Bence özet çıkararak çalışma çok vakit kaybı oluyor. Bir de senin eğitim bilimleri de var. Bence en güzeli okuyarak çalışmak okurken de benzetmeler yaparak yavaş ilerleyerek akılda tutmak. Yoksa bir kere okumayla akılda kalmıyor. Bir de 2-3 Kaynaktan okumanı tavsiye ederim. Bir kaynakta olan diğerinde olmuyor. Soru çözümüne geçince de çalışmadığın yerden soru olunca insan kendini eksik hissediyor. Önce okuyup sonra çözünce daha kalıcı oluyor bilgi. O yüzden bir kaç kaynaktan okumak daha verimli oluyor bence.Kızlar tarihe nasıl çalışıyorsunuz?
Ben çalışmıştım geçen senelerden ama yeni kaynaklar aşırı detaylı bana ıncık cıncık geldi onlardan çalışmayı planlamıyorum. eski yayın tarihin pusulasından çalışacağım pdf sini buldum.Elimde yeni basım başka kitaplar var ama her şeyi anlatmışlar. Ramazan yetgin falan da bana ösym stili gelmiyor güzel geliyor ama yani bilmiyorum.
Yazarak çalışırsam eğer, offf bitmez bu :) elimde geçen senelerden yazıp çıkardığım notlarım da var zaten. Siz napıyorsunuz tarihe?
Safransari ben, öğretmenlik bitirdim ama bölümümün ataması yok gibi bi şey. 1 -2 kişi falan alıyor. Çok az alım oluyor:) İmkansız yoktur dediler, ben de imkansız değil deyip şansımı denicem. Olmazsa düz memurluk da olur ama yüksek lazım. 90+ işte. ona kasıyorum.:)
egitimi haftasonuna attım artık. haftasonları çalışıyorum. :) 2 kaynaktan falan okuyunca da işte unutuluyor hep. Tekrar ederek mi çalışıyorsun sen tarihe? nasıl bi çalışma stilin var?Bence özet çıkararak çalışma çok vakit kaybı oluyor. Bir de senin eğitim bilimleri de var. Bence en güzeli okuyarak çalışmak okurken de benzetmeler yaparak yavaş ilerleyerek akılda tutmak. Yoksa bir kere okumayla akılda kalmıyor. Bir de 2-3 Kaynaktan okumanı tavsiye ederim. Bir kaynakta olan diğerinde olmuyor. Soru çözümüne geçince de çalışmadığın yerden soru olunca insan kendini eksik hissediyor. Önce okuyup sonra çözünce daha kalıcı oluyor bilgi. O yüzden bir kaç kaynaktan okumak daha verimli oluyor bence.
Teşekkür ederim canim.Kızlar bende pek nete giremiyorum. Ev işlerinden pek vakit bulamıyorum az bir vakit bulduğumda da soru çözmeye çalışıyorum.
Sarfansari geçmiş olsun bu arada. Grubumuz da epey kalabalıklaşmış ne güzel yaa :)
Haftasonu bende deneme çözdüm sonuç beklediğim gibi geldi. 81,5 netim var 120 soruda. GY iyi geldi 5 yanlış GK dan da 26 yanlışım var. Hedefim 90 üstü olduğu için 100 üzerinde bir net yapmam lazım. Günlük bir saat çalışmayla da pek ilerleme kaydedemiyorum. Hafta içleri çoğunlukla da uyukluyorum. Haftasonları da hep bir şeyler çıkıyor. Ev işleri bir yandan yine istediğim gibi çalışamıyorum ama bu gidişatla da 90 üstü alamam. O yüzden artık sabahları 5 gibi kalkıp bir saat çalışmayı planlıyorum.
1 şubatta sıfırdan başladım çalışmaya. Tüm kitapları tarayarak ilerlilyorum. Sözcükte Anlam bitti matematikte temel kavramlardayım. Bugün de soru çözümüne devam etcem.
Canim tarih kitaplardan çalışılırsa uzun bir konu ve devamlı tekrar istiyor. O tekrarları da kitaptan yapınca çok çok zamanını alır.egitimi haftasonuna attım artık. haftasonları çalışıyorum. :) 2 kaynaktan falan okuyunca da işte unutuluyor hep. Tekrar ederek mi çalışıyorsun sen tarihe? nasıl bi çalışma stilin var?
Evet 2 haftaya bir tekrar yapıyorum tarih için. Tekrarları kalın kitaplardan değil de özet olan kitaplardan hani ders notları oluyor ya onlardan yapıyorum. Bir de benzetme yapınca unutmuyorum hiç. Mesela Biruni diyince aklıma burun geliyor. Diyorum ki Birunin burnu çok akıyormuş sümüklü bir şeymiş :) O yüzden de burnu aşağı doğru aktığından yer çekimini keşfedip Newtondan yıllar öncesinde söylemiştir. Bu tarz iğrenç olabilir ama benzetme yapınca unutmuyorum işte :))egitimi haftasonuna attım artık. haftasonları çalışıyorum. :) 2 kaynaktan falan okuyunca da işte unutuluyor hep. Tekrar ederek mi çalışıyorsun sen tarihe? nasıl bi çalışma stilin var?
insanı gaza getiren olaylar oluyorkızlaar selam
dün gece 2.40 gibi yattım sabah bi kalktım 11.30(
İşte şimdi de anca kahvaltı falan. Matematik çözdüm epey. Çıkmış soruları çözdüm.
Bugün tarih günü....
Çok yorgunum anaam...
ama bu instagramda falan lüks tatilleri, muhteşem sahilleri görünce it gibi çalışasım geliyor. Bi atanayım da tatillerde gezeyim diye
bugün modum düştü yaazıcık mat çalıştım sorularımı bitirdim.
tarih var daha. onu da çalışıp vakit kalırsa mata bakıcam.
Matematiği fullemek istiyorum ya. 27+ net olsun istiyorum.
Kızlar bende pek nete giremiyorum. Ev işlerinden pek vakit bulamıyorum az bir vakit bulduğumda da soru çözmeye çalışıyorum.
Sarfansari geçmiş olsun bu arada. Grubumuz da epey kalabalıklaşmış ne güzel yaa :)
Haftasonu bende deneme çözdüm sonuç beklediğim gibi geldi. 81,5 netim var 120 soruda. GY iyi geldi 5 yanlış GK dan da 26 yanlışım var. Hedefim 90 üstü olduğu için 100 üzerinde bir net yapmam lazım. Günlük bir saat çalışmayla da pek ilerleme kaydedemiyorum. Hafta içleri çoğunlukla da uyukluyorum. Haftasonları da hep bir şeyler çıkıyor. Ev işleri bir yandan yine istediğim gibi çalışamıyorum ama bu gidişatla da 90 üstü alamam. O yüzden artık sabahları 5 gibi kalkıp bir saat çalışmayı planlıyorum.
1 şubatta sıfırdan başladım çalışmaya. Tüm kitapları tarayarak ilerlilyorum. Sözcükte Anlam bitti matematikte temel kavramlardayım. Bugün de soru çözümüne devam etcem.
oowww slmmm :) sen de burdasınTurkce sozcukte anlam 6 test cozuldu. ( yargi vip cozumlu soru bankasi almistim pek begenmedim alacak olan varsa cikarsin listesinden)
Tarih cumhuriyet donemi ic gelismeleri konu anlatim tekrar edildi 3 test cozuldu
Burdayim :) uyayamiyorum yataga geçtim tarih konu anlatimi okuyacagim uykum grlsin diye :) bi de bildirim yapayim yatmadan dedim :)oowww slmmm :) sen de burdasın
iyi yapmışsın cnm :)Burdayim :) uyayamiyorum yataga geçtim tarih konu anlatimi okuyacagim uykum grlsin diye :) bi de bildirim yapayim yatmadan dedim :)
Kolay gelsin sana da :) bol zihin acikligiiyi yapmışsın cnm :)
saolasın tatlım :)Kolay gelsin sana da :) bol zihin acikligi
kızlar yargının problemler ve paragraflar diye 2 kitabı var, sizce nasıldır?
kızlar yargının problemler ve paragraflar diye 2 kitabı var, sizce nasıldır?
Vatandaşlık için konu anlatılmış kitap eksiği benim de varbenim de tarih için soru bankası almam lazım.Benim hocam yayını var elimde ama hiç sevmedim ben. Çok ıncık cıncık. ösym stili kesinlikle değil. çıkmış soruları alıcam. ösym çıkmış soruları çözüyorum artık ben, yayınevlerini değil. tarih ve eğitim hariç ama. onlara bakmak gerekiyor
vatandaşlık için konu anlatım tavsiyeniz var mı?
Bana da kitap kapağı havalı gelmişti, alacaktım, almaya yiim zaman :)Turkce sozcukte anlam 6 test cozuldu. ( yargi vip cozumlu soru bankasi almistim pek begenmedim alacak olan varsa cikarsin listesinden)
Tarih cumhuriyet donemi ic gelismeleri konu anlatim tekrar edildi 3 test cozuldu