KPSS çalışma sürecim-2018 B grubu

safransarinin yazdığı yazıda da güneydoğu ve iç anadolu arasındaki fark, marmara ve güneydoğudan daha yakın...
Yanlış olduğundan emin oldum sorunun.
Kızlar soru benim hocamda yer alıyor, çözerken denk gelirseniz böyle bir soruya, cevabı yanlış haberiniz olsun.

Kızlar bana bi yardım edin kafayı yiyecem. Osmanlı kuruluş ve yükselme konusundaki bilgi sorularını yapıyorum hiçbir sıkıntım yok fakat öncüllü hiçbir soruyu yapamıyorum ne kadar bilsemde. Siz nasıl çözüyorsunuz

Kızlar bana bi yardım edin kafayı yiyecem. Osmanlı kuruluş ve yükselme konusundaki bilgi sorularını yapıyorum hiçbir sıkıntım yok fakat öncüllü hiçbir soruyu yapamıyorum ne kadar bilsemde. Siz nasıl çözüyorsunuz

yanlış çıkabiliyor ancak biraz daha genel bakmak gerekiyor. Soru çözdükçe oturur

şu an deneme çözdüm :KK70: öylesine canım sıkılmıştı :) Tarih bomboş oha ya :)) sadece mat türkçe coğrafya(o da yarım yamalak konularım bitmemişti tam) ve 2-3 vat. sorusu yapabildim sadece :KK70:
elimdeki eski denemeleri çıkarmak için her gün 1 tane yapıcam böyle.
Denemem ziyan olacak diye üzüldüm şimdi çünkü konuların en başındayım tüm sorular boş kaldı :KK70:

kaçgun vergisini duydunuz mu arada tarihte?

Evet askerden kaçanlar mı ödüyordu acaba, duydum ama ne olduğunu unuttum.. tamamen atmış olabilirim :KK70:

şu an deneme çözdüm :KK70: öylesine canım sıkılmıştı :) Tarih bomboş oha ya :)) sadece mat türkçe coğrafya(o da yarım yamalak konularım bitmemişti tam) ve 2-3 vat. sorusu yapabildim sadece :KK70:
elimdeki eski denemeleri çıkarmak için her gün 1 tane yapıcam böyle.
Denemem ziyan olacak diye üzüldüm şimdi çünkü konuların en başındayım tüm sorular boş kaldı :KK70:

Çözdükçe artar inşaallah netlerimiz, bırakma sakın

Yorum yapabilmek lazım, onun için de sanırım en iyi yöntem çözümlü sorular..

Kaçgunu duydum videolardan ama ne olduğunu uydurmuşum.. bakınca hatırladım.. osmanşıda hayvanın kaybolunca devlet buluyor, ee devlet senin heyvanınla uğraştığı için masraf yapıyor sonuçta.. bunu da senden alıyor.. bunun vergisi :KK70: Mehmet celal özyıldız hoca anlatmıştı..
Askerden kaçmak filan, nasıl atmışım :KK70:

Kaçgunu duydum videolardan ama ne olduğunu uydurmuşum.. bakınca hatırladım.. osmanşıda hayvanın kaybolunca devlet buluyor, ee devlet senin heyvanınla uğraştığı için masraf yapıyor sonuçta.. bunu da senden alıyor.. bunun vergisi :KK70: Mehmet celal özyıldız hoca anlatmıştı..
Askerden kaçmak filan, nasıl atmışım :KK70:
ben de çoğu vergileri hemen hemen hatırlıyorum işte bekar evlenme çağı gelmiş ama evlenmemiş erkekten alınan vergi zırt pırt diye ama bunu bilmiyordum... bi de osmalıya daha geçemedim, yarın eğitimle tarihi çalışayım beraber.

Çok dikkatsizliğim var ya :KK43:

Öncüllü sorular salt bilgi çözülmez çünkü. Neden-sonuç ve mantık çerçevesinde çözebilirsin.
Kızlar şu soruya bakabilir misiniz?

Eklentiler

• 20180216_233100-1.jpg
    20180216_233100-1.jpg
    31,9 KB · Görüntüleme: 42
Kitaplarim geldi kızlar.
Hepsi 160 TL tuttu. Eki Görüntüle 2112402
ben de kitap alıcam ya nette mi alsam yoksa kırtasiyeden mi bilemedim:KK43: Netten alınca banka kartı geçerli oluyor mu acaba? Bir de daha ucuza geliyor sanki netten.

Bugün tarih bi konu bitireceğim(osmanlıya giriş yapıcam), eğitimde öğrenim psikolojisini bitirecem ve tüm sorularını çözücem 200-300 soru ya da daha fazla sorusu var elimde pegem kitabından.
Sonra coğrafya kara kutudan; yine bi 200-300 soru çözebilmek istiyorum :KK70:
Geceye de bu sefer tarihi tekrar edip, tüm sorularını çözmeyi hedefliyorum.

Sözel mantık eksiğim var; hiç kalem oynatamıyorum. Sözel mantığa acilen çalışmam lazım. Yarın bakarım inşallah.
Bugün bu programı yapabilirsem bana bravo :KK70: :KK70:

Kaç günde geldi canım, ben de dün sipariş verdim.

0, nasıl yaptın?

Bu sorunun formülü var; (n).(n+1).(n+2)/3 => n=35.36.37/3 = 35.12.37 çıkar; sonuca baktığında içinde zaten 35 çarpanı olduğu için kalan direkt 0 çıkar; 35 in katı bi sayı zaten.

Bu sorunun formülü var; (n).(n+1).(n+2)/3 => n=35.36.37/3 = 35.12.37 çıkar; sonuca baktığında içinde zaten 35 çarpanı olduğu için kalan direkt 0 çıkar; 35 in katı bi sayı zaten.
Formülü anlayamadım, ne olarak geçiyor bu formül okursam daha iyi anlarım.

Formülü anlayamadım, ne olarak geçiyor bu formül okursam daha iyi anlarım.

Formülün bi adı var mı bilmiyorum :KK43: Temel kavramlar konusunda vardır diye tahmin ediyorum. atıyorum ardışık tam sayılar olunca mesela terim sayısı toplamını n.(n+1)/2 diye topluyoruz vs formüller vardı 1.2+2.3.+3.4+......+n.(n+1) olunca da n.(n+1).(n+2)/3 diye buluyoruz tüm terim sayılarının toplamını.

Pofu pegem çıkmış aorular bende var, sadece cooğrafyasına bakmadım henüz.. onun dışında çok moral motivasyon veren, en sevdiğim kitabım :KK70: sorular kolay, ya ösym bunu mu sormuş neden kasıyoruz diyorsun :KK70: tabii ki zor ayrıntılı sorular da var ama piyasadaki soru bankalarına göre basit bence..
Ben dün gece coğrafya vatandaşlık çalıştım..
Bugün de coğrafya vatandaşlık ve matematik çalışmayı düşünüyorum.. günde 5 saat çalışıyorsan maaşallah valla, ben vaktim olmasına rağmen aşırı sıkılıyorum bırakıyorum dikkatim dağılıyor hemen.. video izlerken bile elli kez durduruyorumm..
Ve şubat hedefim coğrafya tekrarı bitirmek, matematik ve vatandaşlığı bitirmekti ama matematik biraz zor.. diğerleri için iyice kasıcam artık.. gece çalışmak verimli oluyor ama sabah erken kalkınca günden daha fazla faydalanıyorsun, o yüzden gece de erken uyumaya çalışıcam bundan sonra.. hadi iyi çalışmalar herkese, kaytarmayalımmm :p

ne hikmetse ösymnin soruları aslında kolay ooluyor sadece kafa karıştırıcı kelimeler içeriyor :KK70: tşkler tatlım aldım artık ptesi gelir bugün kargoda

kaçgun vergisini duydunuz mu arada tarihte?

kaçgundan çıkartabilirsin, kaçmak manasında, ramazan hocanın videosunda ve pusula kitabında var, sana ait bi hayvanın kaybolduğunda ve bunu devlet bulduğunda senden kesilen vergi :KK70: canavar vergisi bile varmış, herşeyden vergi kesmek ne tuhaf

Kitaplarim geldi kızlar.
Hepsi 160 TL tuttu. Eki Görüntüle 2112402

hayırlı olsun tatlım, gözüm kaldı kitaplarda :halay::halay::halay:

bu arada herkese slmmm :)

birazdan coğrafya tr fiziki coğrafya çalışcam :)

sizler neler yapıyorsunuz?
deneme çözen var mı bugün?

X