KPSS çalışma sürecim-2018 B grubu

Kizlar dun serum taktirdim tam iyilestim duzgun ders calisirim dedim, egee ilac alerjisi oldum, sabah yüzüm gözüm tanınma halde uyandım. Dr gittik hemen serum takıldı yine ilac yazdı yeni eve geldim.

Vatandaşlık için konu anlatılmış kitap eksiği benim de var
Elimde benim hocam ekranın ders notları var ama yeterli değil.

Bana da kitap kapağı havalı gelmişti, alacaktım, almaya yiim zaman :)

şu an ben de acaba benim hocam videolarını izleyip not mu alsam diyordum ama arada kaldım. Vatandaşlık tavsiyesi olanlar yazsın pls Ben de başlicam artık.
Bugün dışarı çıkarsam soru bankası alıcam vat. da alıcam :) isemin iyiymiş diye duydum ama bilemiyorum.

Kızlar sorulara bakıyor musunuz hiç?
Ben şimdi tarih sorularına bakıyorum 2017 kpss de çıkan ve maksimum 3-4 soru bilgi gerektiren cinsten. Diğer sorulara bakıyorum hep üstte bilgi vermiş soru olarak da "buna göre aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?" sormuş.

Aslında yeminle biz kafamızda çok büyütüyoruz gibi. Şu sorulara bakınca resmen az buçuk bilgiyle, yorum yaparak 20 üstü net bile yapılır gözüküyor tarihten. Bana mı öyle geliyor yoksa? Sınav günü heyecan olmasa bu sorular takır takır yapılacak cinsten... yemin ediyorum yaaaa...

Canim 2017 de tarih soruları, bir metin verilmiş, metinden çıkarım istenmiş paragraf gibi ama mutlaka o konu hakkinda bilginin de olması gerek.
Ramazan hoca böyle yorumlamayı bir programda 2017 tarih sorularini.
Ama bir sene bir seneyi tutmuyor. Bir sene paragraf soruları uzun geliyor diğer sene kısa mesela.
Yani her konuya ayrıntılı çalışıp sınavı şansa bırakmamak gerek.

Bir de ben önceden tecrübe ligin bu konuda, evde de dersanede de düzenlemeler daha rahat yapılıyor, sinav stresiyle çok farklı oluyor.

Ben 2014 te denemelerin 105 net gibiydi son ayki net lerin. Sınavda 77 net yapabildim mesela

kızlar kitap için yorum istemişsiniz hemen yazayım deneyimimi

ben benim hocam da sadece tarihi detaylı anlattıklarını bir de yds inanıyorum, bunun dışındakiler özet şeklinde, nerden biliyorsun diye soracak olursanız eğer: anayasayı dinleyip sorulara başladığımda noluyorrr bu soru ne diye bakakaldım, coğrafyadan not tutup tekrar etmeme rağmen kitapta çözebildiğim soru yoktu, coğrafyayı nihan ataman elçi ile hallettim, vat için anayasının pusulası detaylı anlatyr, ona çalışıp soruları rahat rahat çözdüm, benden tavsiye video not defteri almayın, onlar zaten video da ne geçiyorsa kitap haline getirilmiş, +1 fazlası yok yani

ben tarih ve anayasa için pusulayı coğrafya için anlatım kitabı yok ama nihan ataman elçinin pusulaya yazdığını biliyorum, varsa onu alın derim.

Kizlar dun serum taktirdim tam iyilestim duzgun ders calisirim dedim, egee ilac alerjisi oldum, sabah yüzüm gözüm tanınma halde uyandım. Dr gittik hemen serum takıldı yine ilac yazdı yeni eve geldim.
Cok gecmis olsun biraz dinlen ders calisacagim diye yipratma kendini daha zor toparlanirsin.Allah sifa versin

Haklısın canim. Video ders anlarım notları video dinlerken iyi oluyor ama tek başına kesjnlikle yeterli değiller. Be de pusulanin konu anlatimlilarini ve soru bankalarını alayım pusulanin.

Cok gecmis olsun biraz dinlen ders calisacagim diye yipratma kendini daha zor toparlanirsin.Allah sifa versin
Haklısın canim
Kızım kreş gidince ben de ders calisma ak içime sinmiyor, ona ihanet ediyorum gibi geliyor.
Biraz uyudum dinlendim şimdi yüzüm hala çok sis ama, gözlerim zor açılıyor o derecede.

Biraz dilbilgisi özet çıkarmaya çalışacağım.

Bugün 1.5 sayfa dilbilgisi özeti çıkardım sadece
Önceki dil bilgisi çalışmamı kitaptan çalışmıştım ve video izlemiştim. Yeterli görmüştüm ama soruları y apamiyordum

Böyle ölü ca motive düşmüş uzun zamandır bakıyordum ama denemelerde de 4-5 soru geliyor. Özet çıkarınca daha anlaşılır oldu. Bu daha verimli oldu sanki.

Kitaplarda benim çalışmamı pekiştirecek kadar dilbilgisi soruları yok, bu yüzden tecrube dilbilgisi diye bir kitap almıştım. Kitapta sadece dilbilgisi olmasına rağmen bir konuda soru sayısı 30-50 arası. Çok pekistiremiyorum konuyu bu yüzden.

Karakutu alacağım önümüzdeki hafta. Eğer onda yeterli dilbilgisi sorusu varsa yeni dilbilgisine özel kitap almam. Yeterli gelmezse tekrar arayışa girerim artık.

Hedef 90 yukarı olunca hiç bir konuyu es geçmeden çalışmak istiyorum.

bende pdf olarak ösym çıkmış dilbilgisi soruları var ve cevapları da var. İster misin atabilirim sana?

bugün ben de türkiyenin fiziki coğrafyasını bitirdim. türkiyenin dağları, ovaları, platoları, gölleri, akarsuları... Özet çıkardım.Öldüm ama; geçen haftadan kalmıştı biraz bugün bitirdim. Artık onları hep sınava kadar tekrar edicem.

Şimdi bi testi çözdüm. Bu konuyla ilgili çıkmış soruları çözücem sonra da normal kitaptan test; geçmiş coğ. konularıyla beraber.

Bittikten sonra da; coğrafyadan yeni konuya geçiceeeeeemmm şükürleeer olsun.

21 aralıkta kuzeyde en uzun gece yaşanıyor ama. Güneyde en uzun yaşanmıyor ki? :/ eski bi kitap 2014 yayını olması lazım, yayını söylemiyim adı lazım değil baş harfi F

21 aralıkta kuzeyde en uzun gece yaşanıyor ama. Güneyde en uzun yaşanmıyor ki? :/ eski bi kitap 2014 yayını olması lazım, yayını söylemiyim adı lazım değil baş harfi F

Ama biz kuzey yarımküredeyiz, 21 aralıkta kuzey yk de en uzun gece yaşanıyor.. cevap ne diyor ki kitap

cevap a.

İyi de biz kuzey yarım küredeyiz ama sana 21 aralıkta hatayda mı yoksa sinopta mı gece daha uzundur deseler ne dersin? Sinop. 21 aralıkta en uzun gece sinopta yaşanır; en uzun gündüz de hatay inceburun da yaşanır...
Bi iki arkadaşıma da sordum bakalım.

Hatayla sinopu kıyaslamamış ki ama öylesine bi kaç şehir vermiş, amaç kafa karıştırmak canım

beeeeeeen ölüyorum yorgunluktan ya. Yatıcam diyorum ama az kaldı konum biticek, bitirmeden yatmicam. (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…