- 31 Ağustos 2012
- 21.686
- 35.005
analitikte kpss de o kadar kasmıyorlar :) Ben analitik bilmeden yani az çok bilerek yaptığım sorular oldu. Genelde analitikten x y noktaları verip alan hesaplaması yaptırıyorlar. Ya da x y noktasından y noktasına göre tersini sorar ya da orijine göre bi noktayı soruyolar.3 gundur analitik geometri calisiyorum.
Aranızda geometri temeli iyi olan var mi acaba yada geometri çalışıp bitiren.
Benim az çok geometri temelim vardı ama analitik ilk defa calisiyorum.
Bu kadar formülü ezberlemek mi zoru dahil, ilk defa analitik çalışan biri olarak merak ediyorum, kısa sürede analitik öğrenmek çok mu zor boş mi zaman harcıyorum acaba.
Canim geometri soruları kpss kitaplarında çok az diye sadece bir geometri kitabı aldım. O geometri karakok yayınlarının.analitikte kpss de o kadar kasmıyorlar :) Ben analitik bilmeden yani az çok bilerek yaptığım sorular oldu. Genelde analitikten x y noktaları verip alan hesaplaması yaptırıyorlar. Ya da x y noktasından y noktasına göre tersini sorar ya da orijine göre bi noktayı soruyolar.
Sen hangi formüllere bakıyorsun? :) Analitik geometri 2. bölüme değil di mi? orası derya deniz...
Analitikten 1 soru çıkıyor riske atmamak lazım genelde geometriyi es geçiyorlar3 gundur analitik geometri calisiyorum.
Aranızda geometri temeli iyi olan var mi acaba yada geometri çalışıp bitiren.
Benim az çok geometri temelim vardı ama analitik ilk defa calisiyorum.
Bu kadar formülü ezberlemek mi zoru dahil, ilk defa analitik çalışan biri olarak merak ediyorum, kısa sürede analitik öğrenmek çok mu zor boş mi zaman harcıyorum acaba.
Standart şapması yüksek bu yüzden geometri sorularının sanırım.Analitikten 1 soru çıkıyor riske atmamak lazım genelde geometriyi es geçiyorlar
Aynen canımStandart şapması yüksek bu yüzden geometri sorularının sanırım.
saol tatlım elimden geldğince.. özel sektörün şartları çok zorluyor o yüzden istemiyorum artıkMasallah canim çalışmama rağmen benden çok calisiyorsun
Karekök’ün rutin olmayan problemleri tavsiye ederim çözmediyseniz :) apotemi problemler de iyi ama biraz fazla kasmışlar onlar da.. bunlar sadece problem üzerine tabi :)Kızlar bu arada matematik için zor bi kitap öneriniz de var mı? Bende karakutu var ama ben onu çözmeyeceğim sanırım, çok aşırı kolay soruları var ve hep geçmiş model sorular. Zaten yarısını da çözdüm...
Şimdiki ösym mat soruları zaman alıcı cinsten ve karmaşık problemler. Hiçbir yayında da ösym standardı bulamadım... Matematik soru kitabı sıkıntım var. Acaba diyorum, kendim son 3 yılın çıkmış jandarma, ygs, idari sınavlar vs.. sınav sorularnı toplayıp wordde yapıştırıp çıkartıp onlara mı çalışsam?
Ales kitabı da var bende gerçi ama bitirdim ben onları...
tatlım çıkmış soruları al benden tavsiye, geçen alese girdim, üniye hazırlanırken çözdüğüm bi soru ales de çıktı,, ya diyorum bu soruyu hatırlıyorum ama nerdeennn :)Kızlar bu arada matematik için zor bi kitap öneriniz de var mı? Bende karakutu var ama ben onu çözmeyeceğim sanırım, çok aşırı kolay soruları var ve hep geçmiş model sorular. Zaten yarısını da çözdüm...
Şimdiki ösym mat soruları zaman alıcı cinsten ve karmaşık problemler. Hiçbir yayında da ösym standardı bulamadım... Matematik soru kitabı sıkıntım var. Acaba diyorum, kendim son 3 yılın çıkmış jandarma, ygs, idari sınavlar vs.. sınav sorularnı toplayıp wordde yapıştırıp çıkartıp onlara mı çalışsam?
Ales kitabı da var bende gerçi ama bitirdim ben onları...
Al pofu kaz gelecek yerden tavuk esirgenmezben gene kitap aldım kızlarr
bütün maaşımı kitaba yatırcam az kaldı
fiyatlarını da görün diye öyle atıyorum
ben gene kitap aldım kızlarr
bütün maaşımı kitaba yatırcam az kaldı
fiyatlarını da görün diye öyle atıyorum
bence güney doğu anadolu ve içanadolu... neymiş ki cevap?Kızlar ortalama yükselti bakımından Güneydoğu Anadolu- Iç Anadolu mu yoksa Güneydoğu Anadolu- Marmara mı birbirine daha yakın?
Doğu anadolu= 15 il bulunmakta; bölge ortalaması 1406 mt'dir. rakımı olarak 1. şehir erzurumdur.Kızlar ortalama yükselti bakımından Güneydoğu Anadolu- Iç Anadolu mu yoksa Güneydoğu Anadolu- Marmara mı birbirine daha yakın?
Ben de öyle dedim, Marmara-Güneydoğu Anadolu demiş.bence güney doğu anadolu ve içanadolu... neymiş ki cevap?
Ben fiziki harita üzerinden çalışmıştım, Güneydoğu Anadolunun güneyindeki ovalar hariç hepsi sarı renkte, Iç Anadolu da hep sarı renk. Marmara neredeyse komple yeşil. Cevap Marmara- Güneydoğu Anadolu diyor ve ben cevabın yanlış olduğunu düşünüyorum; ama emin olamamıştım.Doğu anadolu= 15 il bulunmakta; bölge ortalaması 1406 mt'dir. rakımı olarak 1. şehir erzurumdur.
iç anadolu= 13 il bulunmakta; rakım yüksekliği ort; 1010 mtdir. yozgat ilk sıradadır.
güneydoğu anadolu= 7 il bulunmakta; rakım ort; 744 mt'dir. en yüksek il mardin'dir.
ege= 8 ilden oluşmakta; ort rakım; 500 mt. en yüksek il Afyon'dur.
karadeniz= 18 vilayetten oluşmakta; 393 mt ortalama rakım. en yüksek il bayburt
akdeniz=9 ilden oluşmakta; 389 ort rakım. en yüksek il ısparta.
marmara= 11 vilayetten oluşmakta; 101 mt rakım ortalaması. en yüksek il Bilecik.
İnternetten baktım hepsinde bu bilgiler mevcut.
Ben Marmara Güney Anadolu iç Anadolu derdim siralamaya
Ben de öyle dedim, Marmara-Güneydoğu Anadolu demiş.
Ben fiziki harita üzerinden çalışmıştım, Güneydoğu Anadolunun güneyindeki ovalar hariç hepsi sarı renkte, Iç Anadolu da hep sarı renk. Marmara neredeyse komple yeşil. Cevap Marmara- Güneydoğu Anadolu diyor ve ben cevabın yanlış olduğunu düşünüyorum; ama emin olamamıştım.