Kötü bir gelinmiyim acaba?

Iyide sen naparsan yap bu kadin degismayecek ne diye gencligini uzulerek geciriyorsunki sanki o komsunmus gibi bak olaya

Eşiniz rahatsız degilse annesinin gitmemesinden,siz kendi kendinizi doldurmamaya calışın derim. Eşiniz tepki vermiyor, dertlenmemiş,sizde dertlenmeyin belliki rahat bir kadın,birazda yapmacık.
Boşverin üzülmeyin.

valla tutan yorumlara da şaşırıyorum açıkcası, inanmıyorum ya bu güne kadar doğuran büyüten kadın emek eden kadın greve gitmedi diye kötü oldu ama sonradan gelen ve çeyizinden battaniye götüren gelin iyi oldu, var mı böyle bir şey, olabilir annesi düşünememiş olabilir, annesinin rahatlığı sizi ilgilendirmez, oğluyla onun arasındaki durum bu, bence müdahale etmeyin, emin olun içi yanan en çok anne olucak, siz fazla vesveselisiniz, bu arada aç susuz olsa annesine söyler heralde, benimde rahmetlik annemin bu tarz şeyler aklına gelmezdi ama kötülükten değil kesinlikle ama valla yengemi daha çok sevdim şimdi hiç kötü düşünmedi, ihtiyaç olduğu zaman bizim sormamızı beklemeden kendileri söyledi, anneyle oğul arası gurur olmaz, ihtiyaç varsa oğlu söyler, rahatlık batıyor sanırım

Olaya takma sebebim zaten eşimin ' 1hafta fabrikadaydım insan akşam yemekten sonra bari yarım saat uğrar' cümlesi oldu. Bu süreç içerisinde kp hemen hemen her akşam kahveye gitti. Kv komşusuna gitti. Kb evdeydi.
Evet bende onaylamıyorlardır o yüzden gitmediklerini düşündüm, fakat nedakar onaylamıyor olsan da 1 gün sadece yarım saat yanına gitmek çok zor birşey değil. Eşim katiyen bunun lafını yapmaz, yapısı gereği yapamaz.

Bence kadinin kötü niyeti yok. Olsaydi siz laf soyleyince kavga cikartirdi. Belli ki kadinin tarzi boyle. Herkesin sizin gibi olmasini bekleyemezsiniz. Ne güzel iste kocaniz size kalıyor. Bebek gibi oğlunun pesinde gelseydi bunalmakta haklisiniz derdim ama bence kasinmayin.

Siz eşiniz öldüğünde 2 senede unutacaksınız herhalde? Ben kv ile yarışmıyorum ben seviyorum o seviyor diye. Ben daha 1 senelik eşiyim o yılların annesi. Aslına bakarsan hiçte soğuk bir insan değilimdir.

siz niye takıyorsunuz bu kadar, kayınvalidenizin anneliğini niye sorguluyorsunuz.siz eşinizle kendi saadetinize bakın.belkide kadın oğlunu o şekilde görmek istemedi,anne yüreği oğlunu orada öyle görüp eve nasıl dönsün ,göz görmez gönül katlanır diye bir söz var.size kadının yaptığı bir yanlış varsa tamam ama oğlunu görmeye gitmedi diye bunu takarak soğumak saçma biraz.umarım eşinizi doldurmamışsınızdır,annen seni görmeye gelmedi diye.

Tabiki de kapımı kapattığımda önemli olan yuvamın içerisinde ki huzurdur. Ama insanın kendi içinde olan sıkıntısı huzursuzluğu bir şekilde yansıyor yada patlak veriyor. Ben kv çocuğum gibi de bahsetmedim ve konuyu yazarkende belirttim bende 4 4 lük bir insan değilimdir vardır hatalarım diye. Yazdığım şeyin aynısını yazarak ayna tutmak yardımcı olunabilcek bir yorum olduğunu sanmıyorum. Zaten benim istediğim gibi biri olsun diye bir beklentide bulunmadım hiçbirzaman ziraa bende olamazdım onun istediği gibi biri.

o yüzden mi büyütülmeyecek meseleleri büyütüp sorun yapıyorsunuz kafanızda, bişey söyliyim mi siz kötü kaynana görmemişsiniz, o yüzden her şeyi batıyor sanırım size, teyzemin bir lafı vardı çok güzel "kaynanaların zor olduğu zamanlarda gelindim,gelinlerin zor olduğu zaman kaynana", biraz vicdani davranın bence, emin olun sizden daha çok seviyor, yarışmıyorum diyorsunuz kaynananızın yapmadığı ve sizin yaptığınız şeyleri söylerek aslında çokda güzel yarışıyorsunuz, bunlarla sevgi ölçülmez

aynen katiliyorum yazdiklarina

Evet bence öyle maalesef
ne kaynana lar var En başta benim ki..
o lafı benimki ne söylesem kıyameti koparır . Sizin ki sesini çıkarmıyor
kıymetini bilin

Hiçbirzaman kv ile yarışma niyetine girmedim girceğimide sanmıyorum. Oğlunu el bebek gül bebek yanaşssın da demedim. Eşim zor zamanındaydı destek olmasnı beklemekle aramızda yatmasını beklemek arasında çok fark var.

Eşinizin bu cümlesine "Polahontass gelin demedi"; diye cevap vermediler ise yine de sorun değil.

eşin kırılır geçer; sen üzülme, takma.

Bir de yukarda yazmışsın çeyizimden battaniye götürdüm diye; o senin eşin senin eşyan tabii götüreceksin. Ya da kv ye sorabilirdin; anne eskilerden battaniye varsa versene; şimdi yere serilecek bunlar yazık olmasın diye. Sen hiç bir şey istemezsen kv nin dünyada aklına gelmez...

Ben o kötü ben iyiyim demiyorum yanlış algılamayın lütfen.. Ben dünkü gelin iken yanında olmaya çalışıyorum. emek veren doğuran büyüten kv den de bu yakınlığı günlerce beklediğim için bana batması bu durumun. Evet takmayabilirdim bu durumu. 'ohhh kaynanamlar gitmedi eşimin yanına en değerli benim vsvs de diyebilirdim' değilmi? Sizce gerçekten bunu düşünemezmiydim?

ama bakın benim anlatmak istediğim annesinin bu konuyla ilgilenmemesi kötü yorumlanacak bir durum değil, düşünememiş olabilir, eşiniz annesinin huyunu daha iyi bilir, benim rahmetlik annemde düşünemeyebiliyordu çoğu zaman ama biz annemin içini biliyorduk o yüzden sorun yoktu, yani demek istediğim ufacık şeyleri takmayın kafaya, annesi düşünmemiş ne güzel siz düşünmüşsünüz ama bu demek değilki annesi şöyledir böyledir diye, o kadar kötüler varki, inanın şükredersiniz

Eşinize söyleyin madem, sen grevdeyken umrunda olmadı şimdi kıymete bindin diye dedin. Içinize atıp dert sahibi olacağınıza dışınıza atın kv dert sahibi olsun

kaynananız gelseydi,bu kez de benim yemeklerimi beğenmiyor,oğluna yemek yapıp götürüyor derdiniz.

siz kayınvaldenize her şekilde sinir oluyorsunuz çünkü.yapsa da kabahat yapmasa da.oda bunu bildiği için,tavrını "bana ne ne halleri varsa görsünler"olarak koyuyordur.

Yanlış algılanıyor yada ben cümlelerimi seçerken yanlış seçmiş olabilirim konumun.
Ben kesinlikle kv ne anneliğini sorguluyorum, nede oğluna olan sevgisini sorguluyorum.
Ben 1 yıllık süreçte çok şey yaşadım. Bunların hepsini buraya nasıl anlatabilirim?
Daha 2 aylık evliyken 'hiç çay içmeye inmiyorsunuz baban özlüyo kırılıyor' diyordu. Eşim zaten vardiyali çalışıyor 1 hafta var 1 hafta yok. Gündüz vardiyasında zaten iniyoruz çok fazla olmasada.
Hatta şöyle söyleyeyim bi akşam indiğimizde çay içerken kv yarın akşam filancıya gidicez yemekten sonra gelin sizde dedi. Eşimde arkadaşlarla sözleştik biz diyince aman sizde ne geziyosunuz dedi. Kp de ordan şimdi gezmeyip ne zaman gezicekler daha yeni evlenmişlr gezsinler lafını duyduktan sonra, kp bizi özlediği cümlesini kurguladım kafamda. Kp daha yapıcı davranır. Birşeylere mecbur etmek istemez, biyere gidilecekse gelin değil işiniz yoksa eğer gelin der.
Bir kelime bir cümleyi baştan sona değiştirir.

Yani demek istediğim burda konuda size anlattığım en yakın örnek.
Ben giderken onlara sizde gelin demedim evet. Ama 1 gün 2 gün gördüler gittiğimi. Ki 2 dolmuş aktarmalı gidiyordum. Bekledim ki bu akşam yarın akşam hepberaber gidelim. Her gittiğimde elim dolu poşetlerle gittim. Denmezmiydi yarın gidiceksen bende hazırlayayım da götür diye.

Ne kendimi kv ile yarıştırıyorum ne de o kötü ben iyiyim diyorum. Sizlerin beni gördüğü gibi rahat, kendi kendime kuruntu yapan bir insan olsaydım emin olun ki düşüncem ' ohh ohhh kv gitmedi yemek göndermedi ilgilenmedi oğlu bana kaldı' der bakardım keyfime. Emin olun buna.

İlk gece evde yalnız kaldım ilk defa ki yalnız kalamadığımı da biliyorlar. Annem geldi 1 hafta kaldı benimle ve 2 kere annem benimle geldi. Annem gündüzden kv ile kahve içerken annem demiş akşama fabrikaya gidicez gelin diye 'aaa bizde alışverişe çıkıcaktık evde birşey kalmadı' diyip kapanmış konu. Bu lafın üzerine her akşam hadi gidelim diyen çıkarmı aranızdan?

inanın bunda bir şey yok, rahatsınız kv takıntılı değil, "aman sizde ne geziyorsunuz" cümlesi uzatılacak kafaya takılcak bir cümle değilki insanın öz annesi kızında söylüyor aynı şeyleri bunda bir şey yok, oğlu grevde siz zaten onun yanındasınız, gerek görseler zaten giderler, siz olmasanız onlar giderler ama siz zaten yanındasınız eşinizin, bu konuda o yüzden rahatlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…