- 8 Mart 2015
- 25.105
- 1
- 81.229
- 598
- Konu Sahibi portakalkeki
-
Ahshshs hepimiz öyleyiz, hepimiz.Evde elle yediğim, kafasını gözünü cuk cuk emcürdüğüm balığı, lokantada çatal bıçakla az yemedim.
5 sene önce olsada aklınızda yer etmiş diye öyle yorumladım ve normal buldum davranışlarınızıHayır değil eşimle bu olay 5 sene önce oldu aklıma örnek gelmedi diye dedm yoksa kahrolmadım o gün eşimle bu sorunun alakası yok
O zaman da deden köylü ama diyorlar. O köy bağı kurulana kadar devam ediyorGene kurban olsunlar köylülere cümlesi geçti tabii ki
Bir de hepimiz köylüyüz modu da açıldı. Klasik mağdur edebiyatı.
Hayır hepimiz köylü değiliz yahu ne alakası var,aramızda köy görmeyen insanlar da var yani.
Evden ekmek reçel götürmek cimrilik mi siz reçel köy ekmeği tarhana veya salçanın ev yapımı olanın fiyatlarını biliyor musunuz?Evden ekmek reçel falan götürmek köylülük değilde cimrilik gibi geldi.Sürekli yapma sende canım a101den bimden falan lokum çikolata kek türü al
Gerçekten şark fasulyeyi catallama mi yemeliyiz, çok uzak olduğum bilgilermiş . Çevrem de benimle genelde aynı siniftandi hiç ihtiyacim olmadıArada sosyo ekonomik çok büyük fark varsa sorulmamalı bana göre. Ama tabii sormak köylülüktür,sormamak da kasıntılıktır diyemem
Her şey her yerde olmuyor bence.
Yani konu sahibinin ev yapımı reçelleri her yere götürülmemeli. Bana oturmaya geliyorsa evet getirebilir,ama ben ben değilsem uygun değil.
Tıpkı sayfalarca konuştuğumuz kuru fasulye örneği gibi. Sen ben evimizde yerken yere de oturup yiyebiliriz,masada güm diye soğan da yumruklayabiliriz,ama misal bir yere yemeğe davet edildiysek kaşıkla yenmemeli. Bu bir genel görgü kuralıdır. Ha uymak istemeyen uymaz,vay görgüsüze bak da demem şahsen. Ama doğru birdir,uyarız uymayız severiz sevmeyiz o ayrı
ahsjkskal yani inandıramıyoruz da,valla billa bir dedem köylü değil yani,rahmetli askermiş gayet de rütbeli falan. Diğeri de komisermişO zaman da deden köylü ama diyorlar. O köy bağı kurulana kadar devam ediyor
ne kadara mal oldu gibi bi soru yöneltmekte ne sakınca var bende anlamadım
ha birine maaşını sormak ayıptır mesela . hediyenin fiyatı falan sorulmaz bunu da herkes bilir
ama bunun dışında kalan şeylerde maliyet sormakta sakınca görmüyorum
Evet aynen öyle çatalla yenmesi gerekiyor. Suyuna da ekmek batırılmaz, illa batırılacaksa da çatalın ucuna geçirilir ekmek,o şekilde batırılır. Bandıra bandıra yiyen arkadaşlar için üzgünüm. Elbette istedikleri gibi yiyebilirler ama doğru olan da budur yani,kalkıp bunu ben öyle yemem böyle yerim deyince o kural kendi kendini imha etmiyor kiGerçekten şark fasulyeyi catallama mi yemeliyiz, çok uzak olduğum bilgilermiş . Çevrem de benimle genelde aynı siniftandi hiç ihtiyacim olmadı
Şükürler olsun ki çatalla yemediğimiz için ezikleyen çevreye sahip değiliz burada yazanlarla masaya otursak ıyyyakk diye bakacaklarGerçekten şark fasulyeyi catallama mi yemeliyiz, çok uzak olduğum bilgilermiş . Çevrem de benimle genelde aynı siniftandi hiç ihtiyacim olmadı
Götürülen şey ücretinden bağımsız, uygunluğu ile değerlendirilir.Evden ekmek reçel götürmek cimrilik mi siz reçel köy ekmeği tarhana veya salçanın ev yapımı olanın fiyatlarını biliyor musunuz?
Aa benziyormuşuz. Benim annemin babası köylü. Ama annem doğmadan 1950 başlarında şehire yerleşmiş. Köyde bir ev falan da yoktu açıkçası. Annem de ben de köy hayatını bilmiyoruz. Baba tarafımdan dedem de o şehirde doğmuş büyümüş polismiş. Bir kuşak öteye baksalar kesin o da köylü çıkar da iki taraftanda bir köyümüz olmadı hiç gitmedim ben köye.ahsjkskal yani inandıramıyoruz da,valla billa bir dedem köylü değil yani,rahmetli askermiş gayet de rütbeli falan. Diğeri de komisermişdoğum yerleri belli,şehrin göbeği,şimdi ben durduk yere neden köylü oldum yahu
Çok samimi olmadığımız bir insana çiçek götürürüz biz ben konudaki yorumdan bahsettim A101 deki kekle ev ürünlerinin kıyaslanmasındanGötürülen şey ücretinden bağımsız, uygunluğu ile değerlendirilir.
Evine girip terlik giyebildiğiniz, mutfağına sofrasına yardım edebildiğiniz, çokça girip çıktığınız samimiyette insana ne götürürsen götür.
Diğer türlü ise ya çiçek, çikolata ya da ikramlık bir tatlı alırsınız.
Cimrilik değil ama evet dolaylı yoldan bağlantılı büyük yol yordamsızlık.
Ahshshs hepimiz öyleyiz, hepimiz.
Bunun tersi dürüm yerken ‘bıçak var mıı’ diye sormak görgüsüzlük mesela, ‘var dendiii’ diye gökten düşen prenses sendromuna sebep olur
şimdi anladım meseleyi :) akrabanın hakim olmasıymış bence adamın derdiKesinlikle.
Akraba Hakim diye konusahibinin eşi şekilden şekile girmiş.
Yakinlik seviyesine göre Maaş bile sorulur. Benim arkadaş cevremde sorun görmüyoruz. Acik acik konuşuyoruz böyle konulari. Her mesleğin zaten bir Maaş beklentisi olur.
Insan merak edebilir. Bunun kültür seviyesiyle alakasi kesinlikle yok. Iş yerinde bile arkadaşlara konuşuluyor böyle konular. Gecen hafta iş arkadaşim Paraguaya uctu. Bende sordum bileti kaca altin diye.
Konusahibinin eşinin böyle bir uyarida bulunmasi aslinda sacma olan.
Zeytin çiğidini emcükleyip lama gibi tüküyorum, tadı böyle çıkıyor kasmayalım gardaşçılar gelmeden tüyelim.Mesela zeytin çekirdeğini ele çıkarmak vb hareketler de olmaz insan içinde. Çatala çıkarırsın. Yeni tartışma fitili ateşlensin
Gerçekten benziyormuşuz bak. Ondan mı iyi anlaşıyoruz acabaAa benziyormuşuz. Benim annemin babası köylü. Ama annem doğmadan 1950 başlarında şehire yerleşmiş. Köyde bir ev falan da yoktu açıkçası. Annem de ben de köy hayatını bilmiyoruz. Baba tarafımdan dedem de o şehirde doğmuş büyümüş polismiş. Bir kuşak öteye baksalar kesin o da köylü çıkar da iki taraftanda bir köyümüz olmadı hiç gitmedim ben köye.
İlk köy görmem 30 yaşında evlendiğimde eşimin köyüyle oldu
Ha tabi dedelerden dolayı ben de köylü oluyorum o ayrı
A101 i görmedim, o daha büyük meseleymiş ahahshsÇok samimi olmadığımız bir insana çiçek götürürüz biz ben konudaki yorumdan bahsettim A101 deki kekle ev ürünlerinin kıyaslanmasından
gurban olsunlar köylülere cümlesini kuran bendim üstelik gidecek bir köyü bile olmayan benGene kurban olsunlar köylülere cümlesi geçti tabii ki
Bir de hepimiz köylüyüz modu da açıldı. Klasik mağdur edebiyatı.
Hayır hepimiz köylü değiliz yahu ne alakası var,aramızda köy görmeyen insanlar da var yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?