- 15 Haziran 2022
- 826
- 752
Siz ilk bir yerden başlayın açıp bir video izleyin konu başlıklarına bakın sonra yavaş yavaş bir iki hafta içinde kafanızda kurun bu ders videoların ve konuların ne zaman biteceği ile ilgili. İlk aşama konuları bitirmek ve soru çözmek olsun, dersleri ilk defa bitirdikten sonra süreniz kalsın 2. Aşama baştan hızlı tekrarlar için sonra 3. Aşamada bol deneme soru ve yine gerektiği unutulan yerlerde tekrar, eğer çabuk bitecek hafif dersler varsa sona kalabilir. mesela bende 4 ders çalışıp vatandaşlığı sona bırakmıştım. Ben sadece gk-gy çalıştığım için eğitim bilimleri kısmını bilmiyorum ben kendime göre anlattım belki sizde farklı olması gerekir.
Önce genel bi plan yapmıştım dersler hangi ay bitecek diye sonra günlük plan yapıyordum bugün bunları bitireceğim diye illa ki aksaklık oluyordu onları diğer günlere dağıtıyordum tam tamına uymamakla birlikte istikrarlı çalışmak için gaza geliyordum plana %100 uyamadım diye stres olmamalı mesela 3 ayda bitecek dediğim ders 4 ayda bitti ama sabah 7de kalkıp bi kahve içip ders başına oturmak alışkanlığım olmuştu günlük en azından 4-5 saat. Bu arada süreç içinde bir hafta veya bir ay derse bakamadığım dönemlerde olmuştu ama yerine oturttum sonrasında bırakmadım devam ettim nerdeyse hiç eksik kalmamıştı
Önce genel bi plan yapmıştım dersler hangi ay bitecek diye sonra günlük plan yapıyordum bugün bunları bitireceğim diye illa ki aksaklık oluyordu onları diğer günlere dağıtıyordum tam tamına uymamakla birlikte istikrarlı çalışmak için gaza geliyordum plana %100 uyamadım diye stres olmamalı mesela 3 ayda bitecek dediğim ders 4 ayda bitti ama sabah 7de kalkıp bi kahve içip ders başına oturmak alışkanlığım olmuştu günlük en azından 4-5 saat. Bu arada süreç içinde bir hafta veya bir ay derse bakamadığım dönemlerde olmuştu ama yerine oturttum sonrasında bırakmadım devam ettim nerdeyse hiç eksik kalmamıştı