- 31 Ağustos 2012
- 21.686
- 35.005
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba, okuduğum kadarıyla yanlış bi yol çizmişsin kendine, tarihten korkmak neden? ben de tarihte sıfırdım ama çalışınca yapılıyor bunu da biliyorum artıkArkadaşlar öncelikle hepinize başarılar. Ben de B'ye ilk kez hazırlanıyorum. Bayağı yavaş gidiyor çalışmalarım bazı sebeplerden ötürü bu hafta hepten çalışmaya ara verdim. Ben Gy den başladım ilk olarak ders ders çalışıyorum ama arada bi Türkçe soruları çözüyorum karışık malum artık Türkçe soruları ALES gibi uzun paragraflar oluyor. Matematik problemlere kadar geldim. Türkçe ilk üç konu çalıştım sözcükte ve cümlede anlam, paragraf konuları çalışıp karışık soru çözüyorum dil bilgisini en sona bırakmayı planlıyorum.
En korktuğum ders tarih çok uzun olduğu icin ve GK nin yüzüne hiç bakamadım daha sanırım gelecek aya kendimi eve kapatıp sıkı bir çalışma ile başlayacağım.
Sizler hangi konulardasiniz? Nasıl gidiyor çalışmalarınız?
Teşekkür ederim canımslm kızlar ben geldim..
kızlar bugün tüm gün başım ağrıdı ve hatta hala ağrıyo.. ne yaptıysam geçmedi... buna rağmen 20. yy başlarında dünya konusuna çalıştım ve 2. dünya savaşının ortalarına kadar geldim..karakutu mat 2 kesir problemleri 2 test çözdüm..şuan soru çözebilcek durumda değilim, bugünde böyle geçti yapacak bişey yok maalesef
Safransari bende ki linklerde ihtiyaç yok cnm, sandalca.com a bak bi de orda vardı sanki
slm kızlar ben geldim..
kızlar bugün tüm gün başım ağrıdı ve hatta hala ağrıyo.. ne yaptıysam geçmedi... buna rağmen 20. yy başlarında dünya konusuna çalıştım ve 2. dünya savaşının ortalarına kadar geldim..karakutu mat 2 kesir problemleri 2 test çözdüm..şuan soru çözebilcek durumda değilim, bugünde böyle geçti yapacak bişey yok maalesef
Safransari bende ki linklerde ihtiyaç yok cnm, sandalca.com a bak bi de orda vardı sanki
Gecmis olsun.benim de carsamba misafirlerim gelecek yatili pazartesiye kadar sekteye ugrayacak calismalar :/slm kızlar ben geldim..
Evet son aylar stres olacağı kesin ama elimden bu kadarı geldi çünkü evden uzakta olduğum için istediğim planı uygulayamadim. Ezber işi sıkıntı olduğu için tarihten korkuyorum dedim yoksa tarihsiz olmaz biliyorum :/ inşallah yetiştirebilirim. Haftaya yoğun bı tempoya gireceğim inşallah.merhaba, okuduğum kadarıyla yanlış bi yol çizmişsin kendine, tarihten korkmak neden? ben de tarihte sıfırdım ama çalışınca yapılıyor bunu da biliyorum artık
sadece 2 ders gitmek çok büyük hata ve zaman kaybı çünkü sınava yılllaarr yok malesef, bu konular ne zaman bitecek ve ne zaman soru çözüp deneme yapacaksınız?
bence programınızı bi an önce değiştirip bütün derslere orantılı- tarihe daha çok yoğunlaşmış bi şekilde devam edin
aksi takdirde sınava az zaman kala stressıkıntı sizi bekliyor
Selamlar :) bugün evde olduğum için verimli bir şekilde çalıştım kızlar. Tarihten en baştan tekrarlara başladım, gerçi çağdaşa daha hiç çalışmadım ama dershanede konusu bitmediği için ona önden başlamak istemedim. Dün gece İslamiyet öncesi tekrar etmiştim, bugün de Türk islam ile başlayıp Osmanlıyı kurana kadar yılmadım :) Peşine sorularını da çözdüm. Sıkıldığım zamanlar araya matematik ve türkçe serpiştirdim. Haftasonuna kadar hızla genel tekrarı bitirmek istiyorum.
Bu arada danışmak istediğim bir konu var; Dershanem vatandaşlık dersini nisan ortası gibi başlatacak. E malumunuz ben de hiç başlamadım, tek başlamadığım dersim o. Sizce önceden çalışmalı mıyım yoksa diğer dersleri o zamana kadar halledip dershane ile paralel mi gideyim?
Evet son aylar stres olacağı kesin ama elimden bu kadarı geldi çünkü evden uzakta olduğum için istediğim planı uygulayamadim. Ezber işi sıkıntı olduğu için tarihten korkuyorum dedim yoksa tarihsiz olmaz biliyorum :/ inşallah yetiştirebilirim. Haftaya yoğun bı tempoya gireceğim inşallah.
İnşallah yetişir. Bu vakte kadar tam odaklanabileceğim vaktim olmadı aslında Aralık ayından başladım ama maalesef daha GK nin yüzüne bakamadım. Matematik temelim de var ama son yıllarda çıkan uğraştırıcı sorular vakit alıcı olunca boll bool soru çözüyorum ona da çok vakit gidiyor mühendis olduğum için de malum rakiplerimin mat netleri ortalamanın üstünde oluyor ben de önce matematiği tam sağlamlaştırmak istiyorumki açık olmasın.Yoğun bi tempoya geçersen yetiştirebilirsin bence, en sıkıntılı ders matematik, diğerlerinde temel yoksa da oluyor bi şekilde ama mat temeli yoksa biraz zorluyor.. beni zorladığı gibi:)
Evet canım ara verince kopuyor Türkçe.Kizlarr ben yatiyorum matematikten sukur denklem testlerini bitirdim 9 test cozdum.yarin aksam da esimle yapamadiklarima bakacagiz.tarihten de cagdas konu anlatim çalıştım.yarinki planim cagdastan konu anlatimini bitirip testlere gecmek matematikten de denklemdeki sıkıntıları esimle cozmek var.bu aralar tarihle matematige yuklenip diger dersleri biraktim.suan elinde ayarladigim matematikten denklem problemleri ve simdiye kadarki konulardan tarama testleri var tarihte de cagdas testleri ve kitaplari bitirdigim icin sondaki denemeler var bunlar bitince diger derslere donus yapmayi dusunuyorum ve gunluk en az 1 turkce ya da mantik testi yapacagim turkce ara verilince gidiyor sanki en azindan bende oyle oluyor.neyse cok konustum iyi geceler :)
Teşekkür ederim canım
Çok geçmiş olsun dinlen bugün biraz yarın daha verimli olmak için
Geçmiş olsun canım, güzelce dinlen madem yarın devam edersinn..
Gecmis olsun.benim de carsamba misafirlerim gelecek yatili pazartesiye kadar sekteye ugrayacak calismalar :/
Canım çağdaşta terimler önemli. Bazı terimler var var pin pon diplamasi, vs gibi. Onlara dikkat et.çok tşk ederim kızlar.. bu son 2 gündür bi türlü uyanamıyorum neden bilmiyorum.. sinirlerim bozulmaya başladı, artık 2 alarm kurucam farklı tellere.. yoksa kalkamıyorum ya.. neyse ki gün içinde elimden geldiğince her fırsatta çalışıyorum.. birazdan tr ve mat çözücem, bu arada soğuk savaşa kadar geldim, bugün soğuk savaşa da giriş yapacağım fakat şimdilik sadece okuyorum, başka nasıl çalışılır bilemedim, bi kaç defa daha okuyacağım bu konuyu, 3 soru geliyormuş ortalama, kaçırmak istemem, haftasonu vat günü ilan ettim kendime çok sıkıntı oluyor sürekli yeni terimler ezberle dur aayyy şiştimmmm valla
Canım işin çok iyi kamu kurumundan hallice olsa, devam et, KPSS olmazsa, boşta kalma derdim.kızlar geçen işten çıkma konusundan bahsetmiştim size
şimdi durum şu;
*ben işe girerken bana öncelik işin şu dediler, tamam dedim, daha sonra boşta kalırsan ya bunu yaparsın ya bunu ya da bunu diye opsiyon bıraktılar.. ben de tamam hangisi o an uygunsa dedim yaparım.... ama yapacaksın edeceksin denmedi!dense zaten kabul etmezdim
*daha sonra diğer bölümün sorumlusu gelip benle tartıştı :) hem de çok saçma sapan alakasız bişeyden dolayı ve aşırı derecede sinirimi bozdu, bunun üzerine açtım ağzımı yumdum gözümü.. ama bi defa soğudum ya tamam
* ardından imalat müdürünün beni şuana dek 5-6 defa saçma sapan şeylerde uyarması girdi işin içine
*en son ki olay da ben artık tamamen koptum, ikisi birden üzerime oynadı, resmen sıkıştırma ve baskı politikası, açıkcası soğudum işten komple
şuan hala göz hapsindeyim, bunun farkındayım, yaptığım işi beğenmeme durumu da oluyor ara ara hani çok iyilerse bana ne ihtiyaçları var?
ayrıca daha edilen lafları yazmadım bile
ama öğrendim ki burda ki mühendislere baya güzel(!) davranıyolarmış
hayır yani ben bunun için mi okudum? resmen dokunuyor!!!!!!!!!!
işimle alakalı bişey yapsam tamam yaa haklılar dicem de ben işimde gayet iyiyim, en azından öyle olmasam sürekli işle alakalı da laf ederler! madem iyiyim o zaman neden beni saçma sapan şeylerden dolayı soğutuyorsunuz ?
bu sebepten huzursuzum! bu sebepten dolayı çıkmak istiyorum
diğer türlü en küçük bi şeyde bunlar gelip gene bana şöyle yapma böyle yapıyorsun buranın sorumlusu sen değilsin, bla bla konuşcaklar
yaaa kızlar allah aşkına siz diyin bana, işim bitiyor iş yok, gidip sevkiyat bölümünde kutu hazırlıyorum bu benim işim miiii????!!!!!! ben burda meslek mi ediniyorum yani? cv me yazarım artık ' kutu hazırladım' diye, sırf boştayım da laf etmesinler diye yapıyorum... şimdi durumu daha iyi gözle görmeniz açısından yazıyorum bunları, sizce ne yapayım?
mayıs sonuna kadar kalıp haziran başı çıkıcam
burda hiç rahat değilim açıkcası, kahretsin ki özelden iğreniyrum artk
şuan değil cnm en erken mayıs sonu işte, başka türlü olmuyor, ödemelerim falan var ve ayrıoca biraz da para biriktirmem lazım bi süre işsiz kalabilirimCanım işin çok iyi kamu kurumundan hallice olsa, devam et, KPSS olmazsa, boşta kalma derdim.
Ama görünen o ki, senin emekli olana kadar surdurecegin bir iş değil.
Sen gerçekten KPSS de çok iyisin. Kesinlikle 85 üstü alacağına inanıyorum. Bunu garanti etmek için bence mayısı bekleme, en kısa sürede işten ayrıl, KPSS ye sarıl. Çünkü rakipler sadece ders çalışıyor.
Memurlar.nette 90 üstü alanların çalışma programlarını okuduğumda, gündüz ise girip akşam 2-3 saatlik çalışmayla 90 üstü alanlar var, son 2 ay sadece ders çalışıp 95 alan da var. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama çalışırken de bu puanlar alalinabiliniyor demek. Ama bende kafanı tamamen KPSS ye vermek fırsatın varsa daha mantıklı.
Puanimiz 2 yıl geçerli olacak ve 4 atama olacak. Bunların 3. Sunde değil de 2. Sinde atanmak bile büyük bir kar. 6 aylık devlet memuru maaşı kucumsenemez.
Bu yüzden bence mayısı bile beklemeden ayirabildigin kadar erken ayrılıp derslere odaklan