Kötü bir gelinmiyim acaba?

annenlere uğrayalım demezdim bile ben, sen kötü isen ben bildiğin ferhundeyim
Sen mi Ferhunde'sin.? Oo noo hayır, hiç öyle oduğunu düşünmüyorum.
Senin fikrinde mantıklı önce bir soyun dökün sonra görürüz annenleri derdim bende.
Laf sokar mıydım sonradan bilemiyorum. O anki ruh halime bağlı.

aslında niye gelmediniz tarzı laf sokmakta gereksiz en azından gelin açısından, buna eş tepki göstermiyosa gelinlik bi durum yok, yanında gelmeleri nasıl olurdu bilmiyorum, ben tercih etmezdim mesela

en azından cvp vermiyor size susuyor ya birşeyler söylese oda tatsızlık çıksa
bana kalırsa bu kadar takılma sen görevini yap kocana karşı onların bir işi olduğunda da sen duymazdan gelirsin

QUOTE="Pokahontass, post: 41157178, member: 483798"]Tabiki de kapımı kapattığımda önemli olan yuvamın içerisinde ki huzurdur. Ama insanın kendi içinde olan sıkıntısı huzursuzluğu bir şekilde yansıyor yada patlak veriyor. Ben kv çocuğum gibi de bahsetmedim ve konuyu yazarkende belirttim bende 4 4 lük bir insan değilimdir vardır hatalarım diye. Yazdığım şeyin aynısını yazarak ayna tutmak yardımcı olunabilcek bir yorum olduğunu sanmıyorum. Zaten benim istediğim gibi biri olsun diye bir beklentide bulunmadım hiçbirzaman ziraa bende olamazdım onun istediği gibi biri. [/QUOTE]
Senin yazdıklarını ayna tutmak gibi görsem zaten yazdıklarını kabulleniyor olmam gerekirdi.Ben de 4*4 lük değilim demek sorununu çözmüyor.Kaıdnın her hareketinin battığını,kızım demesinin bile battığını söyleyen sensin.Kadının davranışlarını eleştiren sensin.Oğluna gidip gitmemesini eleştiren ama akşam eşine hadi uğrayalım diyen yine sensin.Sırf gelmedini biz geldik lafını yapıştırmak için.
Bir annenin grev yerine gitmemesi oğlunu sevmediği,düşünmediği anlamına gelmez.Senin her gün gitmenin de öyle.12 aylık gelin,bir annenin oğluna davranışı ve sevgisini ölçütleyemez.Varsa sorun oğluy kendi çözmeli.Senin annen sana gelmese ilgilenmese nasıl kalbinden atamayacağın gibi,herkesin annesi de herkese öyle.Sen istediğin kadar kaynana sinirlen,eşinin annesi.Ve ortada dişe dokulur yapılan bir kötülük görmüyorum sana karşı.Hatta kadın cevap bile vermemiş.

kayınvalidelerinizi bu kadar saf zannetmeyin ne olur.sizin ona sinir olduğunuzu alttan alttan şakayla karışık laf sokmaya çalıştığınızı anlayacak kadar hayat tecrübeleri vardır,inanın.

evet kayınvalide adayıyım.ama gelinimin benden rahatsız olduğu bir konu varsa,laf sokmak yerine,direkt rahatsız olduğunu söylemesini tercih ederim.çünkü ben asla laf sokmam.eğer rahatsız olduğumkonu ,tolere edebileceğim bir konuysa,gülüp geçerim.ama tolere edemeyeceğim bir konuysa,düşüncelerimi açıkça söylerim.yani bu şekilde her iki tarafında birbirine,laf sokma yarışması bana oldukça itici geliyor kusura bakmayın.genel insan ilişkilerine bakışım da bu yönde.sadece kayınvalide ,gelin değil.

aynı seyı dusunuyorum bende kayınvalıde adayıyım erkek annesı olaraktan
eger bır takım beklentıler varsa cagrılabılır mısal benım cocugun dogum gunlerınde kayınvalıdemı cagrıyorum hadı anne sabahtan gel dıyorum ondan ıs bekledıgımden degıl kahvemızı yapar suyumuzu verırı dıyerekten
kı emınım beklesem oda mısafır gıbı saatınde gelır cunku rahatsızlık vermek ıstemez dıye dusunuyorum

Arkadaşım sevmeyebilirsin malesef kolay kolay sevilmiyor kv. yalnız bir şeye takıldım nacizane dile getireceğim. Eşinin yanına gitmemiş diye alınıyorsun ya, alınman gayet doğal ama bırak eşin dile getirsin böyle bir şeyi. Konu kendi oğlu sonuçta o daha çok alınmıştır. Ya kendisi söylesin ya da annemdir diyip söylemiyorsa sen de kapat konuyu.

Herhalde ben anlatamadım anlatmak istediğimi konu hala daha eşimi hangimizin daha çok sevdiğine dayanıyor. Kv gelmedi diye eşimide fişfiklemedim 1 kere bile.

Ve boşuna demiyorla kadının aklına gelen şeytanın aklına gelmez diye. Size yemin edebilirim ki o gecee eve döndüğümüzde sırf o lafı sokmak amaçlı girelim demedim. Uyanık olduklarını görünce uğrayalım bi dedim. Ziraa sizin düşündüğünüz kişilikte bir insan olsaydım girelim demez direk evime çıkardım. Çünkü eşim yokken 1 hafta annem yanımda kaldı yalnız kalamadığım için ve 1 haftalık süre zarfında kendi annem 2 kez benimle beraber geldi. kendi anneme bir kere bile hadi sende gel beraber gidelim demedim. Aksine gitmeyi düşünmediğim bi akşam annem kendisi dedi gündüzden poğça yapmış gidelim verelim hemde görüşmüş olursunuz diye. Yani benim annem onun annesi ayrımcılığı yapmıyorum ama insan düşünüyor eşimin kv si görmek için gidiyor kendi annesi neden gitmiyor yada gitmesede bana birkere bile gidiceksen birşey gönderip edeyim demiyor diye. Anneliğini bağlılığını sorgulamak değil niyetim. Kafamda ki sorular kendimce düşüncelerim eşime bile dillendirmediğim.

Ben eşimden annesini kalbinden atsın etsinde demiyorum bu olay yüzünden. Ki eşimde gelmedikleri için sitemini dile getirdiğinde uzatmak isteesem olayı uzatabilirdim rahatlıkla. Tam bir ferhunde olabilirdim işte ozaman.

Evet kv herşeyi batıyor iyilik içinde olsa kötülük içinde olsa. En başa dönüp nişanlılık döneminde evliliğimizin ilk aylarında yaptıkları beni sinir krizlerine sokup ağlatması, gecenin bir yarısı o sinirle kardeşimi arayıp niye evlendimki ben niye bunlara gelin geldim ki diye hüngür hüngür ağladım günleri unutamam ve bunları ispatlamak için de uzunn uzuuun size yazamam.

Gel gelelim ki hal böyle olunca kv her söylediği her yaptığı imza gibi kalıyor aklımda ve en ufak birşeyde hiç öenmli olmayan birşeyde aklıma gelip o ufacık şey dev oluyor ve batıyor. İnanın ki görmezden gelmeyi he diyip geçmeyi deniyorum bi süre rahatlıyorum sonraa yine birşey oluyor başa sarıyorum.

Umarım anlatmak istediğimi az çok anlatabilmişimdir.

Benim kv kb da asla arayip sormaz gordugun yerde de ilk laflari "hic arayip sormuyorsunuz" :) ya esim evlat olarak yeteri kadar arar ama asla doymuyorlar,surekli bi laf sokma dertleri var.Benim ailem aksine hic aramasamda aylarca,beni ararlar surekli ama esimin ailesi cok farkli aradikca araniyorsun artik vazgectim ne laf yetistiriyorum ne ariyorum.Bazi annelerin sevgisi evladiyla iliskisi cok farkli.

Esinizi cok seviyosunuz ve ona yapilan saygisizlik ihmalkarlik vs size batıyor Bence en azindan bu olaydan cikardigim bu;
Ama ne olursa olsun bence bulasmayin gicikda olmayin yoksa isler sarpa sarar

evvela kadinin ogluna olan davranislarindan dolayi elestirmek yanlis cunku anne -evlat arasinda olan bi durum ,kaldiki esiniz bu duruma alinmiyrsa demekki annesinin huyu boyle kotu oldugunu gostermez bence. ve bence esinizi ne kadar seviyorsaniz onu doguran buyuten ve size veren bu kadini da sevip saygi duymalisiniz diye dusunuyorum...

Ben kaynana da bir sorun göremedim. Gelinler de haddini bilmeli bence. Ana-oğul arasına ne surette olursa olsun girilmemeli. Kaynanayı en baştan düşman gibi görürseniz o kadının size yapacağı her şey batar zaten.

Bence kaynananızın kıymetini bilin. Kadın iyi niyetli gibi geldi bana. Siz ise kötü bir gelin değilsiniz belki ama bu gidişle kötü bir gelin olabilirsiniz.

Bak canım iyi mi kötü gelin misin bilemicem ama artık eşin ve Sen ayrı bir ailesiniz sonuçta tırnağınız varsa Başınızı kaşığın yani artık ailelerden beklenti içinde olmamanız gerekir ama anlattığın kadarıyla bence kayınvaliden çok iyi gibi sorun sende herşeyi takıntı haline getirmişsin bu yaşa kadar zaten aileler yapmış yapacagını herşeyi takarsanız işiniz var yani

Öyle çok abartılacak bişey yok gibi evet oğlunu arayıp sormalıydı.ama öyle sorunlu biri değil gibi.siz bazı şeyler kuruyosunuzdur kafanızda. Bende bazen eltime karşı yapıyorum bunu sonra kendime kızıyorum.kadın naaptı ki sana diyorum. Boyle nişey sizinki de.
Olumlu şeyler düşünmeye çalışın.ben mesela eltimin bana yaptığı iyilikleri düşünerek ufak tefek olumsuzlukları görmezden geliyorum.
Yiğidi öldürün hakkını yemeyin hesabı.

Sen kayinvalide gormemissin.
Benim gelinim olacaktin kii, dunya kac bucakmis gorurdun o zaman...

Saka biyana cok abartmissiniz. Kayinvalideniz kotu biri degil,eger oyle olsaydi daha farkli seyler de anlatirdiniz. Anlattiklariniz incir cekirdegini doldurmaz. Mesafenizi koruyun eger cok batiyosa.

Ya ben bu koca annelerinin yani kayınvalidelerinin her yaptığı şey de bir art niyet arayan kızları anlamıyorum,
Sürekli koca annelerinden nefret edilir,

peki bu konu başlığında yazdıklarınızı kocanız sizin anneniz için söyleseydi emenim "bunda eleştirilecek,göze batacak ne var ayol" derdiniz,

Allah kimsenin oğluna sizin gibi en ufak şeyleri bu şekilde gözünde büyüten, en ufak şeylerde art niyet arayan bir eş nasip etmesin, ne diyeyim,,,

Son düzenleme:
herkez kendı annesınıde dusunerek hareket etmelı bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…