en azından elimizden geldiğince uğraşalım....
nasılsa heryanımız o markalarla çevrili diye kendimizi rahatlatmayalım.
en azından kozmetik ihtiyaçlarımızda bu duyarlılığı gösterelim. mümkünse daha fazla. çünkü ALTERNATİF VAR...
biz boşverirsek olmaz ki
Kesinlkle katılıyorum. Zaten aşılması gereken en büyük sorunlardan biri de, insanların daha baştan yenilgiyi kabul etmeleri, güç yetiremeyeceklerine ve sadece kendisinin dikkat etmesi veya birtakım ürünlerin kullanmamasının pek de sonucu etkilemeyeceği gibi fikirlere daha baştan kendilerini inandırmaları.
Tabii ki binlerce kişinin tercihleri o yönde olursa benim, sizin veya bir diğerinin o ürünlerden satın almamış olmasının hiç bir etkisi olmaz.
Ama sonuçta o binlerce kişi de tek bir bireyin hareketinin birleşmesinden binlerce oluyor. Her birey aynı kararlılıkta olduğunda bir anda ellerindeki veya depolarındaki bilerce ürünle başbaşa kalabilmeleri ne kadar basit ve kolay aslında öyle değil mi?
Yalnız bu kadar dirençli, bilinçli ve bu konuda en doğru hareket etmek adına titizlik gösterdiğini düşündüğüm birinin, en azından kozmetik ihtiyaçlarımızda bu duyarlılığı gösterelim ifadesi beni üzdü.
Çünku, unutmayın ki; sizin veya benim ailemde kozmetik kullanmayanların da ve kendimizin de kullandığı müşterek ürünleri gözden geçirirsek, aslında çok çarpıcı başa bir gerçek ve sonuç daha ortaya çıkıyor.
Ne yazık ki kozmetik dahil ve tüm diğer kişisel bakım ve temizlik ürünleri tüketimi ve insanların bunlara harcadıkları paralar, toplamda, bir ay boyunca saatlerce emek vererek kazandıkları aylık ortalama kazançlarının neredeyse en az üçte birine takabül ediyor.
Her açıdan aslında ne kadar önemli, herşeyden önce de sağlık açısından önemli ki, ona paha biçilmez işte...
Ne diyeyim ki, doğru bildiğimizi sanarak yaptığımız o kadar çok yanlışlar var ki aslında yaşamın her alanında... Bilgi edinme ve sorgulama yönlerimizi çok daha fazla geliştirmedikçe, ulaştığımız doğrular da ne yazık ki en doğrular olamıyor.
Sizi en azından bir tek benimle ne değişir ki? düşüncesinden uzak hareket etmeniz bakımından kendimce çok hak verdiğim için ve mutlu olduğum için, böyle bir kaç satırla duygularımı yazmadan edemedim... Çünkü uzun zamandır gözlemlediğim kadarıyla, bir takım fotoğrafları gördüğünde şiddetle ve inanamadıklarını söyleyerek bir an isyanları tavan yapan pek çok kişinin, bir müddet sonra alışkanlıklarını hem de hiç rahatsızlık hissetmeden sürdürüğüne o kadar çok şahit oldum ki!
Biraz da millet olarak galiba, özellikle unutulmaması gereken ve çok önemli hususlarda, tam aksine hafızalarımızı resetleme gibi özel bir yeteneğimiz var sanırım, çünkü bu başardığımız en iyi şeylerden biri hemen hemen her konuda...
Böyle biri olmadığınız aşikar, hassasiyetinizin devamını ve bunun tüm kullandığınız ürünler hakkında da aynı titizlikle ve gereken araştırmaları sürdürerek, ama kendi bakış açılarınızı ve kendi mantığınızı da devreye sokmak ve üzerine ekleyerek değerlendirmek suretiyle devam etmesi umut ve temennisiyle sağlıklı günler diliyorum.