- 8 Aralık 2011
- 961
- 2.149
- 333
- Konu Sahibi BellaBellucci
-
En çok da belirttiğim cümleniz açıklamış aklımdaki soruların en büyüğünü. Bu yüzden uzaktan eğitim tam anlamıyla yardımcı olamazsa diye ciddi şüphelerim var.
Öte yandan reklam konusuna da katılıyorum. Bu sene gittiğim ve memnun kalmadığım dershane yazın 5 günlük ücretsiz tanıtım dersleri yapmıştı ve hepimiz "vaaaaav hemen kaydolalım bu dershaneye" demiştik ama meğer o sadece fragmanmış
Ben de dilciyim,matematiğim hiç yok. Bu sene KPSS'de 3 materusu yaptım (Allah'tan 3ü de doğru) ,durum bu kadar vahim yani
Matematik hariç diğer dersleri kendim çalışırsam yapabileceğimi düşünüyorum,matematiği de özel dersle mi kapatsam acaba ? Ama bu da aileme çok pahalıya patlayacak
Bilemiyorum,şaştım kaldım
o zaman senin için hiç zor değil.. Bende hırs istek her zaman sıfır bu konulardagönlüne göre olsun inş..
Matematik yaninda yardımcı olmadan cidden zor. Ama tek matematikse sıkıntı çok bbüyütülecek birşey yok demektir. Dersanelerin sadece tek dersine kaydolabilirsin bizim ssınıfta vardı öyle iki arkadas. Uzakdan eğitim de hocalar canlı ders işliyor orada sorabilirsin ama matematik de nasıl isler bilemiyorum. Çünkü pratik yaptıkça farklı sorular göreceksin. Ders dışı sorularını nasıl cozeceksin.
Türkçe de bir hoca var i...t yayının hocası imiş video sitelerinde falan cçıkıyor. Ben o adamla hallettim tavsiye ederim. Coğrafya tarih vat. Dersane hocalariyla yetindim ki çoğu şeyi ben kendim evde okuyarak öğrendim tekrar yapa yapa. Ama matematik de pratik şart maalesef. İnternette araştır antrenmanlarda mat. Var mesela. Onda adim adim işliyor. Onun dışında çözümlü ssorulari coz mutlaka ki takildigin yerde bakabilesin. Özelden de hatta watsapdan falan da ben de kkli hatunlar da takildigin yerde yardimci oluruz.
Valla dershaneye gitmedim kpss için. Çok gerekli görmüyorum açıkçası. Koca koca insanlarız, kendimiz çalışabiliriz. Ki üniversite mezunu olduğumuz göz önüne alınırsa çok konu eksiğimizin ya da anlayamayacağımız bir şeylerin olmaması gerekiyor. Çalışarak halledilir.
Ancaaaak kpss çok enteresan bir sınav. Geçen yıl kitap kapağı açmadan girdim 75 aldım. Bu sene yaklaşık 6 ay totomu kaldırmadan düzenli çalıştım. Hatta tabiri caizse bi tarafımı yırttım. Ne oldu 79 aldım. Yani altı ay böyunca 4 puan için çalışmış oldum. Çok şaşkınım çooook...
Senden çok daha zor atananbir bölüm mezunuydum Ben kendim evde çalıştım Çok şükür atandım Ama illa gideyim diyosan sadece tek bir şeyi tercih et ve ona yoğunlaş Öyle hem uzaktan eğitim hem dershane olmaz Ne zaman kendin ders çalışacaksın Senin her şeyden çok kendi kendine çalışmaya ihtiyacın var bence Çünkü derslerin çoğu sözel ve onların aklında kalması anlatmaktan çok çalışmakla mümkün Bunlar benim kendime göre tavsiyelerim
Senden çok daha zor atananbir bölüm mezunuydum Ben kendim evde çalıştım Çok şükür atandım Ama illa gideyim diyosan sadece tek bir şeyi tercih et ve ona yoğunlaş Öyle hem uzaktan eğitim hem dershane olmaz Ne zaman kendin ders çalışacaksın Senin her şeyden çok kendi kendine çalışmaya ihtiyacın var bence Çünkü derslerin çoğu sözel ve onların aklında kalması anlatmaktan çok çalışmakla mümkün Bunlar benim kendime göre tavsiyelerim
Alan sınavından çok iyi net yapmama rağmen gk-gy ve eğitim netlerim o kadar kötü ki puan ortalaması atanabilecek kadar gelmedi
Alan hariç diğerlerinde çok eksiğim var :18:
Dersaneye sevgili bulmaya gelen bile gördüm ben
Dersanelere biz hep ders almak için gidiyor gibiyiz ama bana şu yönden çok mantıklı geliyor:
Hepimiz zaten üniversite bitene kadar kpss denen meretle ilgilenmiyoruz bile. Bir yıl da da yıllardır süre gelen bir sistemi çözümlemek çok zor. Bence dersane bu noktada işe yarıyor. Hocaların soru beklentileri, ösym mantığı, öngörüleri daha kuvvetli bize nazaran. Bazen hiç bir beklentiye uymayan sınavlar çıkabiliyor bu sene gibi ama genel olarak tecrübeli bir yol gösteren avantaj diye düşünüyorum ben. Bir de kendin gibi bir çok insanı görünce motive oluyor insan. Topluluk psikolojisi de etkiliyor insanı. Bu noktada çok avantajlı olduğunu düşünüyorum ben. Bu demek değil ki desane kazandırıyor. Kendin çalışmadan bu iş olmuyor. Kendi kendine çalışmak gerekiyor mutlaka her koşulda, her alternatifde
Birde özel mesaj attım geilmiştir umarım gönderilen kutumda göremiyorum :)
kaç puan geldi merak ettim. bende ingilizce öğretmeniyim de.
Burada okuduğum konulardan sonra çok büyük bir dert sayılır mı bilmiyorum ama bu bölüme yazılan konuların daha çok reyting yaptığını gördüğümden buraya açtım konumu.
Adminlerden çok konu dışı görmedikleri sürece başka bir bölüme taşımamalarını rica ediyorum (mümkünse)
Gelelim derdime :
Henüz mezun olmuş,çiçeği burnunda İngilizce öğretmeniyim ( KPSS puanıma bakarsak bu sene atanamaması muhtemel bir İngilizce öğretmeni)
Üniversite son senemde Türkiyede bir çok şubesi olan,isim yapmış bir dershaneye gittim ve memnun kalmadım. (Kötülemek ya da reklam yapmak istemediğimden isim vermiyorum,dileyenlere özel mesajdan ismini verebilirim kurumun)
Dediğim gibi dershaneye gittim ama hiç verim alamadım.Zaten üniversite son sınıf öğrencisi olduğum için vizelerim ve finallerim vardı ve staja gittiğim okul vs. Üstüne bir de dershaneye gidince 3 yere bölündüm. Elimden geldiğince dershaneye gitmeye,dersleri kaçırmamaya çalıştım. Dershaneye başladıktan 4-5 ay sonra fark ettim ki dershaneye gitmem bende çok fark yaratmadı,ama dershane ücretini peşin ödediğimiz için mecbur devam ettim. (Son 2 ay dershaneye toplasanız 10 kez gitmişimdir, o da denemelere girmek için)
Şimdi siz değerli kk hanımlarına sorum şu :
Bu yıl mezunum ve KPSSye ikinci hazırlanışım olacak.Dershaneye gitmek dışında önerdiğiniz şeyler var mı. Uzaktan eğitim vs gibi ? Uzaktan eğitimi kimileri çok övüyor kimileri aman sakın diyor. Tavsiye ediyorsanız neden ediyorsunuz ? Etmiyorsanız neden etmiyorsunuz anlatabilir misiniz ? :44:
Dipnot :
Evde kendi haline bırakılınca yan gel yat Osman bir yapım var,bir dershaneye ya da benzeri bir şeye yazılmazsam günlerim miskinlikle geçecek diye korkmuyor da değilim
Önerilerinizde bu dipnotumu dikkate alırsanız çok memnun kalırım.
Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum
b grubundan girdim 82 aldım bana sorarsan dershane gereksiz
Ben de son sene hem dersler hem kpss derken baya yıpranmıştim.temel ihtiyaçlarım dışında herseyi vakit kaybi olarak gördüm ve vicdan yapmaya çalıştım.dersaneye gittim bana da çok faydasi oldu diyemem ama hani o düzene ihtiyacim vardi.bir de denemede ilk siradakilerin puanlarina çalışmalarına bakar feyz almaya bakardim.aşk hatatimi da askiya almistim unutmadan....dedim gelecek senemi de ayni konulara çalışarak ve atanamadigim için psikolojik baskisini gorecegime*bunu once ben kendine yaparim* bu seneyi dibine kadar bitkisel hayatta gecireym ama yeter ki olsun.dersaneye git bence.evde gelen gidene engel olabilsen bile derslere yogunlasman konsantre olabilmek zorr. Biraz uzattim:)).ama kpss ciddi prensipli calisma istiyor bence...Allah yolunu açık etsin.
Estağfurullah ne uzatması , aksine fikir ve deneyimlerinizi benimle paylaşmanıza çok memnun oldum
Ben o kadar bitkisel hayata girip,her şeyden elini eteğini çekip,azap çekermiş gibi ders çalışmayı sevmiyorum. Yapmaktan hoşlandığım şeyler aksine bu süreçte bana teselli oluyor. Sadece derslerimi engellemeyecek kadar azaltıyorum ( Normalde bir günde,bir yabancı dizinin sezonunu bitiriyorum mesela çok kaptırdığım zaman,ama sınav zamanı günde 2 bölümü geçmez bu.Çünkü sevdiğim şeylerden kendimi çok soyutlayınca bu sefer çalıştığım dersten de verim alamıyorum ve kaygı düzeyim artıyor deşarj olamadığım için )
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.Allah sizin de yolunuzu açık etsin,hakkımızda hayırlısı neyse o olsun
ihtiyacın olup olmadığını sadece kendin bilebilirsin. bana zamanında sadece tarihte yardımcı olmuştu laf olsun diye gidilen bi dersaneydi ama tarihçi o kadar iyi olmasaydı o neti yapamazdım.? destek alacağın birileri var mı? tek başına halledebilir misin ? alanı yapıyrmuşsun. matta falan eksiğin çoksa tek başına zor olur özel ders veya yardım edecek birileri de olabilir. ben olsam gderdim çünkü disiplin sorunum var ve de onlar bu işin içinde
Amin önce hayırlısı...:) ben de o zamanlar 7 numara diye bir dizi vardi tiryakisiydim..o gün eger planimi uyguladiysam izlerdim elimde oldugu halde uygulayamadiysam izlemezdim.ya güzel bir soru çözümü yaptığımda çikolata alirdim kendime..*ödül ceza...)inşaallah gönlünce olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?