Kpss 2024 için çalışmam lazım ama bir türlü baslayamiyorum hep erteliyorum tavsiyeleriniz neler?

Siz ilk bir yerden başlayın açıp bir video izleyin konu başlıklarına bakın sonra yavaş yavaş bir iki hafta içinde kafanızda kurun bu ders videoların ve konuların ne zaman biteceği ile ilgili. İlk aşama konuları bitirmek ve soru çözmek olsun, dersleri ilk defa bitirdikten sonra süreniz kalsın 2. Aşama baştan hızlı tekrarlar için sonra 3. Aşamada bol deneme soru ve yine gerektiği unutulan yerlerde tekrar, eğer çabuk bitecek hafif dersler varsa sona kalabilir. mesela bende 4 ders çalışıp vatandaşlığı sona bırakmıştım. Ben sadece gk-gy çalıştığım için eğitim bilimleri kısmını bilmiyorum ben kendime göre anlattım belki sizde farklı olması gerekir.
Önce genel bi plan yapmıştım dersler hangi ay bitecek diye sonra günlük plan yapıyordum bugün bunları bitireceğim diye illa ki aksaklık oluyordu onları diğer günlere dağıtıyordum tam tamına uymamakla birlikte istikrarlı çalışmak için gaza geliyordum plana %100 uyamadım diye stres olmamalı mesela 3 ayda bitecek dediğim ders 4 ayda bitti ama sabah 7de kalkıp bi kahve içip ders başına oturmak alışkanlığım olmuştu günlük en azından 4-5 saat. Bu arada süreç içinde bir hafta veya bir ay derse bakamadığım dönemlerde olmuştu ama yerine oturttum sonrasında bırakmadım devam ettim nerdeyse hiç eksik kalmamıştı

Siz ilk bir yerden başlayın açıp bir video izleyin konu başlıklarına bakın sonra yavaş yavaş bir iki hafta içinde kafanızda kurun bu ders videoların ve konuların ne zaman biteceği ile ilgili. İlk aşama konuları bitirmek ve soru çözmek olsun, dersleri ilk defa bitirdikten sonra süreniz kalsın 2. Aşama baştan hızlı tekrarlar için sonra 3. Aşamada bol deneme soru ve yine gerektiği unutulan yerlerde tekrar, eğer çabuk bitecek hafif dersler varsa sona kalabilir. mesela bende 4 ders çalışıp vatandaşlığı sona bırakmıştım. Ben sadece gk-gy çalıştığım için eğitim bilimleri kısmını bilmiyorum ben kendime göre anlattım belki sizde farklı olması gerekir.
Önce genel bi plan yapmıştım dersler hangi ay bitecek diye sonra günlük plan yapıyordum bugün bunları bitireceğim diye illa ki aksaklık oluyordu onları diğer günlere dağıtıyordum tam tamına uymamakla birlikte istikrarlı çalışmak için gaza geliyordum plana %100 uyamadım diye stres olmamalı mesela 3 ayda bitecek dediğim ders 4 ayda bitti ama sabah 7de kalkıp bi kahve içip ders başına oturmak alışkanlığım olmuştu günlük en azından 4-5 saat. Bu arada süreç içinde bir hafta veya bir ay derse bakamadığım dönemlerde olmuştu ama yerine oturttum sonrasında bırakmadım devam ettim nerdeyse hiç eksik kalmamıştı
Çok güzel anlatmışsınız bana da ilham oldu. Atanmışsınızdır diye düşünüyorum ama atanabildiniz ki? Kaç puan aldınız bir de lisans mı ön lisans mı acaba :)

video ders notları falan var ama herkes paraya dökmüş güzelce ücretsiz anlatan bulamadım bi türlü öabt okul öncesini

Ben de yaklaşık olarak sizinle aynı durumdaydım, şu an çalıştığım için de bir şekilde rayına oturtmaya çalışıyorum. Ben işe öncelikle araştırma yapmakla başladım, alanımdan atanan kişilerin YouTube videolarını, hangi kaynakları edindiklerini dinleyip not aldım. Şu an için GKGY ve eğitim bilimleri kitaplarını edindim sayılır, ben öğretmenlik değil de formasyona sahip bölüm öğrencisi olduğum için eğitim bilimlerinin çoğunu halletmeden ÖABT'ye başlamayacağım zaten onun için bir online dersane satın aldım ve eğitimi daha başlamadı. Size de aynı şekilde başta bir jaynak taraması yapmanızı tavsiye ederim, YouTube video uyumlu kaynak edinirseniz bu devirde daha ekonomik oluyor tabii sizin şahsi fikrinizi bilemem. Sonrasında ise Eğitim, GKGY ve ÖABT'yi karma olarak çalışabilirsiniz, mesela bir gün tarih -coğrafya, öğrenme ve gelişim psikolojisi ve Öabtden bir ders gibi. Ertesi gün bunları değiştirirsiniz. Ama konularla birlikte test çözmek ve tekrar çok çok önemli. Bir de günlük hedeflerinizi ve gün içinde yaptıklarınızı yazsanız psikolojik olarak iyi gelebilir. Ben bölüm derslerime çalışırken böyle yapıyorum her hedefin yanına "+" koymak çok iyi hissettiriyor. Bunun dışında ben de çözümünü bulamadım ama sosyal medya illetinden kurtulmak gerek:) vee erken yatıp erken kalkmak, asla sürekli çalışmalıyım, asla dinlenmemeliyim diye düşünmeyin "beyin yatar pozisyonda ve uykuda öğrendiklerinizi kaydeder." Diye bir şey duymuştum, bedeninizin dinlenmesine izin verin, "geç kaldım" psikolojisinde de olamayın lütfen daha yolun başındasınız... Allah zihin açıklığı versin, başarılar dilerim ❤

İcinizde yoksa sürekli otelirisiniz.
*AA daha 12 ay varmis,yetiştirim.
*10 ay kalmış,bazı günler fazladan 3 saat daha çalışır yetiştirim.
*Zaten sınava 3 ay kalmış,bu saatten sonra calissam da yetişmez.
Bu 3 satır sizin durumunuzu ozetliyor sanki.
Calışmak disiplin ve kontrol gerektirir,herkese göre değil.
Sürekli otelenen hedeflerle başarı gelmez 🤷
Tavsiyem iyi düşünmeniz,kazanabileceğinizden şüpheniz varsa,kendinizi zorlamaktan cekiniyorsaniz,çalışma alışkanlığınız yoksa ; özel sektorlere başvurun derim.
Hem vakit israfiniz olmaz,hem kazancınız olur

Çok güzel anlatmışsınız bana da ilham oldu. Atanmışsınızdır diye düşünüyorum ama atanabildiniz ki? Kaç puan aldınız bir de lisans mı ön lisans mı acaba :)
Evet atandım 2022 lisans gk gy 88 aldım. bu arada ilk iptal olan sınavdı ilk sınavım kötü geçmişti sınavdaki o an motivasyon önemli tabi ilk sınavda olmadı yetiştiremiyorum diye sorulara odaklanamaz okuyamazken ikinci sınavda kendimi motive ettim hiç emin olmasam da doğru yapıyorum hepsi kolay diye 😃

bu durum başlamayla ilgli kpss çalıştım atandım, yüksek lisans yaptım, bu yıl görevde yükselme sınavına çalıştım hep aynı durum başlarken erteleme başladıktan sonra heveslenme daha daha çalışma. bir ödül belirleyip başlayın inanın devamı gelecek.

Evet atandım 2022 lisans gk gy 88 aldım. bu arada ilk iptal olan sınavdı ilk sınavım kötü geçmişti sınavdaki o an motivasyon önemli tabi ilk sınavda olmadı yetiştiremiyorum diye sorulara odaklanamaz okuyamazken ikinci sınavda kendimi motive ettim hiç emin olmasam da doğru yapıyorum hepsi kolay diye 😃
Hayırlı olsun, inşallah bize de nasip olur atandım demek ♥️ kendi alanınızdan mı atandınız? Benim bölümümün ataması yok desem yeridir, ben düz memur olarak atanacağım ama gözüm korkuyor. Düz memur olarak atanmak için çok iyi bir puan almam gerekiyor, üstelik önlisans.

Ben de bu yıl KPSS çalışmaya karar verdim. Alanım kimya. Online ders satın aldım ekimde dersler başlayacak.

Aynı zamanda bir özel öğretim kursunda yarı zamanlı çalışıyorum. Şimdilik yaz kursunda haftada iki gün gidiyorum ama dönem başlayınca 2 tam 1 yarım gün olabilir. Bir de 2 yaşında oğlum var 😌 çok heyecanlıyım bir an önce dersler başlasın istiyorum.

Bu arada ders satın aldığım platformdan şöyle bir şey söylediler: şimdiden alan çalışmaya başlamayın. Önce bir paragraf kitabı bitirin. Matematik de bir kaynak bitirin. Bir de eğitimden çok soru gelen derslerden çalışmaya başlayın. Alanda birlikte ilerleyelim dediler. Ben aksine sadece alana yoğunlaşırım diyordum ama bu şekilde yönlendirmeleri mantıklı geldi.

Bende bir köşede bekleyeyim, zira bende aynı durumdayım. Üstelik benim hem 2 yaşında bebeğim var hem de önlisans olduğum için 2 senede bir şansım var. 2024te mutlaka kazanmam gerek. 😑
Bölümünuz nedir acaba.ve kendi bölümünüzden mi atanmayı düşünüyorsunuz.

Bende önlisans im ve kendi bölüm puanlarım çok yüksek başka ne gibi sanslarim var bilmiyorum tek bildiğim 35 olmadan atana bilmek ama nasıl

Mrb. Din kültürü öğretmenliği bu yıl mezun oldum bu sene sınava girdim ama öylesine asıl hedefim 2024 için çalışmakti zaten.. ama bir türlü baslayamiyorum.
Dikab değil ilahiyat mezunusnz her iki sınava girebilirsiniz. Alan hocalarndan destek alarak başlayabilirsiniz. ( ben dikab mezunuyum son mezunlardanım bizim bölüm 2014te kapandı.)

X