- 12 Kasım 2020
- 191
- 308
- Konu Sahibi portakalkeki
Hayır değil eşimle bu olay 5 sene önce oldu aklıma örnek gelmedi diye dedm yoksa kahrolmadım o gün eşimle bu sorunun alakası yokBence de eşinin eleştiri ve tavırları yüzünden bu düşüncede
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayır değil eşimle bu olay 5 sene önce oldu aklıma örnek gelmedi diye dedm yoksa kahrolmadım o gün eşimle bu sorunun alakası yokBence de eşinin eleştiri ve tavırları yüzünden bu düşüncede
Bence siz oneri istemiyorsunuz. Sizi anlayip olumlu yaklasip mantikli onerilerde bulunanlar da olmus ama asla yazdiklarini begenmemissiniz. Bu da aslinda kibar biri olmamanizdan kaynakli. Bahsettiginiz begendiginiz yorumu yapan kisi de bir oneride bulunmamisti sadece portakalkeki bunu demek istiyor demis. Bence siz sadece "evet ben de sizin gibi zorlaniyorum" "siz bunu demek istiyorsunuz sizi anliyorum" tarzi yorumlar istiyorsunuz. Hic bir oneriyi kabul etmiyor, yardimci olmaya calisanlara aksine gicik oluyorsunuz. Basta size hak versem de su sayfaya kadar yazilanlari okudum ve sizin mesajlariniza baktim. Kkda kendisine yazilan olumlu yorumlari bu kadar bastan savan birini daha gormemistim. Sadece olumsuz yorumlara cevap vermissiniz. Sizde evet kesinlikle bir kibarlik ve nezaket eksigi var.Ya neyse konu saptı ben kuru fasulye kaşıkla MK yenir diye sormamıştım sadece bir kişi tam nokta atışı bir tespit yapmıştı kendini saydırmak kabalaşmadan hakkını aramak mı diye evet o anlamda bir şeylerdi demek istediğim köylü insan o üslubu tam ayarlayamıyor işte ya kabalaşıyor ya da aşırı eziliyor sizlerin ego tatmini sohbetine dönmesini gülerek izliyorum ben zaten iyi bir okulda büyükşehirde yaşadım fakat o rahatlık ve zaten bunlara alışkının duygusuyerleşmedi içime ve dışarıdan belki anlamasanız bile bazen minik hatalar yapıyorum kendimi iyileştirmek istememin nesi kötü yok köyden utanmak yok aşağılık kompleksi He canım sizsiniz
Çatal bir kültürdür. Ben çatal kadınıyım, sen seversin sevmezsin ağzına kaşıkla tepersin beni ilgilendirmezBunlara bir de yemeği kaşıkla yiyenleri ekleyebilir miyiz tam bir köylülük turnusolu bence. Aha linç geliyorum diyor
Samimi olmadığımız insanlarsa ve de en önemlisi resmi bir ortamsa ,her gün görüştüğünüz insanlar değilse sorulmamalı bencene kadara mal oldu gibi bi soru yöneltmekte ne sakınca var bende anlamadım
ha birine maaşını sormak ayıptır mesela . hediyenin fiyatı falan sorulmaz bunu da herkes bilir
ama bunun dışında kalan şeylerde maliyet sormakta sakınca görmüyorum
Samimi olunmayan birine gidilen tatilden bahsedilmezSamimi olmadığımız insanlarsa ve de en önemlisi resmi bir ortamsa ,her gün görüştüğünüz insanlar değilse sorulmamalı bence
Ya da arada sosyokültürel olarak uçurumlar varsa.
Bir taraf hakimdir savcıdır,siz normal düz memursunuzdur. Adam tatile yüksek bir meblağ gömmüştür,siz de eşinizin köyünde tatil yapmışsınızdır,bu durumda sorulmaz. Hani sorup da napacaksın,sen de mi gideceksin oraya diye düşünülür arkanızdan. Durduk yere komik duruma düşmeye gerek yok.
gitmeyi düşünmeyen insan sormaz zaten benceSamimi olmadığımız insanlarsa ve de en önemlisi resmi bir ortamsa ,her gün görüştüğünüz insanlar değilse sorulmamalı bence
Ya da arada sosyokültürel olarak uçurumlar varsa.
Bir taraf hakimdir savcıdır,siz normal düz memursunuzdur. Adam tatile yüksek bir meblağ gömmüştür,siz de eşinizin köyünde tatil yapmışsınızdır,bu durumda sorulmaz. Hani sorup da napacaksın,sen de mi gideceksin oraya diye düşünülür arkanızdan. Durduk yere komik duruma düşmeye gerek yok.
Bir de su var. Birisi size yardim etti diyelim. Mesela beklenmedik bir yatili misafiriniz geldi, komsunuz da size ekstra carsaf verdi. Eger o yardima sonradan sonradan bir sebeple ihtiyaciniz olmadi ve kullanmadiysaniz, tesekkurler ama ben hallettim gerek olmadi benzeri seyler soylemeniz yersiz. Sonraki gun carsafi verip kullanmis gibi yapip cok tesekkur ederim cok yardimin oldu diyeceksiniz. Carsaf burada bir ornek. Maalesef bu gorgu kuralini benim haricimde pek kimse bilmiyor. Birisine senin yardimin gereksizdi demek cok gerizekalica bir hareket. Bir insan yardim ettigini dusundugu kisiyi kosulsuz sever, istemeden kotulugu oldugunu dusundugu kisiyi de hic sevmez. Ben bunu lisedeyken eski klasiklerden bir romandan ogrendim ve hala uygularim. Kitaplardan da gorgu kurali ogrenilir.
Bu arada kadina ozguveni yok diyorsunuz ama onun bu davranislarindan utanan tek kisi kocasi. Aslinda ana sorun bu bence.
Bahsediliyor işte ister istemez. Siz de geçen hafta Dubaideydiniz,memnun kaldınız mı denilebilir. Hemen ordan söze girip kaça patladı denmez sadece.Samimi olunmayan birine gidilen tatilden bahsedilmez
Boşboğazlıktan soran insanlar çok var ama,başınıza gelmemiştir belki. Arkadaşınızın kardeşi diyorsunuz,sosyal ortamlarda aranızda uçurum olmaz zaten öyle biriyle. Bir de en başından söylersiniz zaten biz de düşünüyoruz diye. Bu bile çok resmi ortamlarda yapılacak bir sohbet değildir.gitmeyi düşünmeyen insan sormaz zaten bence
en azından biri bana tatilimi sorsa, o bölgeye gideceği için sorduğunu düşünürüm
sormanın altında bi amaç vardır olarak baz aldım ben bu konuyu
geçen sene bir arkadaşımın kardeşi daha önce benim de tatil yaptığım ve çok sevdiğim bir yere tatile gitmişti arkadaşıyla
otelin ismine kadar sordum . çünkü o tarafa tekrar gidebilirdim ben o yaz
ama aynı arkadaşım geçenlerde yurt dışına gitti. onu hiç sormadım mesela ne fiyatını ne de konakladıkları yeri
çünkü yurt dışına tatil için gitme planım yakın zamanda yok
boşu boşuna sorulmaz böyle sorular diye düşünüyorum açıkçası
bi de konuşulan şey tatil yani demek ki ortada bi samimiyet bi sohbet bişi var
sokaktan geçen insan tatilini anlatmaz zaten
Bence siz oneri istemiyorsunuz. Sizi anlayip olumlu yaklasip mantikli onerilerde bulunanlar da olmus ama asla yazdiklarini begenmemissiniz. Bu da aslinda kibar biri olmamanizdan kaynakli. Bahsettiginiz begendiginiz yorumu yapan kisi de bir oneride bulunmamisti sadece portakalkeki bunu demek istiyor demis. Bence siz sadece "evet ben de sizin gibi zorlaniyorum" "siz bunu demek istiyorsunuz sizi anliyorum" tarzi yorumlar istiyorsunuz. Hic bir oneriyi kabul etmiyor, yardimci olmaya calisanlara aksine gicik oluyorsunuz. Basta size hak versem de su sayfaya kadar yazilanlari okudum ve sizin mesajlariniza baktim. Kkda kendisine yazilan olumlu yorumlari bu kadar bastan savan birini daha gormemistim. Sadece olumsuz yorumlara cevap vermissiniz. Sizde evet kesinlikle bir kibarlik ve nezaket eksigi var.
Öyle de olmamıştır sanırım konu sahibinin olayı sonuçta aileden biri mesleğinin önemi yok bence birlikte yemeğe gidiliyorsa samimidirler zatenBahsediliyor işte ister istemez. Siz de geçen hafta Dubaideydiniz,memnun kaldınız mı denilebilir. Hemen ordan söze girip kaça patladı denmez sadece.
resmi değil aile ortamıymış yaBoşboğazlıktan soran insanlar çok var ama,başınıza gelmemiştir belki. Arkadaşınızın kardeşi diyorsunuz,sosyal ortamlarda aranızda uçurum olmaz zaten öyle biriyle. Bir de en başından söylersiniz zaten biz de düşünüyoruz diye. Bu bile çok resmi ortamlarda yapılacak bir sohbet değildir.
Bilemiyorum tabii çok somut örnekler vermemiş sonra da bize kızıyor başlığına bakıpsinir olan çok üye varÖyle de olmamıştır sanırım konu sahibinin olayı
bunlar bana da kaba ve can sıkıcı gelen şeylerBana da gerek kalmadı demek çok kaba geliyor. Hediyeyi beğenmemek. Yemeğe gittiği yerde yemeği eleştirmek filan.
Çatal bir kültürdür. Ben çatal kadınıyım, sen seversin sevmezsin ağzına kaşıkla tepersin beni ilgilendirmez
Belirtiyorum yine, ekmeği yemeğin suyuna evde banın, kaşıkla değil kepçeyle yiyin, orta mezelerin içinden alın bana ne yahu, insan içinden bahsediyorum ben
Yok aksine işime yarayan yorumları alıyorum ama büyük çoğunluk defalarca örnek vermeme rağmen konuyu başka yere çekiyor iki kişi de eşimin karakteri konusunda hemfikir olmuş en son oysa alakası yok eşim çok rahat biridir zaten beni gerçekten anlayan bi iki kişi makul öneriler verdi sayfalarca sen kurban ol köylülere ve sen özgğvensizsin , balığı elle mi yiyeyim vs yoksa sosyal ortamımda rahatlıkla konuşamadığım bir konu olduğu için konuyu tüm açıklığıyla sordum ama dalga geçmekten ötesi olmadıBence siz oneri istemiyorsunuz. Sizi anlayip olumlu yaklasip mantikli onerilerde bulunanlar da olmus ama asla yazdiklarini begenmemissiniz. Bu da aslinda kibar biri olmamanizdan kaynakli. Bahsettiginiz begendiginiz yorumu yapan kisi de bir oneride bulunmamisti sadece portakalkeki bunu demek istiyor demis. Bence siz sadece "evet ben de sizin gibi zorlaniyorum" "siz bunu demek istiyorsunuz sizi anliyorum" tarzi yorumlar istiyorsunuz. Hic bir oneriyi kabul etmiyor, yardimci olmaya calisanlara aksine gicik oluyorsunuz. Basta size hak versem de su sayfaya kadar yazilanlari okudum ve sizin mesajlariniza baktim. Kkda kendisine yazilan olumlu yorumlari bu kadar bastan savan birini daha gormemistim. Sadece olumsuz yorumlara cevap vermissiniz. Sizde evet kesinlikle bir kibarlik ve nezaket eksigi var.
Arada sosyo ekonomik çok büyük fark varsa sorulmamalı bana göre. Ama tabii sormak köylülüktür,sormamak da kasıntılıktır diyememresmi değil aile ortamıymış ya
ben mi yanlış okudum ?
ailedeki insana da bunu soramamak kasıntılık değil midir ?
Gene kurban olsunlar köylülere cümlesi geçti tabii kiArkadaşa çok tepki de verilmedi bence. Çoğumuz ne demek istediğini anladık aslinda. Attığı sansasyonel başlığa rağmen (KÖYLÜLUKTEN NASIL KURTULURUM ) öyle sen kurban ol köylü emmime köylü milletin efendisidir kompleksli seni, tarhanayi kaz ciğerine değişmem filan gibi yorumlar da çok gelmedi. Ama negatife odaklandı konu sahibi.