- 1 Eylül 2021
- 4.767
- 18.213
- 158
- Konu Sahibi portakalkeki
-
Hayatımda hiçkimseye yakın arkadaşlarım da dahil tatil kaça patladı diye sormadım , 45 yaşındayımGayette sorabilirden kastım, para konusunu, fiyatları konuşabilir. Tatillerinin ne kadar tuttuğunu, masraflarını sorabilir.
Eşiniz şehirli mi?Çok değişik bir site iki dakikada herkes nasıl saldırmışköylülüğümden utanıyorum demedim buraya da belirttim zaten aksine becerilerim konusunda mutluyum fakat atıyorum bir iş yemeği ya da resmî bir ortamda bazı şeylerden emin olamıyorum mesela eşimin akrabası hakim onlar tatillerinden bahsediyordu ben de ne kadara mal oldu demiştim aslında bir bayanın böyle şeyler sorması hoş değil para sorma demişti eşim benim aklıma kaba olacağı gelmezdi , bu tip detaylar demek istiyorum anlatabildim inşallah
Böyle bir akrabam var "kuzenim"Üniversite okuyup kendinizi geliştiremediyseniz bu sizin eksikliğiniz, doğdunuz yer ile alakası yok. Sonuçta diğer insanlarla aynı eğitimi aldınız.Benim köyde doğup büyümüş bayağı kültürlü tanıdıklarım var. Reçel götürdüğünüz için köylü olduğunuzu düşünen zaten şehirli de olsa görgüsüzdür. Şimdi bu konuyu açtığınız ve linçlendiğiniz için de "ben köylüyüm bu yüzden linçlendim" diye düşünürsünüz, bakış açınızda problem var.
Kendiniz gibi olun köydekiler insan değilmi ne saçma tripler bunlar.Merhaba arkadaşlar ben memurum aktif çalışıyorum ailem çiftçi atanana kadar da köyde yaşadım o ortamda büyüdüm ailem genel nezaketten yoksundu köyde nezaket olmaz zaten bilirsiniz ben çok kitap okudum büyükşehirlerde yaşadım ama özümdeki o köylü kızı silinmiyor sanki o üstüme yapışmış modern birisi olsam da ailesi memur olan öyle yetişmiş biriyle aynı ortamda bazı detaylarda geri kaldığımı hissediyorum misal ben birine misafir giderken ev yapımı şeyler ( reçel , evde yapılan ekmek vs ) götürmeyi hoş bulurum ama diğerleri daha şık ( çikolata, paketli bişi ) götürüyor, sohbette de içimdeki kısıtlı görmüşlük acaba belli olıyor mu diye düşünüyorum diğerlerinin sanki duruşu bakışı bile daha kendinden emin hatta sokakta kim köylü bi aileden gelmiş kim modern bi ortamda büyümüş anlıyorum bakışından duruşundan yanlış anlaşılmasın köylülükle bir derdim yok zaten her fıssatta köyde büyüdüğümü söylerim ama her ortamın farklı bir dokusu oluyor ya ben bi tık üst ortamlarda kendimi pek iyi hissetmiyorum, kendimi her açıdan geliştirmiş olmama rağmen, sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz, benim gibi hisseden varsa dertleşmek isterim.
Yani cidden bir kez haklı olmak yetmemiş, üstüne defalarca yorumlara yorum yapmışsınız. Bence de empatiden uzak bi yaklaşım, özgüven sorunu diyenlere katılıyorum ki biri özgüvenli değiYav bırak Allah aşkına. Bunlar gibi iş yerimde 1729293365 tane var.
Bu soruyu terapistime sormuşluğum varMerhaba arkadaşlar ben memurum aktif çalışıyorum ailem çiftçi atanana kadar da köyde yaşadım o ortamda büyüdüm ailem genel nezaketten yoksundu köyde nezaket olmaz zaten bilirsiniz ben çok kitap okudum büyükşehirlerde yaşadım ama özümdeki o köylü kızı silinmiyor sanki o üstüme yapışmış modern birisi olsam da ailesi memur olan öyle yetişmiş biriyle aynı ortamda bazı detaylarda geri kaldığımı hissediyorum misal ben birine misafir giderken ev yapımı şeyler ( reçel , evde yapılan ekmek vs ) götürmeyi hoş bulurum ama diğerleri daha şık ( çikolata, paketli bişi ) götürüyor, sohbette de içimdeki kısıtlı görmüşlük acaba belli olıyor mu diye düşünüyorum diğerlerinin sanki duruşu bakışı bile daha kendinden emin hatta sokakta kim köylü bi aileden gelmiş kim modern bi ortamda büyümüş anlıyorum bakışından duruşundan yanlış anlaşılmasın köylülükle bir derdim yok zaten her fıssatta köyde büyüdüğümü söylerim ama her ortamın farklı bir dokusu oluyor ya ben bi tık üst ortamlarda kendimi pek iyi hissetmiyorum, kendimi her açıdan geliştirmiş olmama rağmen, sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz, benim gibi hisseden varsa dertleşmek isterim.
Başlık o kadar çirkin ki valla kendimi tutamadımYani cidden bir kez haklı olmak yetmemiş, üstüne defalarca yorumlara yorum yapmışsınız. Bence de empatiden uzak bi yaklaşım, özgüven sorunu diyenlere katılıyorum ki biri özgüvenli deği
Bu soruyu terapistime sormuşluğum varşimdi tabi garip de bir soru tepji çekmesi normal ama ben anlıyorum sizi. Aslında köylülükten ziyade aile yapısı ve kültürle de ilgili. Bizim köyde de sevgisiz, aşırı kıyaslamacı, iletişimsiz.. berbat bir ortam var. Annem babam o kültürle büyümüş; ben de kendisine aşırı eleştirel yaklaşan biriyim bu durumda. Bahsettiğiniz o özgüvensizlik niraz da ailenin biz büyürken katamadığı sosyal becerilerden kaynaklanıyor bence. Nerde ne yapacağını ne diyeceğini bilememe hali… kendini geliştireceksin başka yolu yok sanırım. Oku, gez, öğren, yaşa, iletişim kur… işte klasik özgüveni geliştirecek şeyler önerilebilir heralde ki yazanlar olmuş zaten.
Gitme birazdan seni san sebastiana çevireceklerTamam dostlar ne deseniz haklısınız pes
Sakın üyeliğini iptal ettirme. Malûm artık çok linçlenenler 1 saat içinde üyelik iptali yapıyor.Tamam dostlar ne deseniz haklısınız pes
Evet bence aynı yoldan geçtiğimiz için beni anladınız demek istediğim bu nerde nasıl davranılır ne konuşulur yemek yerken bile temel becerileri sonradan öğrenmek cidden yorucu ve özünde öyle olan gibi rahat olamıyorsun gene de benim de ailem kalpleri çok iyi fakat asla resmî ortamlarda bulunmamış doğal tipler ben köyde çok rahat kendim olabilirken bazı ortamlarda kendim olduğumda sakil duruyor bunu neden anlamamış yazarlar ilginç bence şehirde yaşayan kişi kalbi karakteri kötü de olsa bazı becerileri aileden görüyor daha otomatik davranıyor terapiste gitmeyi de düşünüyorum çünkü özgüvensiz biri değilim bence , daha eleştirel bakıyorum bazı şeylere , kaçmak yerine bunu yenmek düzeltmek istiyorum samimi yorumunuz için sağolunYani cidden bir kez haklı olmak yetmemiş, üstüne defalarca yorumlara yorum yapmışsınız. Bence de empatiden uzak bi yaklaşım, özgüven sorunu diyenlere katılıyorum ki biri özgüvenli deği
Bu soruyu terapistime sormuşluğum varşimdi tabi garip de bir soru tepji çekmesi normal ama ben anlıyorum sizi. Aslında köylülükten ziyade aile yapısı ve kültürle de ilgili. Bizim köyde de sevgisiz, aşırı kıyaslamacı, iletişimsiz.. berbat bir ortam var. Annem babam o kültürle büyümüş; ben de kendisine aşırı eleştirel yaklaşan biriyim bu durumda. Bahsettiğiniz o özgüvensizlik niraz da ailenin biz büyürken katamadığı sosyal becerilerden kaynaklanıyor bence. Nerde ne yapacağını ne diyeceğini bilememe hali… kendini geliştireceksin başka yolu yok sanırım. Oku, gez, öğren, yaşa, iletişim kur… işte klasik özgüveni geliştirecek şeyler önerilebilir heralde ki yazanlar olmuş zaten.
İyi uçuşlar burhan hanım özleyeceğizBaşlık o kadar çirkin ki valla kendimi tutamadım
Öyle düşünmüyorum ama pekiKendini geliştirdiğini söylemişsin ama başarılı olamamışsın.Bazi şeyler nerede büyüdüğün ile alakalı değildir.Sorun götürdüğün reçel de değil ki düşünce yapın çok farklı bunu kitap da okusan şehir değil ülke de gezsen fark etmez.
Kız sen zaten köyde yaşamıyor muydunVallahi en sevdiğim aktivitelerden biri köylü pazarında doğal ve el yapımı ürünler aramak.Acayip seviyorum,biri bana böyle şeyler getirirse çok mutlu olurum.Marketten çikolata almayı ben de biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?