- Konu Sahibi BeyazPerim
-
Tamam o zaman size cevap vermelerini bekleyelim o zaman, bir de ben atmayayım. Bunun linkini vermek yasak mıdır bilmiyorum ama baz almamız gereken asıl liste yani petanın listesi şurada ;
Bunlar test yapan markalar ;
http://www.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdotest.pdf
Bunlar da test yapmayan markalar ;
http://www.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdonttest.pdf
Oriflame çine açıldığı için şüphelendim ben, çin hükümeti hayvanlar üzerinde test edilmeyen hiçbir ürünün satışına izin vermiyor çünkü.
Sitelerinde asla yapmadıklarını hatta hayvansal bileşen dahi kullanmadıklarını yazıyorlar ama çine yatırım yaptıklarını da ilan ettiler bir yazıyla. Kısacası peta yapmayanlar listesinden çıkardıysa mutlaka bir sebebi vardır. Yapmayanlar listesine girene kadar bekleyeceğim ben.
Şampuan konusun da da tresanı denemek istiyordum zaten ki hayvan deneyleri yapmadıklarını üretici firmada çalışan bir arkadaşımdan öğrendim, çok rahatladım, onu da düşünebilirsiniz.
Bir de dün a101'de la vida mıydı neydi bir sabun var, arkasında tavşan var ve hayvanlar üzerinde test edilmemiştir yazıyor, fotosunu çektim hemen bloğuma koymak için, hem bitkisel bir sabun romatizmal ağrılar için olanı var, nemlendirici olanı var bir bakın derim.
Arkadaslar Forever Living de deney yapmiyor. Makyaj ürünlerini denemedim ama dis macununu, sivi sabununu, rol-onunu kesinlikle tavsiye ederim. Dis macunu ile rol-onu vazgecilmezim oldular. Zaten kullaninca farki anliyorsunuz. Dis macununun tadi bile diger dis macunlarindan ayiriyor onu. Kullandiktan sonra agzima zehir sürüyormusum meger diyeceksiniz. Sivi sabunuyla yüzünüzü de yikayabilirsiniz, formülü cok yumusak.
Fiyatlari euro üzerinden oldugu icin pahali gelebilir ama cok uzun süre gidiyor. Rol-onunu bir seneden daha uzun bir süredir kullaniyorum. Dis macunu digerleri gibi kullanirken cok gitmiyor. Her kullanimda cok azi yetiyor. Cevrenizde distribütörü varsa bir deneyin.
Bir ara oradan güzel bir alisveris yapmak istiyorum. Bu sefer ruj ve pudrasini da deneyecegim.
Forever Living Sonya makyaj ürünleri;
Bu da mutlu tavsan...
Dalin ile ilgili bilginiz var mi?
Dermatologically Tested damgasi var üzerinde. Ne tür bir test acaba bu?
ben bu test yapmayanlar listesindeki markaları hiç bilmiyorum the body shop dışında oriflame ne yapanlarda ne yapmayanlarda var nivea ve garnier da yok
coopertone nin güneş kremini almıştım geri iade edicem ama ne alacam bilmedim sebamed yapıyor mu biliyormusunuz rocda yapıyormuş ne alacağımı şaşırdım yapmayanlar listesindeki markaları hiç görmedim duymadımda duyduklarımın hepsi test yapıyormuş
saç kremim wella o yapıyor mu merak ettim yapıyorsa down underınkını alacağım ıns ondan memnun kalırım tek umudum o acaba elidor yapıyor mu bileniniz var mı
diş macunu olarak ipana signal fln çünkü her markette degısık markalar olmuyor ıns bunlardan bırı yapmıyordurda sureklı temin ettiğimiz yerlerden alırız sıkıntı olmaz
Teşekkürler bilgi için, prtanın listesine baktım evet forever living yapmayanlar listesinde
Türk markalarının yapıp yapmadığına dair bilgiyi zor ediniyoruz işte, mail atsak geri dönüş olmuyor, e petanın listesinde zaten yoklar, yinede bir mail atıp şansımızı denemek lazım.
Rica ederim... Asil ben tesekkür ederim bu konuyla ilgilenip destek verdiginiz icin..
Tavsan resmi veya test yapmadiklarina dair bir isaret/aciklama test yapmayan markalarda zorunlu hale gelse keske. Yapanlar da böylece kabak gibi ortaya cikar. Insanlar bu konuyla pek ilgilenmedikleri icin fazla üzerinde durmuyorlar sanirim. Sizin de bahsettiginiz gibi zor geldigi icin markalari ayiklamayan hatta test yapilmasini dogru bulanlar da var malesef...
Bir de hacisakir var. Yanlis hatirlamiyorsam colgatein. Biz genelde sabun alirken pek dikkat etmezdik ailecek, beyaz olmasi önemliydi sadece. Ama ben artik dikkat ediyorum. Hacisakir almiyorum. Ped olarak BIMin scarlett isimli pedini kullaniyordum. Baktim üzerine hangi firmanin, öyle unilever gibi tanidik bir sey göremedim. Fas'tan geliyormus. Ben günlük ped kullanmadan yapamam. Bunu da baya begeniyorum, umarim bir sey yoktur..
dışmacunu bulamıyorum sanınoda yok bizim buralarda çok zor bulmak o markaları sensodin falan yapıyormu acaba
bende günlük ped kullanmadan yapamam molped alıyorum hep acaba o yapıyor mu yoksa bimden alayım bende scarlettde guzel çünkü
güneş kremi olarak hangi markayı alsak acaba
coppertone almıstım değiştircem çünkü gidince bir şey almam gerekecek
türkiyede hayvanlara bakan yok ki toplayım deney yapsınlar Türkiyede öyle bi durum yok ben hiç duymadım geneli yabancı ürünlerin bileşenlerini alıp kullanıyorlar
sensodinin arkasında ürütici firma diye bu yazıyor
glaxosmithkline
o listede varmıdır bilmiyorum
Flormar'dan hala cevap yok
Kendileri bilir mi diyelim bilmem ki
Bu arada Kopaş kozmetik & pazarlama a.ş hakkında bilgisi olan var mı?
Bünyesindeki markalar Dalin,Alix Avien,Sesu,Voila,Cire Aseptine,XO,Foot Doctor,Dr. Beckmann
Merhaba,
Canbebe' nin bebek şampuanıda deney yapmıyor, hatta tavşancık var :)
Üni ürünleri yapmıyor, net.
Dalan marka yapmıyor, net.
Nivea listede vardı kalktı, askıya alınmış olabilir.
Evyap da Türk markası, o da yapmıyordur sanırım. Hiç alındak bişey yoksa tercih ediyorum.
Sebamed son ürünü hayvan üzerinde denemiyoruz diyor, laf ebeliğinden dolayı kendilerini kutluyoruz. Keşke son ürünleri tavşancıklara sürselerde hayvanlar temiz pak olsa, mis gibi koksa...Yani diyeceğim sebamed içerikleri hayvanlar üzerinde deniyor yada denettiriyor.
Markete girince tek tek kontrol ediyorum. Bu piyasaya loreal, unilever, p&g hakim olmuş...en vahşileri de bunlar...avon da almıyorum..
Beyaz sabun olarak duru alabilirsiniz, şampuan ve kremde de...
Tekirdağa yolum düşerse bizzat Kopaş Kozmetik A.Ş. yi ziyaret edeceğim, oraya yakınım.. Orda Kimyacılarla görüşüceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?