KPSS 2018-SINAVA BİRLİKTE HAZIRLANALIM

Inşallah arkadaşım.bende seneye alana gireyim diye bu hirslandim sonra araştırdım zannediyordumki alan olunca daha az bu puanla arayabilirim fakat arStirdkktan sonra moral falan kalmadı alan çok zor ben mezun olalı 9 daha oldu ve hiçbirşey hatırlamıyorum soylede birşey var dil sınavında girmek zorundaymisiz gk gy bütün soruları işaretlemek zorundaymisiz vede diyelim ki iyi bi puan aldim mülakat boyutu varmış yani anlican ben vazgeçtim hani derlerya balık olsam vapur çarpar bende öyle bu şans var hakkımızda hayirlisi

Inşallah arkadaşım.bende seneye alana gireyim diye bu hirslandim sonra araştırdım zannediyordumki alan olunca daha az bu puanla arayabilirim fakat arStirdkktan sonra moral falan kalmadı alan çok zor ben mezun olalı 9 daha oldu ve hiçbirşey hatırlamıyorum soylede birşey var dil sınavında girmek zorundaymisiz gk gy bütün soruları işaretlemek zorundaymisiz vede diyelim ki iyi bi puan aldim mülakat boyutu varmış yani anlican ben vazgeçtim hani derlerya balık olsam vapur çarpar bende öyle bu şans var hakkımızda hayirlisi
Evet cnm maalesef alan çok zor bende ilk defa alandan gireceğim allah kısmet ederse
Bende çok umutlu değilim ama olsun denemekle bişey kaybetmem olurmu olur
Yabancı dil mevzusu puanı çok etkilemiyormuş sanırım o yüzden bende çok takmıyorum gy gk bişekilde hallederim beni asıl korkutan alan dersleri ben iktisat mezunuyum sadece kendi derslerimden sorumlu olmam gerekmiyor mu neden Maliye Muhasebe gibi derslerden de sorumlu oluyorum orayı anlamadım.
Bi dershaneye gidip ayrıntılı doğru bilgi almayı düşünüyorum
Burda hergün herkez hangi konuda ne kadar ilerledi kaç soru çözdü paylaşır ise birbirimizi motive etmiş oluruz diye düşünüyorum.

Aynen öyle yapalım valla ama bende daha bu başlangıç bile yapamadım oglum okula baslicak eylülde inşallah eylülde başlarım diye dusunuyorum

Alana girecek arkadaşlar,kpss.yi geçtikten sonra kurumların kendi sınavları var,oda geçilirse mülakat...Bende bir ara düşündüm ama kurumların kendi şartlarında genelde hep 30-31 yaş sınırı olduğundan vazgeçtim...

Evet kesinlikle katılıyorum bende söylemiştim zaten iyi puan alınsa bile mülakatta güzelce eelerler kaldiki benim için yaş sinirida geçti kafa karışık valla ne yapcami sasmis durumdayim

Evet kurum sınavları da varmış yine de şansımı denemek istiyorum en kötü ihtimal olmasa bile kpss b için hazırlanmış olurum konularım bitmiş olur ve 2018 e kadar bol bol soru çözmüş olurum

Konuyu açtım ancak uzunca bir süre kayboldum herkez den çok özür dilerim
Hala işsizim 8 ay olacak nerdeyse ve gerçekten kafam çok dolu ve anca kendimi toparlayabildim.
Bu arada yeni gelen tüm arkadaşlar hoşgeldiniz.
Bu arada başka bir karar aldım bunu belirtmek isterim 2017 alan sınavına girmeye karar verdim şansımı deneyeceğim eğer olmazsa tabikide yola devam...
Darbe den dolayı çok fazla açık var belki bir umut kazanırım diye düşünüyorum
Bi arkadaşım 2 hafta önce yedeklerden kazanıp işe başladı 84 almıştı.şuan 3100 ile başladı ve bu hafta bana bir hırs geldi resmen allah hepimize nasip eder inşallah
Ben bu hafta çalışmaya başladım arkadaşlar öncelikli olarak tarihim kötü olduğu için tarihten başladım.netten ramazan yetgin diye tarih hocasının 2016 tarih videolarını izleyip not alıyorum.aldığım notlardan soru çıkarıp bir deftere yazıp cevaplamaya çalışıyorum evet bu şekilde biraz uzun sürecek ama benim çalışma stilim böyle
Konular ne kadar yetişir seneye kadar bilmiyorum yetiştiği yere kadar bu şekilde devam edeceğim
Kpss ile geçmiş senelere ait konu anlatımlı ve soru Bankası kitaplarım var ama maalesef hala bodrum dan çıkaramadım bu hafta onları çıkaracağım ve çalışma şeklimi şöyle yapacağım
Konu anlatımlı kitaptan konuyu okuyup arkadan video izleyip not alacağım arkasından konuyu pekiştirmek için test çözeceğim bu şekilde ilerlemeyi düşünüyorum
Bu arada tarihi hiç sevmem ama hocanın anlatım tarzı çok hoşuma gitti gerçekten izlemenizi tavsiye ederim
Birde evli ve 2 yaşında bir çocuğum var o yüzden istediğim saatlerde çalışamıyorum maalesef gündüz sadece öğlen uykusundayken 1 saat çalışıyorum birde geceleri 3 saat kadar çalışabiliyorum allah hepimize kolaylık versin
Ben inanıyorum bu sene olmasa bile 2018 de kesin kazanacağım
atanan arkadaşın düz memur mu canım yoksa öğretmen mi?

Nasıl yani A GURUBUNDAN girdi sınava ve düz memur olarak atandı oylemi o zaman biz neden iki senede bir olan sınavı bekliyoruz ki hersene girelim

Nasıl yani A GURUBUNDAN girdi sınava ve düz memur olarak atandı oylemi o zaman biz neden iki senede bir olan sınavı bekliyoruz ki hersene girelim
Hayır cnm b grubundan girmişti 2014 yılında ve bu sene son tercihlerinde yedeklerden kazandı. Bende merak ediyorum acaba a grubundan sadece gy gk den girme şansımız varmı ama yoktur heralde yoksa adı neden alan olsun yinede bir dershaneye ayrıntılarını sorup öğrenicem

Merhaba bende harita muhendisiyim 2018 kpssye hazırlanmayi planlıyorum. 2014 mezunuyum ve ilk defa gireceğim daha once hic calismadim calismayi dusunmedim. Ve sinav da çok göz korkutucu bir sürü ders tekrardan çalışmak ve en saçma olan kısmı da ben kadastro ya şuraya buraya atandigimda vatandaş gelip bana tarih Coğrafya sormayacak bu sınav sistemi acayip saçma bişey yani diyeceğim o ki mesleğimiz ne sınava girdiğimiz ders ne. Sanki en iyi mühendisi veya diğer meslekleri bu dersler mi belirliyor ahh ahh saçma sistemlerin kurbanlariyiz ... Ramazan Yetkin in anlatımları gerçekten çok iyi bende önce konu anlatımı sonra video ve soru çözümü şeklinde ilerlemeyi planlıyorum. İnşallah hepimiz hayirlisiyla ataniriz. Başarılar :halay:

Merhabalar..bende 2018 kpss yi girmeyi planlıyorum..gıda mühendisliğnden mezun oldum bu sene..çok zman var daha sınava gel git halindeyim çalışmaya başlasam bunalır mıyım bilemiyorum :KK64: özel sektörde bi yıl çalışıp sınava bikaç ay kala çıksammı diyorum çok karışık kafam yani çoookk :mad: herkese başarılar bu arada:KK36:

Bende varim onlisans mezunuyum 2012de 82 puanla kil payi atanamadim 2014 calismadan girdim hamileydimde 76 aldim bu sene hic bir hazirligim yok o yuzden bende ocakta baslayacagim calismaya bebisim biraz daha buyumus olur en azindan o zaman yaza kadar konular biter bir sene boyuncada soru cozerim artik

Arkadaşlar Merhaba bayadır giremiyorum tam çalışmaya başladım konulara derken 1 ay önce işe başladım 8 ay evde yattım ders çalışmadım tam çalışmak dank etti bu sefer de iş çıktı.kısmet artık.hem ev işi hem çocuk hem iş hemde kpss çok ama çok zor oluyor.bi düzene sormam lazım.motive olabilmem için size ihtiyacım var.hergün düzenli olarak sayfaya giriş yapıp çalıştığımız konuları kaç soru çözdük vs. Paylaşalım.ben 1.5 ay önce tarihten başladım ancak çok yarım yutacak çalıştım ve 1. Üniteyi anca bitirdim çok çok hızlı olmak ve hergün mutlaka düzenli olarak çalışmak gerekiyor.1-2 gün bile ara verince sanki bilgiler sıfırlanıyor ve insan baştan okuma ihtiyacı duyuyor bu da zaman kaybına neden oluyor.herkez kendi çalışma taktiklerni paylaşırsa sevinirim...

Ben de 2018 kpss için hazırlanmaya karar verdim. Çalışacak kaynağım yok ve araştırma yapıyorum. Bu sene ki sınava hazırlanmamistim bebegimden dolayı. O yüzden yayınlar hakkında bilgi sahibi değilim. Hangi yayın konu anlatımı iyi sizce ? Hangi yayın soru bankası almalıyım? Birden çok yayın ile çalışmak mantıklı olacak bence. Şu andan itibaren kararlı bir şekilde çalışırsam yapabileceğime inanıyorum.

Valla bende de eski senelere ait yayınlar var 2017 için yayın almadım daha.ama Bende kiler yedi iklim Karacan ve uzman kariyer var önce bu 3 kaynaktan konu anlatımlı olarak çalışmaya çalışıyorum tarih dersinden başladım ve video anlatım olarak tarihte ramazan yetgin in videolarını izliyorum.önce vide izleyip sonra videoya ait konuyu 3 farklı kaynaktan okuyorum ve ardından soruları çözmeye çalışıyorum.ama çok yavaş ileri bu şekilde.ne kadar doğru çalışıyorum bende bilmiyorum henüz tam anlamıyla oturtamadım işte çalıştığımdan.

Arkadaşlar Merhaba bayadır giremiyorum tam çalışmaya başladım konulara derken 1 ay önce işe başladım 8 ay evde yattım ders çalışmadım tam çalışmak dank etti bu sefer de iş çıktı.kısmet artık.hem ev işi hem çocuk hem iş hemde kpss çok ama çok zor oluyor.bi düzene sormam lazım.motive olabilmem için size ihtiyacım var.hergün düzenli olarak sayfaya giriş yapıp çalıştığımız konuları kaç soru çözdük vs. Paylaşalım.ben 1.5 ay önce tarihten başladım ancak çok yarım yutacak çalıştım ve 1. Üniteyi anca bitirdim çok çok hızlı olmak ve hergün mutlaka düzenli olarak çalışmak gerekiyor.1-2 gün bile ara verince sanki bilgiler sıfırlanıyor ve insan baştan okuma ihtiyacı duyuyor bu da zaman kaybına neden oluyor.herkez kendi çalışma taktiklerni paylaşırsa sevinirim...
ben de aynı durumdayım hatta daha beter
6 yasında cocugum ana okuluna gıdıyor kendım calısıyorum cocuguma annem bakıyor
annem bıze uzak bu yuzden ben hafta ıcı 3 gun annemde kalıyorum ıkı gun evıme gıdıyorum hafta sonu calısmıyorum ama hafta sonu da temızlık falan derdı oluyor evımde ıs oluyor
bu arada bır de acıkogretım dıs tıcaret onlısans okuyorum
matematık desenız sıfır
2014 te kpss den 74 aldım daha sonra ıse gırdım 2016 sınava gırmedım :KK43:
yasım 30 son bır defa sansmı denemek ıstıyorum kafama yıen takıldı kpss zaten belkıde cogu yerden yas sınırına takılcagım ama acaba duz memurluk olmaz mı dıyorum yanı cok ıyı puan almalıyım bolumumden atanma hayalını bıraktım zor
desıfre olmamak ıcın bolumumu yazamıyorum bılındık bır bolum degıl yabancı dılle ılgılı alım az
yanı halım berabet nasıl yaparım bılmıyorum
belkıde olmayacak heralde bana nasıp degıl bu ıs

ben bu sene matematık agırlıklı calısmayı dusunuyorum ama nasıl yapacagım bılmıyorum bır orda bır burda ısten e ve gelınce br calısma ortamım yok ne yapacagımı bılmıyorum

Umudunu yitirme canm bnde 2012de 82 aldim kil payi atanamadim o arada evlendim hamilelik derken 2014de 76 aldim bu senede calisamadiim icin basvuru yapmadim bugun internetten ders videolari indirdim iki senem var ama temelim oldugu halde cocuktan dolayi ancak istedigim verimi alirim heralde. Ocakta baslarsam yaza kadar konular biter sonrada her firsatta test cozerim aceleye getirmem diye dusunuyorm bakalim.herkes emeginin karsiligino alir insallah

arkadaşlar ben yarın çalışmaya başlıyorum aranızda bana katılmak isteyen var mı beraber motive olarak çalışalım önümüzde yolumuz uzun oldugu için motive olmaya ihtiyacımız var yoksa daha çok diye önemsemeyebiliriz.evet var mı bu yola benimle baş koyan?

X