niye herkes sabahtan akşama köy ve köylü güzellemesi yapmış ki burda?
Ben mesela apartmanda komşularım kapı önüne ayakkabı koyduğu için -ki bunlar doktor öğretim görevlisi falan- "insanın içi köylü olmasın" diyorum. kabul edin hepiniz de bunu yapıyorsunuz. bu köylünün kötü olduğundan değil, aşırı rahat alanlarında yaşadıkları için şehir hayatında gelişime değişime ve sosyal yaşama ayak uydurmakta güçlük çekmesinden kaynaklı yapılan klasik bir eleştiri ve söylem bazen de ironi... konudaki herkeste bir güzelleme, bir sen komplekslisin lafları... kadın ben utanıyorum dememiş ki, içimde bir köylü var ve bunu değiştirmek istiyorum demiş.
mesela benim içimde de bir fakir var asla durduramıyorum maddi durumumuz yerinde ama ben hala kışı 2 ayakkabıyla geçirmenin derdindeyim, herkese dünyaları alırım kendime gelince 2 tişörte para vermek içime oturur, çünkü benim ruhum fakir, bunu da ben değiştirmek istiyorum mesela. umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi... konu sahibine de muhtemelen bu ima bir yerlerde birileri tarafından yapılmış ve/veya bir şekilde özgüveni kırılmış, toparlamak istiyor. ne var bunda? sadece şunu söyleyeyimm o gördüğünüz çok zenginn sözde kültürlü çok bilen çok gezmiş çok okumuş tipler var ya, hepsiyle oturup bir akşam yemek yiyin veya 2 kadeh içki için hepsi senden benden daha köylü, daha avam ve daha çirkin kelime dağarcığına ve hayatlara sahip -tecrübe ettim
-. özgüveninizi de kişisel gelişim kitaplarıyla sağlayamazsınız çünkü bir çoğu safsata,
siz adabı muaşeret kurallarını öğrenin sadece ve kendiniz olun, yıllardır starbucks'ta kahve içerim ve gidip "ben latteden başka kahve bilmiyorum bana daha sert bi kahve önerir misiniz?" diyorum alıyorum içiyorum, beğendiysem adını öğreniyorum bir sonrakinde istersem onu söylüyorum. bundan da hiiiiç rahatsız değilim, ben bu kadar biliyorum yarın yeni bir şeyler öğrenirim, öğrenerek de devam ederim. hiçbirimiz anamızın karnından sosyete içine doğmadık...