Kpss 2024 için çalışmam lazım ama bir türlü baslayamiyorum hep erteliyorum tavsiyeleriniz neler?

Merhabalar.. Bölümümüz nedir, her sene kpss ye girme sansiniz var mı? Sınava ilk girişiniz mi olacak, ne zaman mezun oldunuz?

Mezuniyetiniz hayırlı olsun öncelikle Okulda derslerle aranız nasıldı? Düzenli bir çalışma sisteminiz var mıydı?

Bende bir köşede bekleyeyim, zira bende aynı durumdayım. Üstelik benim hem 2 yaşında bebeğim var hem de önlisans olduğum için 2 senede bir şansım var. 2024te mutlaka kazanmam gerek.

Bir işe başlayamamak; üşengeçlik ve tembellik olarak görülse de aslında hep öyle değil.. Bazen o işe nereden başlayacağını bilememek, plan yapamamak ya da yapılan plana güvenmemek, gecmiste yaşanmış başarısız deneyimler, kendine güvenmemek, zaman yönetimi sorunu, yeterince motivasyon sahibi olunmaması, başarısız olma korkusu ve bununla ilgili endişeler de bir işe başlamayı ertelememize sebep olabilir.. Bunlarla ilgili sorunlarınız var mı, mesela nasıl çalışmayı düşünüyorsunuz, kursa gidecek misiniz, herhangi bir araştırma yaptınız mı, adım attınız mı?

Ben bu yıl atandım. Eğer kurs vs düşünmüyorsanız mutlaka alanınızla ilgili uzaktan eğitim alın derim. Ne olursa olsun kendi içinizde kendinizi motive edip masaya oturup başlamanız lazım. Kimsenin zaten içinden çalışmak gelmiyor olay zaten içinden gelmediği halde başlamak

Ben olsam öncelikle bir deneme çözüp eksik olduğum konuları çıkartırım. Sonrasında kendi adıma her zaman bir deftere formül çıkartarak başlarım. Türkçe için örneğin her gün iki test çözmeniz yeterli olacaktır şimdiden. Matematikten önce konu konu gidin. Asıl ağırlığı da eksik olduğunuz konulara verin bence. Başarılar.

Kronometre ile çalışmayı öneriyorum. Çok çok faydası var. Hedef koyup 5 saat çalılacagım diyebilirsiniz emin olun kronometreyle 5 saat çalısmak 7 8 saat e denk geliyor. Tabi dersi her bıraktıgınız anda kronometreyi durduracaksınız. Hafta içi 5 6 saat çalısıyordum. Günüm tamamen boşsa 9 10. Erken kalkıp erken uyumaya çalısın. Başlayın bi yerden plan program oturur 1 ay sonra.

Amannn seneyede hazırlanırım düşüncesine girmeyin. Öyle yapan arkadaslarım 3 4 yıl sonra atanabildiler. Bu sene olmak zorunda diye kendinizi telkin edin bence.

Benim ev ortamım çalışmaya ya da plan takip etmeye müsait olmadığı için ben kursa gitmiştim, hem takip için daha düzenli olur hem de çalışacak ortam açısından daha rahat ederim diye düşünmüştum. Durumunuz oyleyse iyi bir kurs fayda saglar. Atanmaktan başka şansım yok, çalışırsam yaparım diye düşünün ve başlayın. Plana günü gününe uymaya çalışın, bu seneniz öyle geçecek bunu kabul edin. Emek olmadan yemek olmuyor, kendinizi zorlayacaksiniz, zaman hızla geçiyor..

Diğer ay ben de tekrar başlıyorum..
Maddi durumunuz varsa sanalders alabilirsiniz bu arada, düzenli çalışmaya katkısı oluyor.

Aynı bolumdeniz.oncellikle alanı çok iyi çalışmanız lazim,günde 6 saat çalışacaksınız bunun 3 saati alan olmalı.yerinizde olsam uzaktan eğitim alırdım cok faydasi oluyo.bizim bölüm kurtlar sofrası artık her bölümü çok iyi yapmanız gerekiyor.once matematikten başlayabilirsiniz.

Bu arada her sınav için bir ders seçip başlayın. Örneğin genel kültür genel yetenek Türkçe’yi seçin, sonra eğitim bilimlerinden bir ders seçin. Alanınızdan bir konu seçin başlayın.

Zamanla dersleri arttırın ama mutlaka başlayın zaman kaybetmeden

İlk zamanlar çok yoğun çalışmak bence iyi değil ben öyle yaptım son aylar gücüm kalmamıştı.
Başlangıçta eksik olan, yapamıyorum dediğiniz kısımları halledin. Plan yapmak önemli. Sınava 2 ay kala sadece günlük denemeler çözecek şekilde dersleri bitirmeye odaklanın. Çok denemeye girmek ve çözmek çok çok çok yararlı.
MEB kitaplarından sorumlu olduğunuz için MEB i düzgün tarayan hocalari dinleyin detaya girdiklerinde.fema girdiklerini gördük önceki yıllarda
Herkesin çalışma biçimi anlama biçimi farklıdır. Kendiniz nasıl en verimli oluyorsanız ona odaklanın
Ayrıca birbirinize gaz vereceğiniz çalışma arkadaşları iyi oluyor telegram gruplarında insanların çok çalıştığını görürseniz çalışmk zorunda olduğunuzu hatırlarsınız ders hariç buralarda çok takılmayın

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…