Kpss, dershane,kreş 😔

Ben olsam kısa süre için kreşe yollamazdım. Komşulardan falan üniversiteli genç kızlar yok mu? Yarım gün oyun ablası alın eve. Hem gözönünde olur. size ders vakti kalır. Hem de sürekli oyun oyun bunalmazsınız

Bende normalde ogretmenim kizimida krese gonderiyordum ama simdi gondermeyi dusunmuyorum.evet zor olacak ama evde olmasi daha iyi gozum arkada kalmaz.bence sizde gondermeyin elinizden geleni yapin ama saglik daha onemli
Doğru soyluyosunuz nasıl olacak bilmiyorum ama dediğiniz gibi sağlık daha önemli 🙏😊

4,5 yas bu uyku duzeni icin cok buyuk,
bence uyanmasinin sebeplerine yogunlasmalisiniz,
odasi cok mu sicak, rahatsiz eden bir sey mi var? Baba polis oldugu icin onu ozluyor veya kaygi mi duyuyor ? COVID sureci evinizde nasil yasandi, cok etkilenmis olabilir mi?

Yaz aylari hava gec karardigi icin gec yatmasi normal olabilir ama yine de daha erkene cekmelisiniz bir sekilde.
Ogle uykusu sizin icin bir nefes zamani belki ama o da gece uyku kalitesini dusurecektir maalesef.

Onceliginiz uyku duzeni olsun, ondan sonrasi icinse anaokuluna gitmesi gerek sanirim, seneye okul cocugu olacak degil mi ?
Normalde 9-9.5 ta yatar en geç nadiren geç yatıyor ama yinede erken kalkıyor yani inanın doğduğundan beri uyksuuz bir cicuktu acaba gerçekten doymuyor mu diye mama takviyesi başlama sebebim oldu yine uyumadı hiperaktivite şüphesi vardı çocuk psikiyatr gtakip edecekti ama korona dolayısıyla şimdilik ara verildi mecburen .Alerjisi var tedavisi devam ediyor içtiği bir ilac var doktor uyardı gece uykusu ağırlaşır bilginiz olsun panik olmayın diye ama yine sasmadi 😁
Nornalde belki sınav stresi vs olmasa bu kadar gözüme batnayacak ama işte 😒
Direkt olarak uykum bitti hadi oyun oynayalaim diye kalkıyor mesela

Ben olsam kısa süre için kreşe yollamazdım. Komşulardan falan üniversiteli genç kızlar yok mu? Yarım gün oyun ablası alın eve. Hem gözönünde olur. size ders vakti kalır. Hem de sürekli oyun oyun bunalmazsınız
Esim evde yabancı birisini istemez çünkü ev çok küçük ve gündüz de evde olma durumları oluyor birde evde olsa dahi bir kulağım hep onda olur sürekli kontrol etme gereği duyarım biliyorum ...o yüzden ben evdeyken olgileneyim o günlere denk grtir diyor sürekli başka gruplarla giriyorum o şekilde ve çok düzensiz oluyor dediğiniz gibi kreşe gondermeyecegim sanırım teşekkür ediyorum 🙏😊

gece uyanip aglamasinin sebebi TV de olabilir,
eger su surecte normalden cok TV izliyor ise bunun da onune gecmelisiniz.
Gece teroru olabilir mi?

Benim buyuk sipa ne zaman TV olayini abartsa ilk is uyku kalitesi duser, kabus gorup uyanmalar baslar, bir haftalik TV orucu ile normale doner.
Biz de evden calistigimiz icin su ara TV zamanini baya artirmistik, ama hemen etkilerini gorunce su an TV yasagi koydum
Kesinlikle TV çok izlemez ama telefonda bazen izlediği şeyler oluyor etkinliklerle ilgili şeylere meraklı proje diye diye bakiyor ama etkiliyor kesinlikle telefonu azaltmaya hatta yok etmeye çalışacağım 😊🙏

Mesela dün sabah 7 de kalkmıştı öğlen uyumadı akşam 21.30 gibi daldı en son gece 2.30 da beni gelip kaldırdı sabah oldu mu diye uyuduk zar zor ve 5.30 da hadi yeter uykum bitti oyun oynayalım diye kalktı ayakta zombi gibi geziyorum inada biniyor sanki uyku konusu

Esim evde yabancı birisini istemez çünkü ev çok küçük ve gündüz de evde olma durumları oluyor birde evde olsa dahi bir kulağım hep onda olur sürekli kontrol etme gereği duyarım biliyorum ...o yüzden ben evdeyken olgileneyim o günlere denk grtir diyor sürekli başka gruplarla giriyorum o şekilde ve çok düzensiz oluyor dediğiniz gibi kreşe gondermeyecegim sanırım teşekkür ediyorum 🙏😊

Çocukla tek bunalınca da kaliteli zaman geçmiyor. Bence kendine özgür olabileceğin anlar yaratmalısın. Sadece ders çalışman için yazmıyorum bunu. Her evin dinamiği farklı kimi büyük ailelerle çok yakın haftada birkaç kez çocuk bırakabiliyor. Öyle bir durum olmayınca çocuğun da verim alamadığı bir ortam oluşuyor maalesef. Etrafında en az 1 kişi bulundur yine de acil zaman güvenebileceğin.

X