Kpss, dershane,kreş 😔

Herkese iyi akşamlar ,uzun zamandır yoktum en son formasyon eğitimine başlamıştım finalleri bekliyorum bitecek inşallah .Dershaneye başlamıştım dershaneye Aralık ayında ama maalesef Mart ayindan beri malumunuz.Oglum kreşe gitmeye başlamıştı kendimce bir düzene oturtmustum .
Hepsi tepetakla oldu ve aşırı aşırı yorgunum ..Oğlum 4,5 yaşında gece 12 de dahi yatsa sabaha kadar saatierce uyanıp ağlamaya başladı ve sabah 6 en geç 7 de ayakta ..Gece uykum yok gibi birşey evde sürekli oyun oynuyoruz etkinlik boyama va ama asla doymuyor inanın yemek arası vereceğimizi zaman bile oyun istiyor eşimde bende gerçekten tükendik.
Öğlenleri uyutmaya başlamıştım çünkü hem yorulduğunu farketnedigi için huysuxlasiyor hemde kendime ders çalışmak için vakit yaratmaya çalışıyorum inanın her firsatta çalışmaya uğraşıyorum yetmiyor gece en fazla 2 ye kadar dayanabiliyorum çünkü sabaha kadar en az 5 kere uyanıyor oğlum ve 6 da ayaktayım gerçekten gucum tükeniyor .

Dershane ve kreşler açılıyor malum ..bir yanım diyor iki gün kreşe gitsin bende rahatça dershaneye gideyim çünkü 10 yıl oldu mezun olali eski zekam da yok gibi geliyor yada yorgunum bilmiyorum .Ama tehlikenin gecemeiginin farkındayım içim el vermiyor hem kreş hem dershane için ...evde kendim çalışsam bile oğlum evdeyken olmuyor az uyusa yine neyse ama inanın oturduğum 1 dk bile yok
Ne yapacağım bilmiyorum ama artık kazanmak istiyorum ..Oğluma da zarar vermeden yapmak istiyorum .
Bu arada eşim polis ve pandemi döneminde ek görev vs biraz düzensiz çalıştı cezalar denetlemeler vs den dolayı şuan da da serbestlik başladığı için yine görevler olacak evde olduğu zaman ancak yardımı dokuniyor saatleri de çok düzenli olmuyor yani tek başımayım ..

,,,Lütfen yargılamadan ,zamanında yapsaydin demeden fikir verin olur mu biliyorum farkindayim hepsinin ama şuan oldu benimde artık beceriksizligim mi diyeyim bilmiyorum ama
Allah yardımcın olsun. Benim çocuğum olmadığı halde kendimi derse tam olarak veremiyorum Dershsne açılacak mi açılmayacak mi düşünceler vallahi bilmiyorum. Şuan utandım ben rahat olduğum halde gayretim 0. Bir ara çok güzel çalışıyorum sonra bir bırakıyorum öyle gidiyor kendime çok kızıyorum 🥺
Dershane uzaktan eğitime de devam edecekse bence riske atma Allah korusun her şey geri gelir de sağlık gelmez .ben bile korkuyorum açılırsa nasıl giderim diye .benim eşimde polis memuru aslında onlarda da virüs olabilir onun için riskliyiz 😢

Bazı çocuklar çok enerjik oluyor oğlunuzun da belki ondan dolayı yorulsa da uykusu gelmiyordur. Bu sınava birkaç kere hazırlandım ve ucundan kıyısından kazanamadım bende. O yüzden her an her şey olabilir diye ertelemek de içine sinmiyor insanın. Bu virüs hemen bitecek bir durum değil gibi. Belki bir sene böyle kontrollü devam edecek herkes mecburen kreşe gönderecek çocuklarını. En iyisi yine içindeki sese kulak vermen,insallah kazanırsınız siz de:KK19:
Kesinlikle hemşire arkadaşım var Bursa'da Şubat atamasjni 50 kişiyle filan kaçırmış sanırım bu durumdan dolayı ek atama oldu ve Bursa'ya atandı ki tekrar sınava hazırlanıyordu puanın süresi bitiyordu çünkü 2 yıl olduğu için Haziran'da ama işte kısmet olunca oluyor 😊
Bulunduğum şehir benim bransimi 76 ile kapatmış geçen yıl bu yüzden de sanırım bırakmak istemiyorum bir yandan çünkü çok çok iyi bir puan seneye tayinciyiz eğer öyle bir durum olsa Mart atamasında atansam düzeni bozmadan devam ederiz diye de düşünüyorum tabi düşünce sadece ama ne bileyim ya bu yıl bizim yılımız olsun inşallah 🙏 be

Allah yardımcın olsun. Benim çocuğum olmadığı halde kendimi derse tam olarak veremiyorum Dershsne açılacak mi açılmayacak mi düşünceler vallahi bilmiyorum. Şuan utandım ben rahat olduğum halde gayretim 0. Bir ara çok güzel çalışıyorum sonra bir bırakıyorum öyle gidiyor kendime çok kızıyorum 🥺
Dershane uzaktan eğitime de devam edecekse bence riske atma Allah korusun her şey geri gelir de sağlık gelmez .ben bile korkuyorum açılırsa nasıl giderim diye .benim eşimde polis memuru aslında onlarda da virüs olabilir onun için riskliyiz 😢
Burası küçük bir şehir bizim dershane hiç uzaktan destek vermedi sadexe Instagram hesabında resimle bilgi paylaşıyor benim hocamdan çalışıyorum video bayram hocam coğrafya tavsiye ederim ben sözelde sıkıntı yaşıyorum ezber sorunum var asla gerek kalmıyor ezbere 😊
Bir yandan dediğiniz gibi eşlerden dolayı zaten risk gruhundayiz dikkatli olsalar dahi belli olmuyor çalışma saatlerini bilirsiniz zaten düzen diye birşey yok her ek kendime firaat yaratmaya calsiiyorum sanırım bu eziyet bitsin istiyorum artık insan bu acelem 😊
Sadece naçizane bir tavsiye çocuk yokken halledin yalnız büyütüyoruz sürekli gurbetteyiz kafanız rahat buyutursunuz 🙏😊

Cevap icin çok teşekkür ederim 😊 formasyonum bitiyor sadece final sınavına gireceğiz ikinci donemin sonuan geldik dediğiniz gibi artık verilmeyecek son döneme yetiştim bunun da bir şans olduğunu düşünüyorum sanırım bu yüzdende yukleniyorum çünkü çok yoruldum bu yıl değsin istiyorum sanırım .
Oğlum doğduğundan beri uyumayan bir çocuk hiperaktivite den supheleniyorkar uzmana götürmüştüm ama devamı gelemedi koronodan dolayı ..Yani genelde erken yatsa dahi uyanıyor sürekli aglayaraak o evde olduğumuz dönemde oldu iyice artıyor erken kalkma durumu hep aynı .
Mesela gecen yıl 12 saat yoldan geldik akşam 23 gibiydi uyuttum dedik ki yol yorgunu sabah uyur yine 6 da kalktı ve direk eee ne oynayalım diye açıyor asla uyku mahmurlugu yok 😁
Paraya ihtiyaçtan değil ama bu kadra emek verdim yıllarca yüksek lisansını yaptım projelerim yayınlarım vs var çok emek harcadım herkes gibi ve çalışınca mutlu oluyorum inanın kısa bir dönem ücretli öğretmenlikte yaptım bu arada inanın o kadar guzeldi ki benim için ben çalışmayı seviyorum öğretmeyi çok çok seviyorum oğlumu da yıpratmak istemiyorum haklısınız o yüzden ne yapacağımı ssairdim su dönemde
Kıymetli düşünceleriniz için sağolun 🙏😊
Branşınız nedir?

Burası küçük bir şehir bizim dershane hiç uzaktan destek vermedi sadexe Instagram hesabında resimle bilgi paylaşıyor benim hocamdan çalışıyorum video bayram hocam coğrafya tavsiye ederim ben sözelde sıkıntı yaşıyorum ezber sorunum var asla gerek kalmıyor ezbere 😊
Bir yandan dediğiniz gibi eşlerden dolayı zaten risk gruhundayiz dikkatli olsalar dahi belli olmuyor çalışma saatlerini bilirsiniz zaten düzen diye birşey yok her ek kendime firaat yaratmaya calsiiyorum sanırım bu eziyet bitsin istiyorum artık insan bu acelem 😊
Sadece naçizane bir tavsiye çocuk yokken halledin yalnız büyütüyoruz sürekli gurbetteyiz kafanız rahat buyutursunuz 🙏😊
Öyle ya çocuk olursa hiç yapamam diye bir düşüncem var bu ilk hazırlanışım 🙈
Çok şükür Dershsne konusunda çok şanslıyım uzaktan eğitim sistemini kurdular her ders kayıt ediliyor bizde hatta Dershsne açılsa bile sistem kapanmayacakmış sınava kadar 🥰

3 yaş aynı düzen bir oğul ve okuyan bir anne olan ben.. Bizi tarif ediyorsunuz sadece ders çalıştığımız zaman böyle benimki engel olmaya çalışıyor sanki.. Ama buna rağmen derslerimi verebildim umarım sizinde öyle olur biraz psikolojik olarak rahatlamanız lazım öncelikle ve biraz baba desteği..

Benim kizimda 4 yasinda bende yuksek lisansa calisiyorum.cok sukur kizim izin veriyor bende atandigim zaman kizim 6 aylikti.cok zordu bunu once bilin yani cocuklu olunca iki kati zor oluyor.sizin durumunuzda ilk once uykuyu duzeltin

Öyle ya çocuk olursa hiç yapamam diye bir düşüncem var bu ilk hazırlanışım 🙈
Çok şükür Dershsne konusunda çok şanslıyım uzaktan eğitim sistemini kurdular her ders kayıt ediliyor bizde hatta Dershsne açılsa bile sistem kapanmayacakmış sınava kadar 🥰
İnşallah ilk ve son olur atanirsiniz 😊🙏tabiki çocukla olmaz diye birşey yok her çocuk bir olmaz benim oğlumun yaramazlugi vurup kırması vs yok sadece yalnız sıkılıyor hep birlikte birşey yapmak istiyor ve yorulmuyor asla bu da bunaltiyor zamanla işte 😊

İnşallah ilk ve son olur atanirsiniz 😊🙏tabiki çocukla olmaz diye birşey yok her çocuk bir olmaz benim oğlumun yaramazlugi vurup kırması vs yok sadece yalnız sıkılıyor hep birlikte birşey yapmak istiyor ve yorulmuyor asla bu da bunaltiyor zamanla işte 😊
Olsun ya çocuk evin neşesi eşim çocuk olsun KPSS de istemiyorum yeter ki olsun diyor
1591046882877.png

Benim kizimda 4 yasinda bende yuksek lisansa calisiyorum.cok sukur kizim izin veriyor bende atandigim zaman kizim 6 aylikti.cok zordu bunu once bilin yani cocuklu olunca iki kati zor oluyor.sizin durumunuzda ilk once uykuyu duzeltin
Kesinlikle emanet edecek kimse de olmayınca kat kat zor 😊 normalde 9-9 .5 ta yatıyor en geç nadiren öyle gecikiyor bursey farketniyor kaçta yatarsa yatsın sabah 6-7 de ayakta ve direk hadi ne oynayalım diye açıyor gözünü 😁 açıkçası gün içinde daha verim alıyorum gece uykusuzluk iyice çöküyor cakisiyorum ama gündüz kadar iyi olmuyor sanki gibi geliyor peki siz olsanız iki ay kreşe gönderir miydiniz o riski alır muydiniz

3 yaş aynı düzen bir oğul ve okuyan bir anne olan ben.. Bizi tarif ediyorsunuz sadece ders çalıştığımız zaman böyle benimki engel olmaya çalışıyor sanki.. Ama buna rağmen derslerimi verebildim umarım sizinde öyle olur biraz psikolojik olarak rahatlamanız lazım öncelikle ve biraz baba desteği..
Kesinlikle öyle 🤣 mesela hafta içi akşam gidiyorsun bir dönem ücretli öğretmen olarak çalıştım bu yıl okuldan geliyorum oğlumu alıp eve gelip yemek yedirip eşime bırakıp dershaneye koşup akşam 9 da çıkıp geliyodum ertesi sabah formasyon finalim vardı 5 ders aynı anda arka arkaya ve ezberim 0 oğlumu uyuttum o dönem kreşte yordugu için uyuyordu derin derin o gece sabah 4 e kadar uyandı uyumadı resmen 1 saat uydum 5 te kalkıp devam ettim geçtim şükür sizin gibi ama dedim kesin hissediyor 😁 sağolun Rabbim hepimize kolaylık versin

Bir hafta kadar öğlen uyutmayp akşam 8.30 da ışıkları söndürüp evde hayat bitmiş gibi göstermelisin. Siz ayaktayken o uyumaya alışmaz. Belli ki öğlen uykusu onu idare ediyor. Ben kaldırdım öğlen uykusunu.

Bir hafta kadar öğlen uyutmayp akşam 8.30 da ışıkları söndürüp evde hayat bitmiş gibi göstermelisin. Siz ayaktayken o uyumaya alışmaz. Belli ki öğlen uykusu onu idare ediyor. Ben kaldırdım öğlen uykusunu.
Yani belki de öyle olmalı dediğiniz gibi ben konuşuyorum mesela oğlum bak ders çalışmam lazım sen biraz dinlenirken ben ders calisayim vs diye ama belki de yanlış yapıyorum 😁 öğlen uykusu bu yaşına kadar hiç uyumadı bebeklik dahil bu yıl kreşe başlayınca eve geldiğinde kendisi uyumak istedigi için başladım açıkçası işime de geldi rahat rahat ders calistum o ara hem yorgun olmdigim bir saat oluyordu ama suan ne yaparsak yaoalim sanriim fazla yorulmuyor dediğiniz gibi öğle uykusu ikimize de eziyet oluyor 😊

Kesinlikle emanet edecek kimse de olmayınca kat kat zor 😊 normalde 9-9 .5 ta yatıyor en geç nadiren öyle gecikiyor bursey farketniyor kaçta yatarsa yatsın sabah 6-7 de ayakta ve direk hadi ne oynayalım diye açıyor gözünü 😁 açıkçası gün içinde daha verim alıyorum gece uykusuzluk iyice çöküyor cakisiyorum ama gündüz kadar iyi olmuyor sanki gibi geliyor peki siz olsanız iki ay kreşe gönderir miydiniz o riski alır muydiniz
Bende normalde ogretmenim kizimida krese gonderiyordum ama simdi gondermeyi dusunmuyorum.evet zor olacak ama evde olmasi daha iyi gozum arkada kalmaz.bence sizde gondermeyin elinizden geleni yapin ama saglik daha onemli

Yani belki de öyle olmalı dediğiniz gibi ben konuşuyorum mesela oğlum bak ders çalışmam lazım sen biraz dinlenirken ben ders calisayim vs diye ama belki de yanlış yapıyorum 😁 öğlen uykusu bu yaşına kadar hiç uyumadı bebeklik dahil bu yıl kreşe başlayınca eve geldiğinde kendisi uyumak istedigi için başladım açıkçası işime de geldi rahat rahat ders calistum o ara hem yorgun olmdigim bir saat oluyordu ama suan ne yaparsak yaoalim sanriim fazla yorulmuyor dediğiniz gibi öğle uykusu ikimize de eziyet oluyor 😊
Kesinlikle oglen uykusunu kaldirin.benim kizimda eskiden 11 de uyur sabah en gec 9 da ayaktaydi cunku oglen uyuyordu.simdi yine 11 de uyuyor ama oglen uykusu olmadigi icin sabah 11 de uyaniyor

4,5 yas bu uyku duzeni icin cok buyuk,
bence uyanmasinin sebeplerine yogunlasmalisiniz,
odasi cok mu sicak, rahatsiz eden bir sey mi var? Baba polis oldugu icin onu ozluyor veya kaygi mi duyuyor ? COVID sureci evinizde nasil yasandi, cok etkilenmis olabilir mi?

Yaz aylari hava gec karardigi icin gec yatmasi normal olabilir ama yine de daha erkene cekmelisiniz bir sekilde.
Ogle uykusu sizin icin bir nefes zamani belki ama o da gece uyku kalitesini dusurecektir maalesef.

Onceliginiz uyku duzeni olsun, ondan sonrasi icinse anaokuluna gitmesi gerek sanirim, seneye okul cocugu olacak degil mi ?

gece uyanip aglamasinin sebebi TV de olabilir,
eger su surecte normalden cok TV izliyor ise bunun da onune gecmelisiniz.
Gece teroru olabilir mi?

Benim buyuk sipa ne zaman TV olayini abartsa ilk is uyku kalitesi duser, kabus gorup uyanmalar baslar, bir haftalik TV orucu ile normale doner.
Biz de evden calistigimiz icin su ara TV zamanini baya artirmistik, ama hemen etkilerini gorunce su an TV yasagi koydum

X