- 23 Ocak 2016
- 32.464
- 48.776
- Konu Sahibi portakalkeki
Carrefour civarındaKesin bizim orası. Nerede bu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Carrefour civarındaKesin bizim orası. Nerede bu?
Kasıntı diye ben mi dedim yoksa? Kasıyoruz evet. O profilde insanlar bile sofra adabını çok da düşünmezken biz kuru fasulyeyi kaşıkla yemeyi köylülük olarak görürüz. Yansıtma da değil benimki. Ben hep çatalla yerim. Çünkü suyunu sevmem. Alır pilavın yanına koyarım. Dolayısıyla kaşığa ihtiyaç duymam hiç. Ekmeği sadece kahvaltıda yerim, yemeklerin yanında yemem. Suyuna banmam, hiç öyle bir adetim yoktur. Ama burada amacım sofra adabına uymak değil, tamamen canım öyle istediği için.Evet. Üstelik doğru olanı savunana komik, kasıntı vs diyorlar. Yansıtma heralde bu.
Konu sahibini sevdim ben, eksiklerinin farkında, düzeltmeye çalışıyor. Ve bunun için gocunmadan yardım istiyor. Demediklerini bırakmamışlar kadına.
Çokkk eksik vardı çokkbuyrunuz amme hizmeti, neyse ki her şeyi doğru yapıyormuşum
Durum Ciddi: 24 Maddede Sofra Adabına Göre Hangi Yemek Nasıl Yenir?
Ben o ev yapımı şeyleri tercih ederim.Ama haklısın gençler bunu banal bulabilir.Fakat verirken dik dur ben de çikolata vb her zaman çarşı pazardan alınır ama size ev yapımı doğal reçel ekmek vb getirmek istedim diyerek verin.Bakalım tepkileri nasıl oluyor.Bunların değerini gerçekten anlayan birileri ise ne ala baktın anlamıyorlar götürme o doğal şeyleri sende al çikolata vb yapaylardan.Merhaba arkadaşlar ben memurum aktif çalışıyorum ailem çiftçi atanana kadar da köyde yaşadım o ortamda büyüdüm ailem genel nezaketten yoksundu köyde nezaket olmaz zaten bilirsiniz ben çok kitap okudum büyükşehirlerde yaşadım ama özümdeki o köylü kızı silinmiyor sanki o üstüme yapışmış modern birisi olsam da ailesi memur olan öyle yetişmiş biriyle aynı ortamda bazı detaylarda geri kaldığımı hissediyorum misal ben birine misafir giderken ev yapımı şeyler ( reçel , evde yapılan ekmek vs ) götürmeyi hoş bulurum ama diğerleri daha şık ( çikolata, paketli bişi ) götürüyor, sohbette de içimdeki kısıtlı görmüşlük acaba belli olıyor mu diye düşünüyorum diğerlerinin sanki duruşu bakışı bile daha kendinden emin hatta sokakta kim köylü bi aileden gelmiş kim modern bi ortamda büyümüş anlıyorum bakışından duruşundan yanlış anlaşılmasın köylülükle bir derdim yok zaten her fıssatta köyde büyüdüğümü söylerim ama her ortamın farklı bir dokusu oluyor ya ben bi tık üst ortamlarda kendimi pek iyi hissetmiyorum, kendimi her açıdan geliştirmiş olmama rağmen, sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz, benim gibi hisseden varsa dertleşmek isterim.
Sofra adabı diyorum ve çekiliyorum. Yanlış olanı uygulamanızda sorun yok, doğru olduğunu savunmanız sorun. Ama laf anlatamayacağımı da biliyorum. O yüzden benden pas.Her yemeğin ona uygun bir tüketim şekli vardır. Siz çatalla yemek istiyorsanız yiyin. Ancak pilavın üstüne koyarak yiyorum diyorsanız; zaten aynı yemekten bahsetmiyor oluyoruz. Kepçeyle konan sulu pişirilmiş kuru fasulye, nohutla; pilav üstü susuz az nohut / fasulye aynı kıvamda olmuyor bildiğiniz gibi.
Ahh neyle koparacaktıkzaten dilimli geliyor elimize bıçakla mı keseceğim elle böleceğim tabii kiEn nefret ettiğim şeylerde ilk sırada gelir. İkincisi de ekmeği elle koparmak
Çok şükür mısır elle yeniyormuş. Orada sınıfta kalacağım diye çok korktum ahsjsjdj. Bir de ortaya konan kornişon turşuyu bazen elimle alıp yiyorum. Diğerleri tam.buyrunuz amme hizmeti, neyse ki her şeyi doğru yapıyormuşum
Durum Ciddi: 24 Maddede Sofra Adabına Göre Hangi Yemek Nasıl Yenir?
Ekmeğin sofraya servis edilmesinden bahsediyor arkadaş. Altar’ın oğlu Tarkan gibi ekmeği getirip dümdüz masaya koyanlar var ya.Ahh neyle koparacaktıkzaten dilimli geliyor elimize bıçakla mı keseceğim elle böleceğim tabii ki
Ben sizi çok iyi anladım .Çok değişik bir site iki dakikada herkes nasıl saldırmış köylülüğümden utanıyorum demedim buraya da belirttim zaten aksine becerilerim konusunda mutluyum fakat atıyorum bir iş yemeği ya da resmî bir ortamda bazı şeylerden emin olamıyorum mesela eşimin akrabası hakim onlar tatillerinden bahsediyordu ben de ne kadara mal oldu demiştim aslında bir bayanın böyle şeyler sorması hoş değil para sorma demişti eşim benim aklıma kaba olacağı gelmezdi , bu tip detaylar demek istiyorum anlatabildim inşallah
AnladımEkmeğin sofraya servis edilmesinden bahsediyor arkadaş. Altar’ın oğlu Tarkan gibi ekmeği getirip dümdüz masaya koyanlar var ya.
Ben seni anladım portakalli kek. Bizim sitedekiler bir garip:)Çok değişik bir site iki dakikada herkes nasıl saldırmış köylülüğümden utanıyorum demedim buraya da belirttim zaten aksine becerilerim konusunda mutluyum fakat atıyorum bir iş yemeği ya da resmî bir ortamda bazı şeylerden emin olamıyorum mesela eşimin akrabası hakim onlar tatillerinden bahsediyordu ben de ne kadara mal oldu demiştim aslında bir bayanın böyle şeyler sorması hoş değil para sorma demişti eşim benim aklıma kaba olacağı gelmezdi , bu tip detaylar demek istiyorum anlatabildim inşallah
Bizim okulun yanında Birleşmiş Milletler’in ofisi var. En buyuk kk bilir. Öğle yemeklerini aynı mekanda yiyoruz. Oranın Avrupalı, şık giyimli beyaz yakalı çalışanları bile salataya, altı ezmeliye kaşıkla girişiyor. Biz çok kasıyoruz bence. Ben çatalla yerim oldum olası, annem gıcık olur, şunu kaşıkla da bitsin der.
Kasıyoruzdan kastım çok düşünüyoruz yani. Biz bunu burada gündem ederken o bahsettiğim profildeki tipler öğle yemeğinde Ali nazik kaşıklama planları yapıyor şuvan.Aslında kasmak da değil bence. Böyle yetiştirmişiz. Doğrusu da bu. Ha uymak istemeyen uymaz o ayrı tabii.
Bu biraz da mizaçla da alâkalı; fakat kendinizi geliştirme çabanız bence de takdir edilesi, İstanbul Üniversite’nin Beden Dili Geliştirme Sertifika Programı varmış, bir inceleyin dilerseniz; ya da online kurslara bakabilirsiniz. Diksiyon ve hitabet eğitimi alabilirsiniz. Zamanla kendinizi eğiterek yoğrulacaksınız. Bazıları öyle gelmiş öyle gidiyor, bakmayın onlara siz. Güzel tavsiyeler verilmiş, ben de bilmediğim birkaç şey öğrendim.Ya neyse konu saptı ben kuru fasulye kaşıkla MK yenir diye sormamıştım sadece bir kişi tam nokta atışı bir tespit yapmıştı kendini saydırmak kabalaşmadan hakkını aramak mı diye evet o anlamda bir şeylerdi demek istediğim köylü insan o üslubu tam ayarlayamıyor işte ya kabalaşıyor ya da aşırı eziliyor sizlerin ego tatmini sohbetine dönmesini gülerek izliyorum ben zaten iyi bir okulda büyükşehirde yaşadım fakat o rahatlık ve zaten bunlara alışkının duygusuyerleşmedi içime ve dışarıdan belki anlamasanız bile bazen minik hatalar yapıyorum kendimi iyileştirmek istememin nesi kötü yok köyden utanmak yok aşağılık kompleksi He canım sizsiniz
Çok şükür mısır elle yeniyormuş. Orada sınıfta kalacağım diye çok korktum ahsjsjdj. Bir de ortaya konan kornişon turşuyu bazen elimle alıp yiyorum. Diğerleri tam.
Tipleri çok düzgün oysaki. Bir de Kolej Vakfı’nın yabancı hocaları var. Geneli Avrupalı belli. Bir tane siyahi biri var içlerinde. Onlar da geliyor öğle yemeğine. Allah ne verdiyse girişiyorlar. Biz onlardan daha iyiyiz bu konuda.Onlar bm kurulusu degildi sonradan girdiler bm catisi altina, ayrica doldurmuslar bir suru adaptan yoksun adami, mesela bizim ofisin ordaki kebapçıda kaşık yasak
en gıcık olduğum durumBazıları bize bu yürüyen merdiven yurunmez derdi. Şimdi ne oldu onun ayrı bir kullanım biçimi oldu. Yürümek istemeyenler sağ tarafa yürümek isteyenler sol tarafa geçiyor.
Şerefimle hiç yemem daha iyi.Daha resmi durumlarda o da elle yenmiyor, bicakla bir bölümlük taneleri ayriliyor o yeniyor sonra tekrar ayni işlem filan.