KPSS bitti şimdi ne olacak?

pinkboo

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
21
2
35
Merhabalar ben mühendislik mezunuyum atanabilmem için 90+ almam gerekiyordu fakat başaramadım. koskoca bir yılım çöp oldu resmen. bir yıldır işimi bıraktım, her şeyden herkesten soyutladım kendimi. şu an büyük bir boşluğa düştüm ve nerden başlayacağımı bilmiyorum. Her gün tavanı izleyerek günü öldürüyorum akşama kadar kariyer sitelerindeyim. Artık kendimi hiç bir yere uymayan bir puzzle parçası gibi hissediyorum. Sınav sonrası bir iş görüşmesinde 30 yaşında olduğumu söylediğimde çok şaşırıp yaş olarak büyük olduğumu ima ettiler ve bu da beni iyice depresyona soktu. Şu an kafam allak bullak. kpss olmadı.iş bulamıyorum.ekonomik sıkıntılar var. Siz neler yapıyorsunuz B planınız varmıydı merak ediyorum açıkçası.

Bende bu yıl sınava girenlerdenim, özel sektörde mühendisim. Çok yıprandım öylesine bi girmek istedim, lise bilgilerim ne kadar duruyor merak ettim. Aslında dönem başında bir gayretle ders çalışmaya başlamıştım birkaç ay kadar ama iş tempomdan dolayı tamamen bırakmıştım.
75 küsür almışım. Açıkçası 2022 için biraz ciddi düşünüyorum, sizin gibi işimden istifa edip kursla birlikte sıkı bir çalışma programına gireyim diye plan yapmıştım ama şuan bu yazdığınız beni biraz endişelendirdi. Nasıl çalışmıştınız ve kaç puan aldınız?

Ben de aynı şeyleri yaşayıp birkere de kpss ye hazırlanıp girmek istedim. düzenli bir çalışma programı oluşturup çalıştım. Benim yapamama sebebim biraz heyecanım oldu. normalde kendi yaptığım denemelerden 90 üstü alıyordum hep ve kesin kazanıcam gözüyle bakıyordum. Ama sıınav esnasında aynı şeyleri defalarca okudum anlayamadım sorulara bakakaldım bir türlü sınavın içine giremedim. Bu şekilde olmasını hiç beklememiştim hiç bu ihtimali düşünmemiştim malesef. Ama şunu da söylemeliyim ki ben birçok konuda heyecanlı ve fazlasıyla korkak olabiliyorum. psikolojik olarak da rahat olmak çok önemli.

Ben de aynı şeyleri yaşayıp birkere de kpss ye hazırlanıp girmek istedim. düzenli bir çalışma programı oluşturup çalıştım. Benim yapamama sebebim biraz heyecanım oldu. normalde kendi yaptığım denemelerden 90 üstü alıyordum hep ve kesin kazanıcam gözüyle bakıyordum. Ama sıınav esnasında aynı şeyleri defalarca okudum anlayamadım sorulara bakakaldım bir türlü sınavın içine giremedim. Bu şekilde olmasını hiç beklememiştim hiç bu ihtimali düşünmemiştim malesef. Ama şunu da söylemeliyim ki ben birçok konuda heyecanlı ve fazlasıyla korkak olabiliyorum. psikolojik olarak da rahat olmak çok önemli.
Kaybetmeyin umudunuzu, bu yıl için biraz özel sektörde iş bakın hatta çalışın, 2022 de psikolojik olarak destekler alarak tekrar hazırlanırsınız, sınav kaygısını böyle terapilerle yenip iyi yerlere gelen çok arkadaşım var benim 😔

çok teşekkürler desteğiniz için evet aslında ben de bu süreçte panik durumumla alakalı destek almam gerektiğine karar verdim. Size de başarılar dilerim bu arada.

X