Köyde çocuk olmak

Koyden guzel nere var ki ?
bizim koy o kadar guzeldir ismi kadar Dut koyu, ama millet aldi pilini pirtisini goctu corum icine ankaraya, yani bizim koyde anca saysan saysan parmak sayilari kadar insan aile kalmistir, yani n cok 20 veya 30 kisi pehhhhh :!((

a.s.Yorum için teşekkürler canımopuyorumnanaktan

arkadaşlar köyden köye şehirden şehire fark var bazı köyler çok gelişmiş eğitimli okula eğitime önem veriyorlar teknolojiyi kullanıp takip ediyorlar bazı köylerde geri kalmaya mahkum sabit fikirlilikten zamana ayak uyduranlar şehirleri geçti haberlerde gösteriyor bazen istanbulda bile denizi görmeyenler varmış istanbulda yaşayıpta köy hayatı yaşayanlar var önemli olan fikirlerimiz çağdaşlaşsın gelişsin medeni olalım teknolojiyi kullanalım geri kalmayalım herşey insanlara bağlı bizim köyde var ama gelişmiş herşeyden faydalanıyolar araba var yol var su var evlerinde artık herkesin bulaşık makinesi bile var

Ben de okulu bitirince bir köye gidip, bu çocuklara öğretmenlik yapacağım kızlar.. Başlarda hiç istemedim; ama artık büyük bir gurur duyuyorum bu görevden..

Onlar bilgiye, ilgiye açken, biizm de onları doyurmamız lazım..

a.s.atıka81kaydirigubbakcemile3

a.s.Akashakaydirigubbakcemile3

a.sYorum için teşekkürlervereliniortak

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis​

Köyde Olmak ve çocuk olabilmek için neler vermezdim Belkide
Öyle MAsum öyle tazeler ki İnsan kıskanabiliyor bile
hiç bi dertleri yok hiç bi sorunları yok
çalışmak onlar için zevk oluyor bide bize bakınlmaz:

bende köyde doğdum liseye kadar köyde yaşayanlardanım.
biz çok zengin değildik
annem babam hayvalara bakar tarlada çalışırdı.
bizide babaanneme bırakır akşama kadar gelmezlerdi
çubuklardan bebek yapardık
kimsenin aklına çoçuklara birşey olur neyer ne içer diye
düşümezlerdi
güvenliydi ortam.
şimdi apartmanın altındaki markete korkarak gönderiyoruz.
aman hasta oldular aman ilaç saatleri diye ayarlıyoruz.

bilemiyorum hangisi daha iyi.

Siz onları mutlu zannediyorsunuz bence... Ama onlar televizyonda gördükleri şeyleri yaşamak istiyor merak ediyor. Erkek arkadaşı ve çevresindeki insanların %80 i köy öğretmeni olan ve belki kendi de bir iki aya kadar köyde öğretmenlik yapacak biri olarak ben sizin gibi düşünmüyorum. Artık şehirdeki insanlar doğal yiyeceklere tonlarca para döküyor diye domatesin hormonsuzunu 10 liraya satıp şehirden 2 liraya hormonlusunu alıp yiyenler mi dersin, hergün ekmek pişirip çocuklara hamur çay dayayanlar mı dersin. Sizin çocuklarınız hediye olarak bilgisayar cep telefonu isterken onlar benden uçlu kalem istiyordu.

Şehirdeki çocuklar türlü imkanlar içinde okumazken, çantaları markalı, ayakkabıları markalıyken onlar karların içinde naylon pabuçla geziyor. Hepsini geçtim çoğu köyde ortaokul lise yok diye ilkokulda bile okutmak istemiyor aileleri. Şehirdeki çocukları okurlarsa parlak bir gelecek bekliyor ama onlar okumadıkları için büyüynce şehirlere göç edip amelelik hamallık yapmak zorunda kalıyor. Köyün tüm hanelerinin köyün bir tek çeşmesinden yararlandığı köyler biliyorum. Bence mutlular ama çok çok az...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…