• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü düşünceler...

Bluedew

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2016
2.111
2.180
83
herkese Mutlu Bayram'lar.
kimine göre dert degil belki ama benim de uzun suredir sıkıntı yasadıgım Bi derdim var. Benim aklıma sürekli kötü fikir ve düşünceler geliyor. Aklımdan atmaya calısıyorum , düşünmemeye calısıyorum ama beceremiyorum. Ne yapsam basedemez oldum. Yasamak istemediğim kötü seyler ya olursa diye diye içimi yiyorum. Kötü duygulara yenik düşmek istemiyorum hatta çocukça hayaller kırayım diyorum ama hayale başlayıp Bi bakıyorum gene kötü düşünceler için boguluyorum. Ne yapsam gecer?

küçükkken benim aklımda şu tarz düşünceler geçerdi.allahla ilgili ufakken kötü şeyler geçiyordu dinle ilgili felan.bende hayır bu nıyette degılım dıye 3 kere vururdum duvara artık bende bu durum tik olmuştu.nasıl böyle dusunduğumu o zaman farkında degıldm annem göruyordu ıcımden kötu bırsey gectıgınde nıyetım bu degıl dıye 3 kere vuruyormusum dıye annemde görmustu.zamanla saçmalamaya başladığımı farkettim bırak içinden kötu düşüncüler geçsin dedim dinle ilgili nede olsa o benim gerek düşüncem değildi.bu niyette degılım dıye 3 defa duvara vurmama gerek yoktu.kendıme buna ınandım sacma oldugunu.duvara vurmamaya basladım ıcımden tabıkıde kötu seyler gecıyordu fakat bu benım gercek dusuncem degıl gercekten ıstedıgım fıkır degıl dıye kendıme telkın edıyordm.bırak aklıma gelsın o an o dusunculerı umursamıyordum boyle yapa yapa o tık durumuda gectı aklımda kötu dusunculerde .seninkinde biraz farklı durum ama sende kendı hayatında ılglı olumsuzluk lar dusunuyorsun.bazen istemdışı otomatık oluyor durduramıyorsun.sonra zamanla umursamamaya çalışcaksın aman geçşin ne olcak aklına geldimi hemen başka şeyler ugraş o an .kafan dagılsın kı o fıkırlerı dusunme. :)

Bendede vardi. Dinedigim birinden nasil gececegini ogrendim yaptim gecti. Aklindan kovmaya calistikca daha cok gelir bu dusunceler. Birak gelsinler aklinda dolansinlar normal bir seymis gibi davran. Bunun senin dusuncen olmadigini bil sadece yeter. Kendi dusuncelerin olarak gorme vesvese olarak gor ve baskasinin konusmasi gibi sadece dinle. Kendiliginden kayboluveriyor. Ben denedim oldu.

küçükkken benim aklımda şu tarz düşünceler geçerdi.allahla ilgili ufakken kötü şeyler geçiyordu dinle ilgili felan.bende hayır bu nıyette degılım dıye 3 kere vururdum duvara artık bende bu durum tik olmuştu.nasıl böyle dusunduğumu o zaman farkında degıldm annem göruyordu ıcımden kötu bırsey gectıgınde nıyetım bu degıl dıye 3 kere vuruyormusum dıye annemde görmustu.zamanla saçmalamaya başladığımı farkettim bırak içinden kötu düşüncüler geçsin dedim dinle ilgili nede olsa o benim gerek düşüncem değildi.bu niyette degılım dıye 3 defa duvara vurmama gerek yoktu.kendıme buna ınandım sacma oldugunu.duvara vurmamaya basladım ıcımden tabıkıde kötu seyler gecıyordu fakat bu benım gercek dusuncem degıl gercekten ıstedıgım fıkır degıl dıye kendıme telkın edıyordm.bırak aklıma gelsın o an o dusunculerı umursamıyordum boyle yapa yapa o tık durumuda gectı aklımda kötu dusunculerde .seninkinde biraz farklı durum ama sende kendı hayatında ılglı olumsuzluk lar dusunuyorsun.bazen istemdışı otomatık oluyor durduramıyorsun.sonra zamanla umursamamaya çalışcaksın aman geçşin ne olcak aklına geldimi hemen başka şeyler ugraş o an .kafan dagılsın kı o fıkırlerı dusunme. :)

Bendede vardi. Dinedigim birinden nasil gececegini ogrendim yaptim gecti. Aklindan kovmaya calistikca daha cok gelir bu dusunceler. Birak gelsinler aklinda dolansinlar normal bir seymis gibi davran. Bunun senin dusuncen olmadigini bil sadece yeter. Kendi dusuncelerin olarak gorme vesvese olarak gor ve baskasinin konusmasi gibi sadece dinle. Kendiliginden kayboluveriyor. Ben denedim oldu.
Bunu deneyecegim insallah başarılı olurum cunku artık basedemez oldum

Canim insanlarin aklina binbir turlu dusunce gelir ama kotude olsa bırak gelsin. Sen kovdukca dusunmek istemedikce onlar daha cok sklina gelir. Normal olarak gordugun zaman gecer.

Ben de çok yaşıyorum bu durumu. Yakın zamanda biri tarafından takip edildim. Her gün onu görecek miyim? Bana bir şey yapacak mı? ve daha bir sürü kötü şeyler, kötü senaryolar aklıma geliyo. Aklımdan atmam mümkün değil.

Ben size bu anlamli yaziyi hediye ediyorum
Basit yaşayacaksın. Basit
Mesela susayınca su içecek kadar basit...
Dört çıkacak, ikiyi ikiyle çarptığında.
Tek düğmesi olacak elindeki cihazin;
tek bir düğme, tek bir cümle gibi...

Sevince lafı dolandırmadan soylediğin
'seni seviyorum' gibi.

Basit bir öpücük yetecek sana...
Basit, sıcak bir öpücük;
ve o opücükle dolacak tüm günlerin,
tüm düşlerin.
O öpücük için yapacaksın hayatının kavgasını,
öpücük için yiyeceksin hayatının dayağını.

Kabak çekirdeği verecek sana
rakamların veremediği mutluluğu.
El yazısıyla yazılmış eğri büğrü bir mektup olacak
en değerli kağıdın -hep yanında taşıdığın, atmaya kıyamadığın.

İki harekette giyiniverecek,
iki harekette soyunuvereceksin.
Kısacık olacak uyanman,
ve yola çıkman arasında geçen süre;
Kısacık olacak sıcacık kollara dolanman ve
yolculuklara çıkman arasında geçen süre.
Kendin bile anlayabileceksin yazdıklarını;
bakışların bile anlatabilecek kendini.

Beklentilerin de basit olacak:
Kaf Dağı'nın önünde bekleyecek mutluluklar.
Bir ıslıkta bulabileceksin en uzun dostluk romanını;
ya da bir damla gözyaşı yaşatacak sana en ucuz
aşk romanını.

Pankreasının sağlığına dua edeceksin
kapatırken gözlerini.
Zafer işareti yapacaksın tuvaletten çıkarken.
Bir kaşarlı tost olacak aradığın
nasıl oturacağını
bilemediğin sofrada,
parmakların en kıymetli çatalın.
Yine, aynı parmaklar çözecek en karmaşık
denklemleri.
İskender'in kılıcı duracak avukat rehberinin yanında.
Bir filarmoni orkestrası veremeyecek sana
kontrplak bir gitarda doğru basılmış bir 'fa diyez'in
mutluluğunu.

Makyajı ilk 'a' sına kadar bilmen yetecek.
Temizlik kokacak en pahalı parfümün.
'Bilmiyorum' diyebileceksin bilmediğinde ve
Çok normal olacak 'onu da' bilemeyişin.

Tek dereden su getirmen yetecek,
bir 'istemiyorum' diyebilmeye,
Ne durduğu farketmeyecek abanın altında.
Saatin, sadece saati gosterecek,
Telefonunu sadece telefon etmek için kullanacaksın,
Küçük bir not defteri olacak 'bilgini' en hızlı 'sayan'.

Basit yaşayacaksın, basit.
Sanki yaşamın bir gün sona erecekmiş gibi
basit...

Nazım Hikmet Ran

Bunu deneyecegim insallah başarılı olurum cunku artık basedemez oldum
Cnm ben senin bu konunu yeni gordum google a anksiyete (kaygi endise bozuklugu)yazip belirtilerini bir oku benzer seyler yasiyorsan bir uzmandan destek alabilirsin sebebi sadece psikolojik olmayabiliyor mus mesela bazi vitamin eksiklikleri endokrin bozukluklarda sebebiyet verebilir mis dr tahlilllerini yapip teshisini koyar baska bir skintiysada tedavisine ilacmi yoksa sadece terapimi diye karar verir rahat edersin

Back