hepinize slm arkadaşlar.eşimin ailesiyle düğünde takılanları aldıkları için görüşmüyorum.sadece özel günlerde babasını arıyorum.dün de aradım ama dönüp dolaşıp konuyu altınlara getiriyor.bizde adet böyle diyor.ama hala yani kayınpederimin kardeşi bizde böyle bir adet yok kaynanan üretmiş dedi .illaki gelmek ve bizimde onlara gitmemizi istiyorlar .aramızdaki mesafe çok uzun bebeğim var artı kırgınım ve o kadını görmek istemiyorum.köylüler soruyormuş mahcup oluyormuş bi ton laf söyledi aradığıma pişman oldum .olur böyle kırgınlıklar affedip geçiceksin diyo .kendisi kanser o nedenle kıyamıyorum.annemlede sorunlarım var.çok iyi bi iş teklifi için aradılar bebeğimi bırakacak kimsem yok eşim bakıcı tutalım annen başında dursun dedi.bu sabah görüşmeye gidecektim çocuğun kahvaltısını aradım(gece annemde kaldık çocukla)verdim sen yedir ben eve gidip giyineyim dedim tamam dedi uzatmış ayaklarını gel ye diyo çocuğa çocuk yerinde duran bir çocuk değil böylemi yedireceksin dedim televizyona bakıyo öyle.çocuğuda götüreyim ozaman dedim gelicekmisin dedim hani dışarda bekler tutar çocuğu diye .faydam olacaksa geleyim diyo.bende bişiy demedim aldım çocuğu çıktım .eşim sabah işten geldi tabi ağlıyorum.ne oldu dedi.annem bakamadı bende gidemedim dedim.oda kızdı baştan söylesene neden ağlıyosun dedi.hadi beraber gidelim dedi gittik ama geç kalmıştık ve adam beni dinlemedi bile toplantıya girdi.ben hakediyormuyum bunları sizce.hem eşimin hem kendi ailemin tutumlarından nefret ediyorum artık
canım ben farklı bir öneride bulunacağım
gariptir ama içimden şunu yazmak geldi (belki yadırgayanlar olacak ama olsun, bu sadece fikir)
canım sadece Allah için kayınvalideni ve kayınpederini affetsen, eşine desenki büyüklük bende kalsın, yarın öbür gün bişe olursa ben gerekeni yaptım derim içim rahat olur desen ve gidelim desen.....
ne olur biliyormusun sana sayayım;
1-ilk adımı sen atacağın için Allah ın rızasını kazanmış olursun (inşallah)
2-içindekileri kv ne söyleyerek barışırsın mesela( sen bunu yaptın ama ben allah için ve kocam için affettim desen) sen de çok rahatlamış olursun, içindekiler gider bir nebze
3- eşin de ister istemez üzülüyordur ve sana tavırları da haliyle zaman zaman kötüdür, o da düzelir seni gözünde yüceltir
4- kp hastaymış bak en azından onun sana hayır dua sı olur ve ihya ederbilir o dualar seni....
5-sen böyle bir adımı atıp allahın sevgisini kazanırsan, herkesin de (annen, kocan vs vs...) sevgileri de artacaktır ve bence hayatın değişebilir.
çok zor değil inanki bunlar. sadece yapacağın tek şey, onlar bana yaptı ama ben yinede onlara gideceğim demek ve gitmek...
ondan sonra da istediğin gibi resmi ol...
herşey gönlünce olmaya başlar BENCE
geçenlerde birisi konu açmıştı kv le konuşmuyordum evlerine gitmiyordum ama aniden öldü diye. çok pişmanım diye. eşim de bana, vijdanın sızlamadımı dedi diye...
annenin de içindeki kötülükten böyle olduğunu düşünmüyorum, bazı anneler gerçekten yapması gerekeni düşünemiyorlar
böyle yaparsam daha iyi olur diye düşünemiyorlar
o annelere, yardım edermisin diye söylemeden onlar, yapılması gerekeni bilmiyorlar ya da uyarılmaya alışmış oluyorlar.
(benim bildiğim biri var ve kötü bir anne değil ama düşünmeden hareket ediyor ama elinde değil)
belki senin annen de öyledir. hemen yıpratma kendini, tavır alma annene.
ben galiba çoğu kişinin tepkisini almak üzereyim ama kusura bakma nolur
bunları sadece senin için böyle düşündüm
nişanlı ama altınlarını alınacak olan nişanlı bayana tepkim böyle değildi, sen biraz farklısın, olan olmuş,
şunu düşün
ben ölene kadar küsmü kalacağım de...
küs kalırsam ne olur barışırsam neler olur de ve onu düşün bence
ALLAH KALBİNE GÖRE VERSİN CANIM