• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köyde çocuk olmak

Meryemce

dost istersen ALLAH yeter
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
1.249
3
116
Malatya
botsakoyu43.jpg

dscf0535.jpg

köyde cocuk olmak cok guzel bence ....

herşeyin dogalını yiyorlar

ayakları topraga degiyor

istedikleri gibi oyun oynayabiliyorlar

bide bizim cocuklara bak :S

beton binalar içinde hormonlu gıdalar

ve asla dısarı gonderemiyoruz kotkumuzdan birsey olur diye

:emir_bebek:

köyde cocuk olmak cok guzel bence ....

herşeyin dogalını yiyorlar

ayakları topraga degiyor

istedikleri gibi oyun oynayabiliyorlar

bide bizim cocuklara bak :S

beton binalar içinde hormonlu gıdalar

ve asla dısarı gonderemiyoruz kotkumuzdan birsey olur diye

:emir_bebek:

a.sBu yarıya kadar su dolu bardağa benzer benceCADIARZUhangi tarafta bakarsan farklı görürsünCADIARZU sen işin doğal olma tarafında bakmışsınalkisalkisalkisgüzelvereliniortak birde madalyonun öbür tarafı var tabi:1no2:

ımkansızlıklarla dolu bir yaşamda mutlu olabilmek budur.
Bugünün her istediği hemen satın alınan , her istediği yapılan , her istediği okula gidebilen , her istediğini giyebilen sınırsız imkan sahibi çocuklarına bakın , yine mutsuzlar ve tatminkar değiller.
Mutsuz bir çocukluk geçirmektense sınırlı imkanlarımda mutlu olmayı bilmek ve elimdekilerin , kazandıklarımın değerini anlayabilmeyi tercih ederdim yine olsa..
Bende bir köy çocuğuyum , belki doğudaki köyler gibi değildi yaşadığım yer ama neticede bir köydü.
Şimdi köy değil sahil kasabası :) yazlıkçıların akınına uğrayan..
O zamanın şartlarında ve kendi imkanlarında beni okutan anne babam var çok şükür , şu an güzel bir mesleğim ve işim var , çocukluğumun anılarıyla dolu çok güzel doğduğum bir köyüm ayrıca..
ınsanlarımız biraz bilinçlendirilir ve yaşamak için hakettikleri verilirse bence köyler en güzel yaşam yerleri olur..

İmkansızlıklarla dolu bir yaşamda mutlu olabilmek budur.
Bugünün her istediği hemen satın alınan , her istediği yapılan , her istediği okula gidebilen , her istediğini giyebilen sınırsız imkan sahibi çocuklarına bakın , yine mutsuzlar ve tatminkar değiller.
Mutsuz bir çocukluk geçirmektense sınırlı imkanlarımda mutlu olmayı bilmek ve elimdekilerin , kazandıklarımın değerini anlayabilmeyi tercih ederdim yine olsa..
Bende bir köy çocuğuyum , belki doğudaki köyler gibi değildi yaşadığım yer ama neticede bir köydü.
Şimdi köy değil sahil kasabası :) yazlıkçıların akınına uğrayan..
O zamanın şartlarında ve kendi imkanlarında beni okutan anne babam var çok şükür , şu an güzel bir mesleğim ve işim var , çocukluğumun anılarıyla dolu çok güzel doğduğum bir köyüm ayrıca..
İnsanlarımız biraz bilinçlendirilir ve yaşamak için hakettikleri verilirse bence köyler en güzel yaşam yerleri olur..

a.sÇok haklısın canımalkisalkisalkisdoğru söze ne denir:hooray:

biz koyde yasamiyorduk ama apartmanlardada buyumedik
simdi dusunuyorumda en guzel donemim cocukluk donemimdi
sabah cikardik aksam gelirdik hic bir tehlike olmazdi oyle
yesilliklerde oynardik cok mutluydum o zamanlar
oyuncaklarimizda yoktu hic bizim bir bisiklet varsi hani uc tekerlekli olanlar
butun mahalle cocuklari kullanirdi
simdi ben yurt disindayim henuz cocugum yok ama
inanin onun adina uzuluyorum benim gibi bir cocuklugu olmayacagi icin
hep dort duvar icide olucak disari da yalniz cikamayacak bensiz, aman birsey olur diye

biz koyde yasamiyorduk ama apartmanlardada buyumedik
simdi dusunuyorumda en guzel donemim cocukluk donemimdi
sabah cikardik aksam gelirdik hic bir tehlike olmazdi oyle
yesilliklerde oynardik cok mutluydum o zamanlar
oyuncaklarimizda yoktu hic bizim bir bisiklet varsi hani uc tekerlekli olanlar
butun mahalle cocuklari kullanirdi
simdi ben yurt disindayim henuz cocugum yok ama
inanin onun adina uzuluyorum benim gibi bir cocuklugu olmayacagi icin
hep dort duvar icide olucak disari da yalniz cikamayacak bensiz, aman birsey olur diye

a.sÇok haklısın canım hele son zamanlarda yaşanan korkunç çocuk ölümleri hepimizi çok tedirgin etti gerçekten:1shok: senağlama ben güvenlikçisi olan etrafı tamamen duvarlarla örülü bir sitede yaşadığım halde çocuklar dışarıda oynarken 10 dakikada bir kontrol ediyorum bende acaba benden mi bir anormallik var diye düşünüyordum ama görüyorum ki hepiniz aynı endişeyi taşıyorsunuz :uhm:allah çocuklarımızı korusun bize de kolaylıklar versin ne diyeyim:1no2:

a.s.Arkadaşlar kullandığım (bu bölümde) bütün fotoğraflar netten alıntıdırmafoldumben

2gidenvegelen.jpg

köyde doğmadım ama sabahtan akşama kadar sokakta oynayabileceğim bir mahallede büyüdüm,hatta oyunlarımız hava karardığında bile devam ederdi bazen...
şimdi kendi kızıma bunu yaşatamadığım için çok üzgünüm,sokaktan,insanlardan korkar olduk,hergün dahada kötü olaylara şahit olurken nasıl gönül rahatlığıyla çocuğumuzu sokağa bırakabiliriz ki...
çok isterdim paranoyalar yaşamamayı,kötü şeyleri aklıma getirmeden kızımı doyasıya oynatabilmeyi,ama çok zor.

a.s.Bu bölümü açarken köydeki çocuklara acıyacağınızı düşünmüştüm :uhm:
ama maalesef hepiniz neredeyse bu çocuklara özendiniz :1shok:sebep çocuklarımızı modern hapishanelerde(apartman) yetiştirmenin zorlukları ve son zamanlarda artan çocuklarla ilgili kötü haberlerde hepimizin son derece huzursuz olmamız:olmaz: evet
bu çocuklar belki yokluk içindeler ama bir nevi güvendeler :1hug:huzurlular vereliniortak
şehirde ise binbir türlü tehlike çocukları bekliyor :1ninca:trafik,dilenci mafyası,organ mafyası vb. vb.Allah hepimizin yavrularını kötülüklerden korusun(amin)

Canım neden acıyalım köy çocuklarına
Köy çocuğu demek yoksul çocuk , aç çocuk , sağlıksız çocuk demek değil ki.
Aksine hepsi öyle güzeller ki tüm çocuklar gibi , yanakları elma elma gülen yüzleri..
Afrikadaki açlıktan ölen , yada kan davasında , terörde , savaşta ödürülen ufacık minikler değiller çok şükür ki. :((

harika fotoğraflar.
ben köyde büyüyen çocuklara acımıyorum, tam aksine ayrıcalık olarak düşünüyorum.
çocukluğunu çocuk olarak yaşadıklarını düşünüyorum.
köyde büyümedim ama köy ortamında çok bulundum. ve en mutlu olduğum zamanlardır.

Back