• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü mü yapıyorum

kızlar işiniz çok zor gerçekten..

ancak bi gözlemimi paylaşmak isterim.. gördüğüm kadarıyla türk çocukları doyumsuz, şımarık ve ukala oluyo.. yabancılarda aynı şeyi görmüyorum.. çocuk her an her koşulda ilgi alaka görmeye o kadar alışıyo ki ona her şey mübah oluyo.. gördüğüm yabancıların çocukları da gayet çocuk gibiydi ama böyle bi ukalalık ve şımarıklığa sahip değiller.. ve girdikleri her yeri talan etmiyolar, söz dinliyolar ve daha kontrollüler..

allah sabır versin.. ama biraz kızmanın da sakıncası yok artısı var bence..

ancak bi gözlemimi paylaşmak isterim.. gördüğüm kadarıyla türk çocukları doyumsuz, şımarık ve ukala oluyo.. yabancılarda aynı şeyi görmüyorum.. çocuk her an her koşulda ilgi alaka görmeye o kadar alışıyo ki ona her şey mübah oluyo.. gördüğüm yabancıların çocukları da gayet çocuk gibiydi ama böyle bi ukalalık ve şımarıklığa sahip değiller.. ve girdikleri her yeri talan etmiyolar, söz dinliyolar ve daha kontrollüler..

sizin dediğiniz bence başka birşey buradaki kimse çocuğunun doyumsuz ukala şımarık olduğundan bahsetmiyor bence ben okuduklarımdan öyle anladım en azından ve kendi adıma yorumunuzu hiç hoş bulmadım biz yaramazlıktan bahsettik daha çok ve ne yabancı çocuklar var terbiye sınırlarını zorlayan siz görmemişsiniz sanırım denk gelmemişsiniz tamam bizim işimiz zor çocuklarımız bizi zorluyo ama dediğim gibi sizin yorumunuz hoş olmadı bu şekilde

çok yanlış bir genelleme olmuş.

kızlar yanlış anlamayın yorum yapmak gibi bi amacım yok.. sadece aklıma geldi.. haliyle haklı olarak alaka kurmuş olabilirsiniz.. ama buraya yazan anneler en ince güzel duygularını paylaşmış.. ayrıca anne değilim sadece gözlemimi paylaştım yargılamak gibi bi amacım olamaz haddim değil ..kesinlikle ve kesinlikle çocuklarınız böyle olduğunu ima falan ediyor değilim amann diyorumm sakın böyle bi sonuca varmayın..

Son düzenleme:
çok yanlış bir genelleme olmuş.
eski jenerasyonu bilmem ama yeni jenerasyonda gördüğüm ufak çocukların çok çok büyük çoğunluğu böyle..

manavgatta ailelere yönelik bi herşey dahil otelde kalmıştık.. alman, ingiliz, fransızlar vardı.. hep aileler kalıyodu ve çok küçük çocuklu, bebekli aileler vardı.. bir ailede 2-3 çocuk.. kahvaltı içerde yapılmasına rağmen huzur içindeydi ortam ne bağıran vardı ne koşturan.. ama çocukların yüzü mutlulukla parlıyordu hiç de öyle bastırılmış mutsuz değillerdi..

oysa bizde çocuk ağlar bağırır yırtınır ve bu normal kabul edilir markette falan bile olunsa.. kebapçıya gidersin ayak altında koşturan çocuklar.. düğüne gidersin aynısı.. yani çocuğun her hareketi hoşgörülür, toplum içinde nasıl hareket etmesi gerektiği öğretilmez.. ufak bebeklerden tabi ki bahsetmiyorum.. ve tabi ki bu genelleme herkesi değil çoğunluğu yansıtıyor..

Son düzenleme:
size eğer imkanınız varsa dadı evde diye bir program var orjinal adını hatırlamıyorum ama onu izlemenizi tavsiye ederim nasıl ortalığı birbirine katan laf söz dinlemeyen yabancı çocuklar olduğunu göreceksiniz orada anne olmamışsınız inşallah olursunuz ama ne olursa olsun böyle kıyaslamalar yapmayın heleki yabancılarla bunun ne Türklükle ne yabancılıkla alakası yok ve sizde Türksünüz sonuçta

zannetmeyin ki yabancı anneler harika eğitim veriyor.pisliğin içinde çocuk büyüten mi ararsın, 7/ 24 fast food yediren mi, internetteki oyununu oynarken rahatsız etti diye çocuğunun canına kıyan mı,çocuğu ciyak ciyak ağlarken dönüp bakmayan mı, kış gününde sokakta cıbıl gezdiren mi..örnekler o kadar çok ki
bence aramızda dağlar kadar fark var yabancı annelerle.Türk çocukları diye kıyaslama yapmanız apayrı bir konu.çocuk çocuktur.Tüm dünyada çocuklar ağlar bağırır yırtınır.
bence bu tür yorumlar yapmak için acele etmeyin.bu kadar ön yargılı da olmayın.
yarın öbür gün anne olduğunuzda şu düşündükleriniz vicdanınızı rahatsız eder:71:

cooooooooook yanlis bir tespit........ahhhhhh o yabancilarin cocuklarinda ne psikolojik cökuntuler var bir bilseniz psikologlardan dinleseniz neler var 5. sinifta bir cocuk siniftan atlayip intihar etmis....bizlerdeki sicaklik hickimsede yok...almanlar bile turk psikologlarina basvuruyoooo.....yazik yaaa edep yok haya yok bunlarda cocuklarin yaninda herseyi yapiyorlar coooook yaziiikkkk

bencede çok yanlış bir genelleme olmuş..ben gördüğüm yabancıların çocuklarını hiç anlatmayayım :)))
bir arkadaşın dediği gibi o çocukların gençliğini de biliyoruz,yurt dışında ailelerin ne kadar çok zor durumda kaldığını,psikolog psikolog dolandığını..edep haya ahlak olmadığını.
tamam türklerde deçok şımarık çocuklar var..bundada ailenin suçu var doğru.
ama türk çocukları şımarık ukala doyumsuz diye bir genelleme yapamazsınız..kaç yabancı kaç türk çocuk tanıyorsunuz ki???????????????

uyumadığı için az önce bağırdım 5 yaşındaki bebeğime. ölücem vicdan azabından...hep söz veriyorum kendime ama olmuyor işte..

kızmıcam bağırmıcam desem ne olcak bende ki bu asi kızla nereye kadar dayanayım
ben bir şey yapma diyorum ya bir inatlkaşıyorki sormayın dün değil önceki akşam bacağımı bir ısırdıki o can havliyle gene bağırmıyayım çekil dedikçe inadına üstüme bir bağırıyorki sesi kısılcak nerdeyse inanın yürüyemiyorum bacağım mosmor tam diz kapağının üstü dayanamadım hem bağırdım hemde dövdüm ama gerçekten çok kötüydü
pişman değilmiyim nasıl pişmanım ama dayanamıyorsunzu ki sabır nereye kadar sonra oda sizde üzülüyorsunuz o canım annem diyo sen canım kızım ama iş işten geçmiş oluyor
ama gelin görünki dünde bambaşka bir çocuk sanki kızım bir melek doğru düzgün yemek yiyor asilik yapmıyor nasıl davranıcağımı şaşırdım gerçekten
bu çocuklardaki asilik umarım kalıcı değildir

kızlar sabiha paktuna keskin bile dövmüş oğlunu:9: ben sabrımı taşırınca poposuna vuruyorum bazen eline,ama artık son haddime ulaştığımda oluyor..

herkesin çocuğu callio değilki bi kerede ikna olsun :) anlatıyosun anlatıyosun anlamıyo :) anlıyoda işine gelmiyo desek daha doğru bende ikna yolunu deniyorum ama sonunda bağırıyorum tabiki çok üzülüyorum onun tatlı yüzünü görünce ayy hiç kıyamam yaa çok tatlı meleklerim ama bir o kadarda çileden çıkaran bücürler hele evimizin küçüğü neşemiz oğlum sevildiğini biliyo şımarıyo bir söyle iki söyle üçüncüsü bağırr ah ahh diyorum şu callionun annesi gibi bizde alttan alabilseydik herşeyi
:))))

evet sabrımın çok zorlandığı anlar oluyor amaa içime atıp, gözlerinin masumluğuna bakıp o an brden bağırmaktan vazgeçiyorum ama yaptığı yanlışı da es geçmiyorum, yaptığının yanlış olduğunu sözlerle ve harektlerle anlayacağı şekilde anlatıyorum, zaten anlıyor ve inatlaşmıyor, inatlaştığı anda da dikkatini başka birşeye yönlendirip o beni sinir ettiği işi yapmasını unutturuyorum::)):86:

sabiha paktuna keskin i takip ediyorum, çok meşhur evet birçok kitabını okudum aldım, hattta bir öğrencimi kendisine gönderdim, ama uyguladığı ya da önerdiği bazı yöntemler beni pek tatmin etmiyor, mantıksız geliyor, dolayısıyla ben o hanımefendiyi emeklerine ve biligisine sonsuz saygı duymama rağmen ekol görmüyorum. dolayısyla çocuğunu dövmesine hiç şaşırmadım.

kısacık bir örnek vereyim,daha 1 ay oldu çocuğunuzun zekasını keşfedin adlı bir kitabını aldım kızım için. uygulama yaşı 2 den başlıyor, benim kızmda 2 yaşında. 2 yaş için önerdiği etkiniklere baktım çok çok şaşırıdm, örneğin anasınıfında yaptrılan bir resmin ayağını boyama çalışması vardı!!çok şaşırdım, 2 yaşındaki bir bebeksınır çizmeyi nerden blecek ki hadi payaçonun ayağını boya dediğinde boyayabilsin...

benim kızım 3 yaşını doldurdu
inanılmaz nazlı ve çok ağlayan bir çocuk
4 aya kadar bağırmıyordum ama bu aralar hem bağıyorum hemde bazen popusuna veya ellerine çok canını yakmadanda vurduğuım oldu çalışıyorum onu çok özlüyorum eve ben gelince öpüşüp koklaşıyoruz güzel annem güzel kızım deyip doyamıyoruz birbirimize :69::69::71:
ama sonra ne olduğunu bilmiyorum ama her gece ve izini günlerde hep ağlamaklı hiç bir şekilde ikna edemiyorum ecem ver diyorum babane diyor hiç bir şeyi kabvul ettiremiyorum ikna olmak ne kelime beni delirtme çabalarındd aresmen malesef bende kızıp sonra üzülüyorum yapma diyorum özlediğinden yapıyor ama önceden böyle değil öffff ama hiçde kızmayacak değiliz yoksa yanlışı doğruyu öğretemeyiz bence :kkk:

Back