merhaba arkadaşlar. hepinize iyi çalışmalar. aksaklıklara rağmen çalışmaya devam edin . okuduğumu anlamıyorum zaman bulamıyorum demeyin. çocuklu hanımlar var gece yarısı çalışıyor. pes etmek yok yolun başında sınav tarihi değişikliği oldu. bu tarih olması gerekendi ancak keşke daha önce duyurulsaydı..
yine de motivasyon kaybetmek yok
çalışmaları arttırın. kendi çalışma yönteminizi kurun.
ben kendi yöntemimden bahsedeyim. şuan yarım dönem uzatmama sebep olan 3 ders için okula gidiyorum. kafam karışmasın diye sadece eğitim çalışıyorum.
öncelikle bir not defteri aldım. eğitim derslerinin ünite sayısını bi yere yazdım.
1-gelişim
2-öğrenme
3-öyt
4-ölçme
5-rehberlik
6-program geliştirme
bir ders bitmeden diğerine geçmeyi düşünmüyorum çünkü gelişim ve öğrenmede anlatılan aynı ama kuramlar kişiler farklı. diğer dersler de karışmasın diye tek tek gitmek mantıklı.
not defterinin ilk sayfasına yazılanlar şöyle
Gelişim
Görev 1
konu soru
1.ünite 1.ünite
2.ünite 2. ünite
ikinci sayfada
Görev 2
konu soru
3.ünite 3.ünite
4.ünite 4.ünite
1.ünite
2.ünite
böylelikle her ünite sonunda öncekilerden birer test çözüp tekrar yapmış oluyorum.
ayrıca kavramlar için size önereceğim en güzel kaynak. fem kavramlar kılavuzu görmeniz için link
http://www.nt.com.tr/kpss-egitim-bilimleri-kavramlar-klavuzu-2015-fem-akademi-yay.html eğitim üniteleri uzunluğa göre 2 ye bölebilirsiniz.
ben günü gününe 50 dk ders 10 dk ara olarak programa uyamıyorum. bu şekilde günler de belli değil sadece konu bitirme ders bitirme planı kafamda. ortalama 50 bölüm oluyor günde bir ünite desek nerdeyse 2 ay.
2 haftada gelişim ve öğrenme bitirdim. şuan okul derslerime çalışacam. 1 ocak a kadar eğitim bitirmeyi planlıyorum.
bir güzel öneri daha. bunu her ders için yapabilirsiniz. uyanınca dinç olmak için kahve içmek yerine elma yiyin. kahveden daha çok uyarıcı barındırır