kızlar bazı fot.larda cocukların ellerinde su dolu bidonlar var bazılarının ustu bası yırtık..ben baktıgım fot.larda yuzlerinde pek bir mutluluk goremıyorum ...
bir tarafta dört duvar arasında bilgisayar yada tv başında büyüyen bir çocuk, diğer tarafta doğanın kucağında daha özgürce büyüyen bir çocuk.
ilk başta şanssızlarmış gibi geliyor ama zaman, köydeki çocukları daha şanslı gösteriyor.
şehirlerde artık çocuklar tek başına hareket edemez hale geldi. uçurtma uçuramadan, toprağa ayağı değmeden büyüyen çocuklarımız var.(
a.s.Canım benim keşke köyde yaşayan çocukların hepsi senin gibi şanslı olabilselerdi...:1no2: -:1no2: -:1no2:Benimde 24 senem köyde geçti...
Bugünüme şükür fotolardaki gibi değildi ama çocukluğum ....
Ne çok iyiydi ne çok kötüydü durumum...
Seviyorum köyümü ben,köyümde doğdum,köyümde büyüdüm,köyümün suyunu içip havasını aldım...
Belki bi çok şey yoktu ama insanlar kötü değildi,çığırından çıkmamıştı...
Koruma duvarı vardı sanki etrafımda...
Heidi ile dedesi gibi dedemle koyun beklerdim,kedilerimi beslerdim,tarlaya giderdim,heleki kar yağdımı ve hıdrellez geldimi benden mutlusu yoktu..
ah ah...
annem,babam biz okuyamadık çocuklarımız okusun dediler...
Yemediler içmediler okuttular bugünlere getirdiler..
Allah razı olsun....:Saruboceq:
şimdi öylemi,apartman dairesine sıkışmış,netten başka arkadaşı olmayan bir kadın oldum çıktım...
köyümü özledim beya.....mafoldumben
a.s.Canım benim keşke köyde yaşayan çocukların hepsi senin gibi şanslı olabilselerdi...:1no2: -:1no2: -:1no2:
kızlar bazı fot.larda cocukların ellerinde su dolu bidonlar var bazılarının ustu bası yırtık..ben baktıgım fot.larda yuzlerinde pek bir mutluluk goremıyorum ...
iyi ve kötü yönleriyle yaşıyor onlarda; bizim yaşayamadığımız güzellikleri, saflıkları yaşarken, bizim yaşamadığımız zorlukları da görüyorlar.
aynı şekilde onlarda şehir yaşamının güzel ve kötü yönelrini bilemiyorlar maalesef.
canım bu resimlerdeki cocuklar son karadeniz yazan hariç cogu dogu anadolu cocuklarını anımsattı bana
neden uzuluyorsunki dogulular cocuklarına bakmıyorlarki 9_10 cocuk ne bulurlarsa giydirip yırtık kirli gezdiriyorlar
burda suc cocukların koyde buyumesi deil annesinin sucu !
nedenide şu bende koyde buyudum 2. sınıfa kadar ...
ama ne yırtık pırtık nede saclarımız karman corman pasaklı idik ..
cok zengin değildik çiftçi bi ailenin cocuklarıydık ... ama annem asla pis pasaklı gezdirmezdi yırtıgımız varsa dikerdi cok iyi hatırlıyorum ...
giyip kirlettimiz elbiseyi akşam yıkardı sabaha kururdu ...
ve annem saçlarıma kurdelalar yapardı kendi eliyle dikerdi falan...
burda koylu cocuk zavallı cocuk anlamına gelmez ... annede bitiyo iş o kadar karman corman sac 1 ay banyo yapmamıstır o cocuk gorunuse gore ... temizlik için sehirde yaşamak yada para lazım degilki dereye soksa tertemiz yıkar cocukları ...
iş annede babada bitiyo...
ben cok memnundum eski gunler geri gelse geri donerim vala ...
birde sadece dogu anadoluda köy yok bütün illerimizin köyleri var ...
ama nedense hep dogudaki köy cocukları böyle pasaklı yapabilecek bişey yok ...
herseye ragmen onlar genede dogal bir ortamdalar ve gene bizim cocuklarımızdan daha şanslılar...
tatlım ben koyde buyumesine birsey demıyorum ayrıca cocuklara zavallıda demedim sadece fotografları kendimce yorumlayama calıstım
bir fotografta cocuk kendinden agır bidonları tasıyor diger fotografta cocukların elleri kır pas içinde diger bir fotografta cocugu annesi kapalı bir yerde degil herksin gorebilecegi bir yerde leğenin içinde yakıyor vb. işte ben bunlara uzuldugumu soylemeye calıstım yoksa cocuklar koyde yasamıs ya da sehirde yasamıs cokta onemi yok ...cocuk her yerde cocuktur ...
belki bizim ozendigimiz gibi o koydekı cocuklarda bizim yasantımıza ozeniyorlardır biraz empati yapmak lazım...belki bazıları okulla bile gitmıyordur belki deniz yuzunu gormemiş cocuklar vardır ya da hiç bebegi olmamıs ...lutfen bir de bu acıdan dusunun [/B]
tatlım ben koyde buyumesine birsey demıyorum ayrıca cocuklara zavallıda demedim sadece fotografları kendimce yorumlayama calıstım
bir fotografta cocuk kendinden agır bidonları tasıyor diger fotografta cocukların elleri kır pas içinde diger bir fotografta cocugu annesi kapalı bir yerde degil herksin gorebilecegi bir yerde leğenin içinde yakıyor vb. işte ben bunlara uzuldugumu soylemeye calıstım yoksa cocuklar koyde yasamıs ya da sehirde yasamıs cokta onemi yok ...cocuk her yerde cocuktur ...
belki bizim ozendigimiz gibi o koydekı cocuklarda bizim yasantımıza ozeniyorlardır biraz empati yapmak lazım...belki bazıları okulla bile gitmıyordur belki deniz yuzunu gormemiş cocuklar vardır ya da hiç bebegi olmamıs ...lutfen bir de bu acıdan dusunun [/B]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?