• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama koyu kumraldan sariya

canım eğer daha önce deneyip beğenmediysen yapma tabiki.yani en ii şey bildiğin şeydir çünkü.ama ben 8 ile 8.34 dedim yani açık kumralla açık dore bakır.syoss boya denemedim hiç o nedenle sonucu ne olur bilmiyorum ancak numarasına göre değerlendirebilirim.önemli olan saçların eğer yeşillendiyse bakır renkler içeren bi renkle boyaman.aynı zamanda sarıları kapatsın boya akmasın diye sabit renk yani 1-2-3...10'a kadar başka numarası olmayan sabit bi renkle boyayı desteklemen gerekir.mesela syoss'un kataloğuna netten baktım şimdi sana en iyi görünen 6-8 gibi duruyo.ama dediğim gibi denemediğim için bişi diyemicem.ama kesin fikrim küllü renklerden uzak dur.daha sıcak ve sarılarını kapatacak renkler seç.oksidana gelince kesinlikle %6 yani 20 volume ün üstüne çıkma.çünkü oksidan ''boya çalıştırıcısı'' diye tabir edilsede bi miktar açma özelliği vardır.oysa senin saçında rengi sabitlemek istiyoruz açmak diil ok.

Senin uzun aciklamarini yerim ben:)) 6-8 cok koyu duruo kuzum. Bense sacimi acmak istiorum tabi bu aradada sarilari kapamak. Senin 8.1 ve 9 oncesinde acici formulunu cok merak efyrm ama sacim cok yipranrmi cok toparlanmadi. Uzatiorum bide. Sari mahvetti yillardr sacimi iste.

Selam kızlar, bende sacımı koyü küllü sarı yapmak istiyorum bugüne kadar gittigim kuaforlerin hicbiri istediğim gibi yapamadılar artık kendim boyamaya karar verdim saclarım koyü kahve küllü sarı olabilir mı? Açıcı kullandığımda sacımı yakmaktan da korkuyorum bilgisi olan paylaşabilir mı?

Selam kızlar, bende sacımı koyü küllü sarı yapmak istiyorum bugüne kadar gittigim kuaforlerin hicbiri istediğim gibi yapamadılar artık kendim boyamaya karar verdim saclarım koyü kahve küllü sarı olabilir mı? Açıcı kullandığımda sacımı yakmaktan da korkuyorum bilgisi olan paylaşabilir mı?

saçın ne renk cnm?

aslında o rengi tutturabilrsin ama kendi başına biraz zor oluo çünkü o kutu boyaların üzerindeki renk hiç bizaman çıkmıo iki ton koyusu fln oluo. daa açık renklerle istediğin rengi elde edebiliosun oda biraz zor oluo. bikere rengin istediğin renge yaklaşması için en az 3 defa fln aralıklarla üst üste boyamış olman gerekio ( mesela 3 4 ayda bir fln )

zeyn sana resimlerimi yükledim bak bakım durum nedır:)?karamele boyuyorum ama arada sarılar cıkınca yeşil gibi duruo dikkat edersen.bu renk istedgım renk degıl sarıdan sonra 3 kez syoss altın karamel ile boyadım bole oldu.ben daha acık renk ıstıyorum senınkı gıbı.

http://c1112.hizliresim.com/s/b/10ubj.jpg

http://c1112.hizliresim.com/s/b/10ud9.jpg

canım benim saçların resimde yeşillenmiş gibi durmuo.benim nasıl yaptığıma gelince ben yarısı koyu kestane boya yarısıda kendi rengim koyu kestane saçlarımı önce super açıcıyla açtım.sonra iğrenç bi sarı oluo o renk :) 8 ile 8.1 %6 oksidanla boyadım.dip boyam geldiğinde 9 ile 8.1 bu kez %9 yani 30 volume oksidanla hazırlayıp oriel yani açıcı kullanmadan direkt uyguladım.benim resimlerden gördüğüm kadarıyla saçların yeşil gibi olmamış ama bnm rengimden biraz koyu olmuş.eğer süper açıcıyla biraz açıp benim ilk uyguladığım renkleri uygularsan olur diye düşünüyorum.ama malesef saçların yine yıpranacak :(

canım koyu kahve yada kestane saçlar açıcı olmadan istediğin renge ulaşmaz.açıcı uyguladığında ise ister istemez turunculaşma oluşur.yani bunu tek başına kuaförlük bilgin olmadan yapmak saçlarını mahfeder.güvendiğin bi kuaföre yaptırman en doğrusu.çünkü istediğin renk çok zor yani kuaförlük bilgin olmadan yaparsan ya turuncumsu sarı olur yada yeşil sarı olur.o yüzden illa evde yapmak istiyorum diyosan zor ve oriel gerektiren renkler diilde daha düşük tonları tercih et.

canım benim saçların resimde yeşillenmiş gibi durmuo.benim nasıl yaptığıma gelince ben yarısı koyu kestane boya yarısıda kendi rengim koyu kestane saçlarımı önce super açıcıyla açtım.sonra iğrenç bi sarı oluo o renk :) 8 ile 8.1 %6 oksidanla boyadım.dip boyam geldiğinde 9 ile 8.1 bu kez %9 yani 30 volume oksidanla hazırlayıp oriel yani açıcı kullanmadan direkt uyguladım.benim resimlerden gördüğüm kadarıyla saçların yeşil gibi olmamış ama bnm rengimden biraz koyu olmuş.eğer süper açıcıyla biraz açıp benim ilk uyguladığım renkleri uygularsan olur diye düşünüyorum.ama malesef saçların yine yıpranacak :(

Anladim cnm. Peki nevanin 10.00 platinmiydi ona yuzde 9 acicimi koycam?bide 2 kutu alim dimi?kac dk belletcem acilmasi icin?o da boya ama boya boyayi acar mi ki?

Anladim cnm. Peki nevanin 10.00 platinmiydi ona yuzde 9 acicimi koycam?bide 2 kutu alim dimi?kac dk belletcem acilmasi icin?o da boya ama boya boyayi acar mi ki?

canım benim dediğim nevanın süper açıcısı.yani boya diil o adı üstünde açıcı :) oksidan olarakta 20 volume yani % 6 kullanki saçlarını yıpratmasın daha fazla.bekletme süresine gelince onun süresi yok yani istediğin tona gelince yıka.göz kararı yapılan bişey.tabi göz kararı diyede 2 saat filan bekletme sakın.istediğin renge ulaşınca yıka ve 8.34 ile 8 numarayı karıştırıp sür.

Ekstra dogal platin yazioda 10.00 neva colorun ustunde o yuzden
Sordum boya diilmi o diye acici yazmio ustunde kuzum. Peki aciciyi kullandiktan hmn sonra boyimmi sacimi ayni gun

Ekstra dogal platin yazioda 10.00 neva colorun ustunde o yuzden
Sordum boya diilmi o diye acici yazmio ustunde kuzum. Peki aciciyi kullandiktan hmn sonra boyimmi sacimi ayni gun

canım bende nevanın kataloğu var o yüzden öyle yazdım doğal platin doğru ama açıcı aslında.tabi açıcıyı kullandıktan hemen sonra boya çünkü açıcı sonrası saçlar iğrenç bi renk alıo öle dolaşamazsın yani.

aslında o rengi tutturabilrsin ama kendi başına biraz zor oluo çünkü o kutu boyaların üzerindeki renk hiç bizaman çıkmıo iki ton koyusu fln oluo. daa açık renklerle istediğin rengi elde edebiliosun oda biraz zor oluo. bikere rengin istediğin renge yaklaşması için en az 3 defa fln aralıklarla üst üste boyamış olman gerekio ( mesela 3 4 ayda bir fln )

Sagol canım sanırım kuaföre gitmeden istediğim saca sahip olamicam gerçi onlarda istediğim gibi yapamıyorlar ama başka care yok demektir...

canım benim dediğim nevanın süper açıcısı.yani boya diil o adı üstünde açıcı :) oksidan olarakta 20 volume yani % 6 kullanki saçlarını yıpratmasın daha fazla.bekletme süresine gelince onun süresi yok yani istediğin tona gelince yıka.göz kararı yapılan bişey.tabi göz kararı diyede 2 saat filan bekletme sakın.istediğin renge ulaşınca yıka ve 8.34 ile 8 numarayı karıştırıp sür.

Hee simdi oldu ben uzerindeki platin yazisini gorunce boya diye dusundumde. Cok hizli mi uygulamak gerekior onu alacali mi olur obur turlu valla benim sacimi esim boyuyo cokta hizli oldugunu soylyemem. Biturlu ikna edemedim aciciyi yapmaya korkuo cunku alacali plursa beceremezse dilimden kurtulamaz diye:)

Canımcım diger arkadaslara bukadar yardimci oldugunu gorunce bende yazmak istedim ben sacımı kumral vital 7-00 boyayıp uçlarına oriel ile (bulabilirsem bitkisel ) balyajlar atmak istiyorum.balyaj icin karısımı hangi oranda hazırlamak lazım.sacim gordugun gibi .sence basarabilirmiyim.balyajdan sonra nası cila atmam lazım ?cila icin inci sarısı düsünüyorum ama cila yaparken oksidasyon koyuluyormu ?
$IMG_1100.jpg :kkk::kkk:

canım koyu kahve yada kestane saçlar açıcı olmadan istediğin renge ulaşmaz.açıcı uyguladığında ise ister istemez turunculaşma oluşur.yani bunu tek başına kuaförlük bilgin olmadan yapmak saçlarını mahfeder.güvendiğin bi kuaföre yaptırman en doğrusu.çünkü istediğin renk çok zor yani kuaförlük bilgin olmadan yaparsan ya turuncumsu sarı olur yada yeşil sarı olur.o yüzden illa evde yapmak istiyorum diyosan zor ve oriel gerektiren renkler diilde daha düşük tonları tercih et.

Sagol canım evet Kuaföre gitmeden olmicak ...

Canımcım diger arkadaslara bukadar yardimci oldugunu gorunce bende yazmak istedim ben sacımı kumral vital 7-00 boyayıp uçlarına oriel ile (bulabilirsem bitkisel ) balyajlar atmak istiyorum.balyaj icin karısımı hangi oranda hazırlamak lazım.sacim gordugun gibi .sence basarabilirmiyim.balyajdan sonra nası cila atmam lazım ?cila icin inci sarısı düsünüyorum ama cila yaparken oksidasyon koyuluyormu ?
Eki Görüntüle 307496 :kkk::kkk:
buarada sacım bronz kahveydi oksidasyonla 2 kez rengi akıtmayı denedim.Cok farketmedi

Eki Görüntüle 307496 :kkk::kkk:

canım bu rengi sen yaptıysan gayet başarılısın.saçlarına uçlara balyaj dediğin sanırım krepe balyajdan bahsediyosun.orielini 20 volume yani %6 oksidanla bebek maması kıvamında hazırla.saçlarını bu noktada istediğin balyaj sayısı ve kalınlığınca tutamlara ayır.sonra uçlarına (yine ne kadar uzunlukta istiyosan balyajlarını) krepe at.bu noktada şuna dikkat et ayırdığın tutamın kalınlığı ne kadarsa krepe sonucu düz kalan saç onun yarısı kadar olsun ki iki renk arasında çizgi diil belirsiz bi geçiş olsun.tüm saçının ayırma ve krepe aşaması bittikten sonra hazırladığın orieli kalan saçlara eşit oranda sür,alüminyum folyo ile sar.eline mutlak suretle bulaşmasın çünkü çok yakar.bu aşamada hızlı olmanda yarar varki saçın eşit oranda açılsın.bekleme süresi istediğin tona ulaştığın an biter ama sana yine bir tüyo vermem gerekirse orielli saçı 4-5 tel alıp iki elinle çek esneme varsa yıkanma zamanı gelmiştir.eğer çok esneyip kopuyosa HEMEN YIKA.cila olarakta inci sarısı olabilir.1 parmak uzunluğunda inci sarısı boyayı ılık suyla oksidan koymadan cıvık kıvamda hazırla dikkat et cıvık olacak.balyajlı yerlere sür 10-15 dk beklet ve yıka.görüşürüz.

Son düzenleme:
Hee simdi oldu ben uzerindeki platin yazisini gorunce boya diye dusundumde. Cok hizli mi uygulamak gerekior onu alacali mi olur obur turlu valla benim sacimi esim boyuyo cokta hizli oldugunu soylyemem. Biturlu ikna edemedim aciciyi yapmaya korkuo cunku alacali plursa beceremezse dilimden kurtulamaz diye:)

canım benim eşin haklı eğer eşit oranda ve hızlı uygulanmazsa alacalı olur.işte bu noktada eli hızlı bi arkadaşından filan yardım al bence.ve unutma orieli sürmeye uçlardan başla.dipten 2 parmak kalan yeri en son boya çünkü dipler kafa derisine yakın olduğu için ısı alır ve daha çabuk aktive olup açılır.en geç ise saçın uçları açılır ölü saç olduğu için.

Back