kötü tecrübeler, kullanılma, aldatılma, geçmiş…?

İlahi adalete sonuna kadar inanıyorum.ha kimisi bu dunyada görür kimisi öte aleme kalır.ama er yada geç hesaplar ödenir.karşı cins değil ama çok canımı yakan birinin tam da canının çok yanacağı yerden sınandığını gördüm.ben bu dunyada herseyin bir karşılıgı oldugunu düşünüyorum.can yakarsan canın yanacak.kaçarı yok.

Geçmişte yaşama, önündeki hayata bak. Hayatta bir şekilde herkes her şeylerle sınanıyor. Herkes kendince mükemmel ve iyidir

ilahi adalet vs yok o nereden çıktı bilmiyorum herkesin dilinde işte,siz kendi işinizi sağlama alacaksınız,fazla güven,gereğinden fazla taviz insanı bu hale getirir,kimseyi idare etmek,sabretmek yada tahammül etmek zorunda değilsiniz,ilişkinin başında zaten karakter belli eder kendini,bu tip insanlardan uzak durmakta fayda var,ilahi adalet yada kadercilik yerine şöyle yapın,dünyaya bir kez geliyorsunuz o yüzden hızlı bir şekilde arkanızda bırakıp yeni bir sayfa açın,kim cezasını çekti kim ne yaptı siz boşverin,hayatınızı yaşayın,tekrarı yok bu yaşamınızın.

Ha tabi bide şuda var.bazen Allah gerçekleri gör hatadan dön diye herseyi çıkarıyor karsına.niyetim iyi diye de gözünü kapamamak lazım.bazı insanlar baştan belli eder seni nasıl kahredeceğini.bunlarıda görüp değerlendirmek lazım tabi.

İlahi adalete inanıyorum fakat sürekli bunu gözleyerek hayatımı yaşamıyorum. Takip etmemek acaba o kişi ne yapıyor diye bakmamak lazım. Kabullenişe geçince tüy gibi hafifliyorsun. Aldatan insandan evlenmeden kurtulmakta bence mükafat beni nasıl aldatır ? nasıl başkasıyla mutlu olur diye düşünmek yerine Allah beni kurtardı diye düşünmek lazım. Mutluluğun formülüde gerçekten bakış açısını değiştirmek kurban psikolojisinden çıkınca her şey daha anlamlı ve güzel geliyor.

İlahi adalet illa ki bu dünyada tecelli edecek diye bir şey yok malesef. Keşke olsa, gözlerimizle görsek, fazla beklemesek. Ama öyle değil. İlahi adalete inanıyorsanız ahirete de inanmanız gerekir. Ahirete kalan adaletin hesabı daha çetin daha hassas görülür. Ama bunu beklerken isyan etmemeli ve kantarı şaşırtmamak için günahkar olmamalı. İnananlar için böyledir. İnanmayan biriyseniz tabi o da size kalmış.

Valla benim seneler oldu ilahi adalet işlemediği gibi sonra ki gelenler de daha beter çıktı.

Terapiye gitmeyi düşündünüz mü? Bazen kendimiz bizi kullanan insanları hayatımıza çekiyoruz bilmeden.
Benim ilahi adalet ve karma ile ilgili düşüncem şudur: Siz kendiniz iyi olacaksınız. Kendiniz için çalışacaksınız, kendinizi mutlu edecek şeylere yöneleceksiniz, ve mutlu olacaksınız. O diğer insanlar da oldukları yerde yani kendi küçük cehennemlerinde kalacak.

yaşananlar travma olduğu için geçmiş hiç olmamış gibi davranmaya çalışsamda olmuyor. hiç acımadan can yakan insanlar hiçbişey olmamış gibi mutlular

Zaten unuttuğunuz ve içinizin soğuduğu zaman sistem devreye giriyor. Karşı cinsle alakalı değil ama benzer bir şey yaşamıştım bende. Kafamın içindeyken bunlar, her şey tam tersi normal gitmeye devam ediyordu. Ne zaman ki içim soğudu hatta görsem selam verir konuşurum durumuna geldim, malum sonu öğrendim :)

Son düzenleme:
işte bunu anlamıyorum bende kötülük yapanlar mutlu

Aynı konu değil de başka sıkıntılarımdan yola çıkarak yorum yapıyorum
1. İlahi adalet yok
2. Öyle güzel unutuyorsun ki neyi unuttuğunu unutuyorsun
3. Önüne bakmazsan rezil rüsva olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…