"Kötü Pis Sınav Stresi" tekrarı :(

Matematik yaninda yardımcı olmadan cidden zor. Ama tek matematikse sıkıntı çok bbüyütülecek birşey yok demektir. Dersanelerin sadece tek dersine kaydolabilirsin bizim ssınıfta vardı öyle iki arkadas. Uzakdan eğitim de hocalar canlı ders işliyor orada sorabilirsin ama matematik de nasıl isler bilemiyorum. Çünkü pratik yaptıkça farklı sorular göreceksin. Ders dışı sorularını nasıl cozeceksin.
Türkçe de bir hoca var i...t yayının hocası imiş video sitelerinde falan cçıkıyor. Ben o adamla hallettim tavsiye ederim. Coğrafya tarih vat. Dersane hocalariyla yetindim ki çoğu şeyi ben kendim evde okuyarak öğrendim tekrar yapa yapa. Ama matematik de pratik şart maalesef. İnternette araştır antrenmanlarda mat. Var mesela. Onda adim adim işliyor. Onun dışında çözümlü ssorulari coz mutlaka ki takildigin yerde bakabilesin. Özelden de hatta watsapdan falan da ben de kkli hatunlar da takildigin yerde yardimci oluruz.

Aaa hiç aklıma gelmemişti sadece matematik için dershaneye kaydolmak,ya da mümkün olacağını aklıma bile getirmemiştim açıkçası. Fikriniz için çok teşekkürler , ben bunu bir araştırayım.

Türkçe için verdiğiniz yayını anlayamadım özelden yazabilir misiniz eğer isim vermek istemiyorsanız burada ?

Ama şu sadece matematik için dershaneye kaydolma işi aklıma yattı epey,umarım yaşadığım şehirde dershanelerin böyle uygulamaları vardır :26:

Desteğiniz için çok teşekkür ederim

Valla dershaneye gitmedim kpss için. Çok gerekli görmüyorum açıkçası. Koca koca insanlarız, kendimiz çalışabiliriz. Ki üniversite mezunu olduğumuz göz önüne alınırsa çok konu eksiğimizin ya da anlayamayacağımız bir şeylerin olmaması gerekiyor. Çalışarak halledilir.

Ancaaaak kpss çok enteresan bir sınav. Geçen yıl kitap kapağı açmadan girdim 75 aldım. Bu sene yaklaşık 6 ay totomu kaldırmadan düzenli çalıştım. Hatta tabiri caizse bi tarafımı yırttım. Ne oldu 79 aldım. Yani altı ay böyunca 4 puan için çalışmış oldum. Çok şaşkınım çooook...

Hiç KPSS deneyimim olmadığı için ve dershaneye gitmeden atanamadığımda "dershaneye gitsem atanır mıydım acaba ? " dememek için gitmiştim ben de.

Sorun şu ki ben uzun soluklu sınavlara evde çalışamıyorum. Üniversitedeyken bile vize ve final öncesi 2-3 gün kala çalışırdım her şeye. Ama KPSS sınavı öyle değil. Gerçi dediğiniz gibi çok ve uzun süreli çalışılsa da emeğimizin karşılığını alabileceğimiz bir sınav değil KPSS.

Hangi bölümden mezunsunuz bilmiyorum ama bence 79 gayet iyi bir puan.

Son düzenleme:
Senden çok daha zor atananbir bölüm mezunuydum Ben kendim evde çalıştım Çok şükür atandım Ama illa gideyim diyosan sadece tek bir şeyi tercih et ve ona yoğunlaş Öyle hem uzaktan eğitim hem dershane olmaz Ne zaman kendin ders çalışacaksın Senin her şeyden çok kendi kendine çalışmaya ihtiyacın var bence Çünkü derslerin çoğu sözel ve onların aklında kalması anlatmaktan çok çalışmakla mümkün Bunlar benim kendime göre tavsiyelerim

Dersaneye sevgili bulmaya gelen bile gördüm ben
Dersanelere biz hep ders almak için gidiyor gibiyiz ama bana şu yönden çok mantıklı geliyor:
Hepimiz zaten üniversite bitene kadar kpss denen meretle ilgilenmiyoruz bile. Bir yıl da da yıllardır süre gelen bir sistemi çözümlemek çok zor. Bence dersane bu noktada işe yarıyor. Hocaların soru beklentileri, ösym mantığı, öngörüleri daha kuvvetli bize nazaran. Bazen hiç bir beklentiye uymayan sınavlar çıkabiliyor bu sene gibi ama genel olarak tecrübeli bir yol gösteren avantaj diye düşünüyorum ben. Bir de kendin gibi bir çok insanı görünce motive oluyor insan. Topluluk psikolojisi de etkiliyor insanı. Bu noktada çok avantajlı olduğunu düşünüyorum ben. Bu demek değil ki desane kazandırıyor. Kendin çalışmadan bu iş olmuyor. Kendi kendine çalışmak gerekiyor mutlaka her koşulda, her alternatifde
Birde özel mesaj attım geilmiştir umarım gönderilen kutumda göremiyorum :)

Son düzenleme:

Yok zaten hem dershane hem uzaktan eğitim demiyorum. Hangisini önerirsiniz diyorum. Ya da bunlar haricinde ne gibi önerileriniz var diye açtım konumu.

Yoksa yetişemem hem dershaneye hem uzaktan eğitime.

Haklısınız,kendi kendime çalışamayan bir insan değilim. Ama bu çalışma işi 1 sene gibi bir süreye yayılıp uzayınca bünyemi çok etkiliyor. Sadece stresten bahsetmiyorum,zaten çok hassas bir bünyem var sürekli hastalık kapımda maalesef. Ben tam kendi kendime ders çalışmaya kaptırmış gidiyorken birden bir hastalık patlak veriyor haydiiiii bu sefer onunla uğraş. Zaten çölyak hastasıyım,birkaç şey üst üste gelince kaldıramıyor bünyem.
Yoksa kısa vadede (en fazla 2-3 ay) tempolu çalışabiliyorum zaten.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

Bu arada hayırlı uğurlu olsun atamanız,darısı başıma inşallah :26:

Sakıncası yoksa bölümünüzü öğrenebilir miyim ?

Cidden o amaçla gelenler var mı ya,ne günlere kaldık

Dediklerinize katılıyorum,artık bir karar vereceğim ama atama sonuçlarını görmeden hiçbir işe de başlayamıyor insan

Yolladığınız mesajı göremedim ama tekrar deneyeyim,sayfayı birkaç kez yenilediğim halde göremedim çünkü :44:

Ben de son sene hem dersler hem kpss derken baya yıpranmıştim.temel ihtiyaçlarım dışında herseyi vakit kaybi olarak gördüm ve vicdan yapmaya çalıştım.dersaneye gittim bana da çok faydasi oldu diyemem ama hani o düzene ihtiyacim vardi.bir de denemede ilk siradakilerin puanlarina çalışmalarına bakar feyz almaya bakardim.aşk hatatimi da askiya almistim unutmadan....dedim gelecek senemi de ayni konulara çalışarak ve atanamadigim için psikolojik baskisini gorecegime*bunu once ben kendine yaparim* bu seneyi dibine kadar bitkisel hayatta gecireym ama yeter ki olsun.dersaneye git bence.evde gelen gidene engel olabilsen bile derslere yogunlasman konsantre olabilmek zorr. Biraz uzattim:)).ama kpss ciddi prensipli calisma istiyor bence...Allah yolunu açık etsin.

Estağfurullah ne uzatması , aksine fikir ve deneyimlerinizi benimle paylaşmanıza çok memnun oldum

Ben o kadar bitkisel hayata girip,her şeyden elini eteğini çekip,azap çekermiş gibi ders çalışmayı sevmiyorum. Yapmaktan hoşlandığım şeyler aksine bu süreçte bana teselli oluyor. Sadece derslerimi engellemeyecek kadar azaltıyorum ( Normalde bir günde,bir yabancı dizinin sezonunu bitiriyorum mesela çok kaptırdığım zaman,ama sınav zamanı günde 2 bölümü geçmez bu.Çünkü sevdiğim şeylerden kendimi çok soyutlayınca bu sefer çalıştığım dersten de verim alamıyorum ve kaygı düzeyim artıyor deşarj olamadığım için )

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.Allah sizin de yolunuzu açık etsin,hakkımızda hayırlısı neyse o olsun

ihtiyacın olup olmadığını sadece kendin bilebilirsin. bana zamanında sadece tarihte yardımcı olmuştu laf olsun diye gidilen bi dersaneydi ama tarihçi o kadar iyi olmasaydı o neti yapamazdım.? destek alacağın birileri var mı? tek başına halledebilir misin ? alanı yapıyrmuşsun. matta falan eksiğin çoksa tek başına zor olur özel ders veya yardım edecek birileri de olabilir. ben olsam gderdim çünkü disiplin sorunum var ve de onlar bu işin içinde

Amin önce hayırlısı...:) ben de o zamanlar 7 numara diye bir dizi vardi tiryakisiydim..o gün eger planimi uyguladiysam izlerdim elimde oldugu halde uygulayamadiysam izlemezdim.ya güzel bir soru çözümü yaptığımda çikolata alirdim kendime..*ödül ceza...)inşaallah gönlünce olur

Evde de çalışsam,dershaneye de kayıt olsam 2-3 ayda bir bende bir kopma oluyor. Yani o 2-3 aylık harıl harıl çalışma durumu gittikçe azalıyor. Bir de bakıyorum o gün hiçbir şey yapmadan yatağıma uzanmışım,pel pel tavana bakıyorum

Yeniden aynı tempoya ulaşmam çok zaman alıyor.Çünkü sağlığım yüzünden bünyem,tez canlılığım yüzünden de sabrım kalmıyor 2-3 ay sonra.

Tablo şu şekilde oluyor yani :

İlk 2-3 ay : aşırı tempolu
Sonraki 1 ay tempo yarının yarısına düşüyor,gün geliyor hiç ders çalışamıyorum,ya da çalışsam bile aklımda kalmıyor o çalıştıklarım
Diğer 1 ay ısınma evresi : idare eder düzeyde çalışma
Diğer 2-3 ay yine çok tempolu
Sınava son 1 ay kala yine temposuzluk,yine duvarlara pel pel bakma hali ( ki son ay çok önemli tekrar açısından )

Dershaneye gidersem en azından bu durgunluk dönemlerinde hiçbir şey yapmasam bile derslere girer ders dinlersem az çok bir kulak dolgunluğu olur mu diye düşünüyorum
:44:

Ben hep ödül vermekten yanayım sanırım Ceza veremiyorum kendime hiç. "Bugün istediğim soru çözme sayısına ulaşamadım,dizi izlemeyeceğim ya da çikolata yemeyeceğim" mantığı yok bende

Ama uygulayabilmeyi isterdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…