu kadar yorulmusken tekrar baştan alıp bütün evi aynı strese sokmakta istemiyorum ama zararsiz bir şekilde olsun istiyorum bir yandan ..
Kreşe eşim ogkumun alerjisni ve burada artan vaka fazla bunu öne sürerek yanaşmıyor ama çok umursamıyorum çünkü kazanazsam yapsaydın deyip kestirip atacak gitseydin kararının arkasında dursaydin vs diyecek çok iyi biliyorum o yüzden tek smdusncem ogluam zarar vermeden bu işin altından kalkıp artık son sınavım olmasi çok teşekkür ederim

Biraz bekleyin anasinifina gitsin o zamn daha rahat çalışırsınız..kreş acılinca göndermek istiyorsanız gönderin yine

O zaman eve yardımcı mı alsanız acaba? Oyun ablası da olabilir çocuğu 3 saat oyalasın mesela her gün. O saati kesintisiz derse verin.
yaşadığım şehirde vakalar çok hızlı artıyor ve hastaneye yatmaya vs direnen insanlar eşimin kreşe karşı çıkmasının sebebi bu eve asla istemez açıkçası bende istemem evin içinde olduktan sonra yine bir kulağım orda olur evden uzak olmamiz lazım o yüzden kreş daha güvenilir geliyor sanki eve bir yabancı almqktansa ,,,yani açıkçası oğlum temas etsin istemiyorum lütfen herşeye bir cevabı var diye düşünmeyin ama evde bir yabanciya emanet etme fikri daha kötü geliyor suan için

Biraz bekleyin anasinifina gitsin o zamn daha rahat çalışırsınız..kreş acılinca göndermek istiyorsanız gönderin yine
Evet seneye tek uğrasim sınav olacak mutlaka dah rahat olacak çok haklısınız ,ama sanırım aylardır ugrsiyorum ya az kalmisken basarayim istiyorum tekrra en. Baştan gücüm yok gibi gwliyor bu yıl coo cok yoruldum sanieim o yüzden
Kreşte zarar gelsin de istemiyorum bir yandan eşimle catisiyoruz gönderme taraftarı değil ve alerjsii var tıkanır ederse için rahat edecek mi doyor ben evde oldukça idare ederim vs diyor ama bilemiyorum edebielcek mi

Canım sen bir bir saat dışarı çık bir hava al sakin kafayla en doğru kararı vereceksin emin ol burada biz ne yazarsak yazalım sen çocuğunun annesi olarak onun için ve kendi sıhhatin için en doğru kararı vereceksin.He ben senin yerinde olsam maddi sıkıntım yoksa bir müddet daha beklerim sınava girmek için ki çocuğum biraz daha büyüsün benden biraz daha bağımsızca hareket etsin,uykusu düzene girsin sonra istediğini yaparsın

Bazı çocuklar çok enerjik oluyor oğlunuzun da belki ondan dolayı yorulsa da uykusu gelmiyordur. Bu sınava birkaç kere hazırlandım ve ucundan kıyısından kazanamadım bende. O yüzden her an her şey olabilir diye ertelemek de içine sinmiyor insanın. Bu virüs hemen bitecek bir durum değil gibi. Belki bir sene böyle kontrollü devam edecek herkes mecburen kreşe gönderecek çocuklarını. En iyisi yine içindeki sese kulak vermen,insallah kazanırsınız siz de

İnanın dünden beri düşünmekten basım agriyo eşim karşı çıkıyor oğlumun alerjisi var burada vaka sayısı hergun artıyor işin içinde olduğu için ben evde olduğum zaman git diyor dershane o konuda kolaylık sağlayacağını söylemişti ama eşimi çok umursamak istemiyorum kazanamdigim durumda yapsaydın diyecek direk birde sanırım bu kadar aZ kalmışken tekrar aynı stresi yaşamak istemedigim için bu kadar kafam karıştı tabi illa kazanacağım diye birşey yok ama dershaneyi bıraktım da acaba gitsem olur muydu pişmanlığıni istemiyorum çok sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…