"Kötü Pis Sınav Stresi" tekrarı :(

BellaBellucci

Guru
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
1.418
120
363
Burada okuduğum konulardan sonra çok büyük bir dert sayılır mı bilmiyorum ama bu bölüme yazılan konuların daha çok reyting yaptığını gördüğümden buraya açtım konumu.
Adminlerden çok konu dışı görmedikleri sürece başka bir bölüme taşımamalarını rica ediyorum (mümkünse)

Gelelim derdime :

Henüz mezun olmuş,çiçeği burnunda İngilizce öğretmeniyim ( KPSS puanıma bakarsak bu sene atanamaması muhtemel bir İngilizce öğretmeni)
Üniversite son senemde Türkiye’de bir çok şubesi olan,isim yapmış bir dershaneye gittim ve memnun kalmadım. (Kötülemek ya da reklam yapmak istemediğimden isim vermiyorum,dileyenlere özel mesajdan ismini verebilirim kurumun)
Dediğim gibi dershaneye gittim ama hiç verim alamadım.Zaten üniversite son sınıf öğrencisi olduğum için vizelerim ve finallerim vardı ve staja gittiğim okul vs. Üstüne bir de dershaneye gidince 3 yere bölündüm. Elimden geldiğince dershaneye gitmeye,dersleri kaçırmamaya çalıştım. Dershaneye başladıktan 4-5 ay sonra fark ettim ki dershaneye gitmem bende çok fark yaratmadı,ama dershane ücretini peşin ödediğimiz için mecbur devam ettim. (Son 2 ay dershaneye toplasanız 10 kez gitmişimdir, o da denemelere girmek için)

Şimdi siz değerli kk hanımlarına sorum şu :

Bu yıl mezunum ve KPSS’ye ikinci hazırlanışım olacak.Dershaneye gitmek dışında önerdiğiniz şeyler var mı. Uzaktan eğitim vs gibi ? Uzaktan eğitimi kimileri çok övüyor kimileri aman sakın diyor. Tavsiye ediyorsanız neden ediyorsunuz ? Etmiyorsanız neden etmiyorsunuz anlatabilir misiniz ? :44:

Dipnot :

Evde kendi haline bırakılınca yan gel yat Osman bir yapım var,bir dershaneye ya da benzeri bir şeye yazılmazsam günlerim miskinlikle geçecek diye korkmuyor da değilim

Önerilerinizde bu dipnotumu dikkate alırsanız çok memnun kalırım.

Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum

Bence dersane gereksiz.Dersane denemelerine düzenli olarak girersen yayılmazsın diye düşünüyorum.Uzaktan eğitim de olabilir tabi temeliniz nasıl önemli olan o temelde eksiklikler varsa girmende yarar var.

Dersane bence gereksiz.. Dışardan denemelere yazılın daha iyi. Ben uzak egitim satın aldım ve yapamadıgım dersleri bu şekilde hallettim. Avantajı ise tekrar tekrar izleyebilmeniz :)

Kpss için dersanenin gerekliliğine inanmıyorum ama sen evde kendi çalışabilen biri değilmişsin. Dışarıdan denemelere girebilirsin. Ben bir arkadaşımla çalıştım. Haftalık plan yaptık. Dolayısıyla birbirimizi yarı yolda bırakmamak adına programımıza sadık kaldık. İkimizinde puanları gayet yüksek geldi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba. Bende bu yıl girdim KPSS ye Dersane ile hazırlandım ve. Onun öncesinde de universiteye bagli uzaktan eğitim merkezinde çalıştım ve deneyimlerimi aktarayim.
Öncelikle uzaktan eğitim iyidir demek yanlış bence. Uzakdan eğitimi alacağın kurum çok önemli. Bir iki video slayt hazırlayıp iki uç de soru at ohh sana uzakdan egitim diyen kurumlar da var. Yani kalite ogrenci kontrolu onmli. Bakma baslarda cok populer herkes aninda derse gelir bir heves ama iki ay sonra herşey söner. O yüzden beklentilerini iyi bil. Ve ondan taviz verme. Çünkü piyasa çokggüzel reklam yapar göz boyar ki Dersanede de boyle zaten.

Dersane önemli yada değil demek de doğru değil bence. Öğrenmek için birisinin anlatimina ihtiyac duyuyor yada sana cok yabanci ise bazı dersler ek bir yardımcı olması şart. Bu video da olabilir Dersane hocası da. ha su var tutup da videoya ben burayı anladim hacı başka ornek ver diyemezsin.
Kendi eksiğini ve öğrenme stilini çöz bi. Kendi başına konu anlatımından calisabiliyorsan dersaneye gitmemek sana cok sey kaybettirmez. Ve bence eksiklerini bilmek cok onemli. Eksiklerini tamamlamak senin önceliğin olsun.
Ben sayısal öğrencisiydim lisede. Haliyle tarih cog zayifti. 1 mat çalıştıysa. 4 sözel baktım. Son ay eşit çalıştım sadece. O zamana kadar eksigim ne ise ona çalıştım diğerlerini tekrar ettim. Ben bu plandan memnun kaldım.

Bence dersane gereksiz.Dersane denemelerine düzenli olarak girersen yayılmazsın diye düşünüyorum.Uzaktan eğitim de olabilir tabi temeliniz nasıl önemli olan o temelde eksiklikler varsa girmende yarar var.

Alan sınavından çok iyi net yapmama rağmen gk-gy ve eğitim netlerim o kadar kötü ki puan ortalaması atanabilecek kadar gelmedi

Alan hariç diğerlerinde çok eksiğim var
:18:

Dersane bence gereksiz.. Dışardan denemelere yazılın daha iyi. Ben uzak egitim satın aldım ve yapamadıgım dersleri bu şekilde hallettim. Avantajı ise tekrar tekrar izleyebilmeniz :)

Faydasını gördünüz yani uzaktan eğitimin ? Hangi uzaktan eğitimi önerirsiniz ?

Bir de uzaktan eğitim tam olarak nasıl bir şey anlatabilir misiniz ?

Evet evde kendi başıma mutlaka oyalanacak bir şeyler buluyorum. Sırf ders çalışmamak için her hafta bahar temizliği yapıyor gibi tüm evi temizliyorum mesela :18:

Dediğiniz arkadaşla çalışma olayını bu sene en yakın arkadaşımla denedim ve arkadaşım planlara sadık kalmadı,konular paralel gitmedi yani.Ve bir süre sonra çalışmayı da bıraktı,onun bu yöntemi beni soğuttu bu yöntemden açıkçası

Faydasını gördünüz yani uzaktan eğitimin ? Hangi uzaktan eğitimi önerirsiniz ?

Bir de uzaktan eğitim tam olarak nasıl bir şey anlatabilir misiniz ?

Ben canlı olarak katılmadım. Zaten cografya hocasından dolayı aldım daha önce bi yerde videolarını izlemiştim Bekir Oktay kendisi. Arke uzaktan eğitim. Benim cografyam sıfırdı yani. cogunlukla matematik ve cografya dinledim özellkle cogrfya defalarca :)) tarih içinde hakan dede ve ramazan yetgin önerebilirim. Ramazan Yetgin videolarını ucretsiz yayınlıyor bulup indirebilirsiniz :) Denemeler zaten insanı gaza getiriyor bende başta dersaneye gitmek istedim ama iyi ki gitmemişim.

Bende ev temizlememek için ders çalışıyorum :26:

En çok da belirttiğim cümleniz açıklamış aklımdaki soruların en büyüğünü. Bu yüzden uzaktan eğitim tam anlamıyla yardımcı olamazsa diye ciddi şüphelerim var.

Öte yandan reklam konusuna da katılıyorum. Bu sene gittiğim ve memnun kalmadığım dershane yazın 5 günlük ücretsiz tanıtım dersleri yapmıştı ve hepimiz "vaaaaav hemen kaydolalım bu dershaneye" demiştik ama meğer o sadece fragmanmış

Ben de dilciyim,matematiğim hiç yok. Bu sene KPSS'de 3 matematik sorusu yaptım (Allah'tan 3ü de doğru) ,durum bu kadar vahim yani

Matematik hariç diğer dersleri kendim çalışırsam yapabileceğimi düşünüyorum,matematiği de özel dersle mi kapatsam acaba ? Ama bu da aileme çok pahalıya patlayacak

Bilemiyorum,şaştım kaldım

Dediğiniz isimleri çok övüyorlar evet.Saydığınız isimlerin hepsi aynı uzaktan eğitim kurumunda mı çalışıyorlar yoksa ayrı ayrı mı ? :44:

Umarım puanınız emeğinizin hakkını verecek ve sizi mutlu edecek şekilde gelmiştir

Bende ev temizlememek için ders çalışıyorum :26:

Tencere dibin kara seninki benden kara hesabı desenize

Vala ben de evde değil de dershanede ya da kütüphanede çalışınca daha çok verim alıyorum,çünkü oyalayacak şey olmuyor çevremde.

Ama evcil bir yapım var,ders çalışmak için her gün dışarı çıkmak bir süre sonra yoruyor beni

Ben önlisanstan hazırlanıyorum henüz girmedim Bekir oktay ve Seyit Kaya Arkede. Digerleri bağımsız :)) ama dediğim gibi Ramazan Yetgin videolarını yayınlıyor zaten ücretsiz olarak.. Ben önce dersleri dinledim sonra kitaptan tekrar ettim eksiklerime göre defalarca izlediğim olmuştur.

Konuyu 170 kişi okumuş cevap verenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Sevgilim beni tartakladı,ama hamileyim ayrılamam,ne olur bir akıl verin diye konu başlığını değiştirsem mi acaba ? :44:

Anlıyorum, çooook teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

Allah gönlünüze göre verir inşallah

Ders çalışmak zorundayım evde kalmak kalmak cok sıkıcı :2: 3 yıl çalıştım bu sene işten ayrıldım mecbur çalışmam gerek diye avuttum kendimi bide despot bi nişanlı bu konuda el mahkum benimkisi şartlandır kendini 1 sene sıkcaz sonra inş rahat etcez

Son düzenleme:

Ben istediğim üniversiteyi ve bölümü de 2. yılımda sabahlara dek çalışarak kazanmıştım. Aynı azim ve sabır bir de sağlık lazım şimdi bana ama hiçbiri yok şimdi,bünyem kaldırmıyor

1 sene daha sıkmaya çalışacağım kendimi,kısmet ...

Son düzenleme:

o zaman senin için hiç zor değil.. Bende hırs istek her zaman sıfır bu konularda gönlüne göre olsun inş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…