- 17 Şubat 2014
- 6.349
- 11.572
-
- Konu Sahibi Pokahontass
Sen mi Ferhunde'sin.? Oo noo hayır, hiç öyle oduğunu düşünmüyorum.annenlere uğrayalım demezdim bile ben, sen kötü isen ben bildiğin ferhundeyim
Sen mi Ferhunde'sin.? Oo noo hayır, hiç öyle oduğunu düşünmüyorum.
Senin fikrinde mantıklı önce bir soyun dökün sonra görürüz annenleri derdim bende.
Laf sokar mıydım sonradan bilemiyorum. O anki ruh halime bağlı.
Günaydınlar.
1senelik evliyim. eşimin ailesi ile altlı üstlü oturuyoruz. Daha önceki konularımda kv ile aramdaki uyuşmazlığı azda olsa anlatmıştım sizlere. Evlilikten öncede 8 ay kadar nişanlılık dönemi geçirmiştim. Ben kv Alışamıyorum. Onunla beraberken konuşma tarzı, anlattıkları, yaptıkları okadar çok rahatsız ediyorki beni. Kızım demesi, iyilik adına yaptıkları şeyler herşey batıyor. Bu konuda bilmiyorum beni haklı görebilen varmıdır yada bu durumda olan varmıdır. Ters tepkilerde alabilirim önemli değil. Ama ne yaptıysam olmuyor.
İnanın bilmiyorum neden böyle düşüncelerdeyim. Ne kadar sevmediğim özellik huy varsa sanki hepsi kv birikmiş. Bu şekilde anlatıyorum ama tabiki bende 4 4lük bir insan değilim. Benimde biryerlerde yaptığım hatalar yanlışlar oluyor. Ama içim daralıyor artık.
En son konumda eşimin grevde olduğunu yazmışım belki bileniniz vardır. 8 gün boyunca hemen hemen hergün yanına gittim. İşten çıkıyordum eve gelip yemek hazırlayıp ona götürüyordum. 8 günün 1 günü eşimin ailesi gitmedi yanına. 1 gün bile!! Ne kendileri gitti ne de gittiğimi gördükleeri halde dur tek gitme minibüsle beraber gideriz dendi. Hergün bekledim söylesinler diye.
Hatta grevin bitip eve geldiği gece eve çıkmadan dedim eşime gel girelim annenlere. Girdik kv açtı kapıyı aaaa oğlumm gelmişşş dedi gözleri doldu ay sanki askerden gelmiş gibi dedi. Dedim 1 haftadır siz gitmediniz en sonunda ben getireyim bari oğlunuzu size dedim. Hiç cevap verme tenezzülünde bile bulunulmadı. Okadar sinirlerim bozuldu ki.
Kv 1 sabah aramış eşimi 'bişeye ihtiyacın varmı annem, geleyimmi' diye sormuş. ''geleyimmi' ne demek ya!
2 gün sonra falan kv bana çıktı. Bu akşam teyzen(eşimin teyzesi) işten erken gelseydi götürcekti bizi fabrikaya dedi. Ee dedim abim(kb) evde ya o neden götürmüyo ki dedim, yatıyo aşağıda dedim. Eşimide arayıp 'ihtiyacın varmı geleyimmi diye sormuşsun anne ama aç olan insana aç mısın diye sorulur mu' dedim. Hiç istifini bile bozmadı cevap dahi vermedi. Aşağıya inerken de hadi gel çay içelim dedi. Yok dedim temizlik yapıcam bu gün yarın eşime gidicem dedim. İndi gitti.
Ben mi abartıyorum alınıyorum. yoksa en başında battı bana bundan sonrada her yaptığımı batıyor anlayamıyorum. Bazen diyorum boşver Pokahontass bukadar da takıntılı olmamaya çalış, görmezden gel diyorum 2 gün idare ya ediyorum ya edemiyorum sonrası yıne aynı.
Ne yapayımki ben..
Evet ben kv her şekilde sinir oluyorum batıyor ama o bunu bilmiyor. Bunu ona çok önemli birşey olmadıktan sonra yansıtmıyorum yansıtmamaya çalışıyorum. Çünkü evliliğim daha yeni. İlk zamanlardan sorun çıkıp ömür boyu ortalıkta görünen bir huzursuzluk olsun istemiyorum.
Ha arada laf söylüyorum tabi ki ama ciddi bir uslupla değil şakayla karışık en azından ne demek istdiğimi anlasın diye. Sizde sanırm yeni bir kv adayı olarak yorum yaptınız. Çünkü defalarca söyledim bir daha söylemek isterim ki o yaptı benimkini beğenmiyor takıntım hiç olmadı
aynı seyı dusunuyorum bende kayınvalıde adayıyım erkek annesı olaraktankayınvalidelerinizi bu kadar saf zannetmeyin ne olur.sizin ona sinir olduğunuzu alttan alttan şakayla karışık laf sokmaya çalıştığınızı anlayacak kadar hayat tecrübeleri vardır,inanın.
evet kayınvalide adayıyım.ama gelinimin benden rahatsız olduğu bir konu varsa,laf sokmak yerine,direkt rahatsız olduğunu söylemesini tercih ederim.çünkü ben asla laf sokmam.eğer rahatsız olduğumkonu ,tolere edebileceğim bir konuysa,gülüp geçerim.ama tolere edemeyeceğim bir konuysa,düşüncelerimi açıkça söylerim.yani bu şekilde her iki tarafında birbirine,laf sokma yarışması bana oldukça itici geliyor kusura bakmayın.genel insan ilişkilerine bakışım da bu yönde.sadece kayınvalide ,gelin değil.
herkez kendı annesınıde dusunerek hareket etmelı benceYa ben bu koca annelerinin yani kayınvalidelerinin her yaptığı şey de bir art niyet arayan kızları anlamıyorum,
Sürekli koca annelerinden nefret edilir,
peki bu konu başlığında yazdıklarınızı kocanız sizin anneniz için söyleseydi emenim "bunda eleştirilecek,göze batacak ne var ayol" derdiniz,
Allah kimsenin oğluna sizin gibi en ufak şeyleri bu şekilde gözünde büyüten, en ufak şeylerde art niyet arayan bir eş nasip etmesin, ne diyeyim,,,