• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü bir anne miyim?

Uyuttuktan sonra da çalışıyorum yetmiyor ki. Ya da yorgunluktan birlikte kitap okurken sızıp kalıyorum
Çocuğunuzun size en çok ihtiyaç duyduğu dönem. İnanın geçen yıllarınıza üzüleceksiniz. Doktorayı bırakın diyemem ama çocuğu uyuttuktan sonra çalışamaz mısınız?

Şahsi fikrim; çocuğun vaktinden değil uykunuzdan 2 saat ayırın. 10'dan sonra 2 saat evde gayet çalışabilirsiniz.

17den sonra cocugunuzla vakit gecirip birlikte yemek yiyip 9da aksam uykusuna uyuttuktan sonra evinizde calisabilirsiniz. Malum teknoloji gelisti kutuphaneyi evinize getirebilirsiniz.

9buvukta yatağa geçiyoruz kitap okuyup uyutuyorum ya da beraber uyuyoruz çünkü ben de yorgun oluyorum

Ben süreyi cok cok az buldum. Aksama kadar zaten yoksunuz bir de alip birakip kütüphaneye gidiyorsunuz. Kötü bir anne tabiki degilsiniz ama bu kadar az bir zaman diliminde annesini görüyor olmak evladinizi üzüyor olabilir. İsten cikinca direkt eve gidip cocugunuzu uyutana kadar onla zaman gecirin o uyuyunca doktora calismalariniza devam edin bence.

Bir çocugun en özlenecek zamanları..
ben atananana kadar çocuk fikrini erteledim hep sırf ona daha iyi zaman ayırmak için hatta ilk 5 yıl kızım okula başlayana kadar ek ders bile almadım.kurs açmadım.
(Ögretmenim) ilerde pişman olabilirsiniz bu açıdan malesef.Acilen kütüphane işini bırakıp en azından aksa.lari çocuğunuzla kaliteli vakit geçirin.Uyuyunca evde çalışın

Kötü iyi anne ayrımını bilmiyorum.

Evladının iyiliğini en çok ana babası ister elbet.

Evladınıza çok çok az vakit ayırıyorsunuz, bu bir gerçek. Siz de bunun farkında belki de vicdan muhasebesinde olduğunuz için bu konuyu açtınız.

Sizi bilmem, ama ben bunu yapamazdım.

İş hayatında yeteri kadar evlatların vaktinden çalıyoruz. Bir de eğitim için ondan uzak olmak istemezdim.

Şu anda bir çözüm var mı bilmiyorum ama ben hem size hem eşinize hem de evladınıza çok üzüldüm. Eşiniz de sizden ve üç kişilik yaşamdan mahrum kalıyor.

kötü bence yaa. Az daha buyüyünce mi yapsanız. Mesai is neticede ama. Akşam ve haftasonu da olmaması çok zor. Ilerde cocuk lisedeyken falan aranizda sorunlar olur. Bana çok zor geldi bilemiyorum
Dört yaşında bir oğlum var ve ben de aktif bir işte çalışıyorum mesaisi 9.05 olan aynı zamanda doktora yapıyorum şu an yeterlilik aşamasındayım akşam 17’de çocuğu kreşten alıp eve bırakıp kütüphaneye gidip saat 20:00’ye kadar ders çalışıyorum eve gelip çocuğumla maksimum bir ya da 2 saat ilgilenip uyuruz haftasonu da kütüphaneye gidiyorum ve bu süreç doktora tez aşamam da dahil olmak üzere belki en az üç sene daha devam edecek acaba oğlundan çalıyor muyum diye düşünüyorum hafta sonu en azından tam bir gün verebildiğim zamanlar da oluyor ama tabi bu biraz nadir oluyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz vicdani olarak sorumlu hissediyorum? Ses kayıt uygulaması ile yazdığım için yazım hatalarını dikkate almayınız.

Dört yaşında bir oğlum var ve ben de aktif bir işte çalışıyorum mesaisi 9.05 olan aynı zamanda doktora yapıyorum şu an yeterlilik aşamasındayım akşam 17’de çocuğu kreşten alıp eve bırakıp kütüphaneye gidip saat 20:00’ye kadar ders çalışıyorum eve gelip çocuğumla maksimum bir ya da 2 saat ilgilenip uyuruz haftasonu da kütüphaneye gidiyorum ve bu süreç doktora tez aşamam da dahil olmak üzere belki en az üç sene daha devam edecek acaba oğlundan çalıyor muyum diye düşünüyorum hafta sonu en azından tam bir gün verebildiğim zamanlar da oluyor ama tabi bu biraz nadir oluyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz vicdani olarak sorumlu hissediyorum? Ses kayıt uygulaması ile yazdığım için yazım hatalarını dikkate almayınız.
Çok yoğunsunuz ya okurken fenalaştım. Ben de hem çalışıp hem okuyorum ama doktora yapsam herhalde dağda inzivaya çekilirdim. Sizin bir de çocuk var. Allah yardımcınız olsun

Kötü bir annesiniz diyemeyiz elbette size ama birlikte geçirdiğiniz saatler çok az, hafta sonu da dahil buna üstelik.
Çalışma saatlerinize bir düzen getirmeniz gerekiyor bence. Sizi daha çok yorabilir bu ama çocuğunuz için olması gereken bu.
Ayrıca eşiniz içinde zor bir süreç. Evde yok gibi bir şeysiniz. Ben eşiniz olarakta kabul etmezdim böyle bir tempoyu, üç yıl süreli hem de.

Yalan söylememizi istiyorsan başka ama gerçeği istiyorsan berbat bir annesin.

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi doktorayı yaparken bebek neden yaptın, ya da bebek yaptın neden doktoraya başladın.

Yeterlilik sürecinde olduğuna göre muhtemelen daha ilk yılın sonundasın. Yeterlilik süreci biraz daha yoğun olur ama sonra rahatlayabilir, ama bu tamamen danışmanın yaklaşımına ve araştırma konuna bağlı.
Ya herkes yazmis çoğunu da begendim ama bu nasil bir uslup arkadaş yaaaa

Yani bilemedim bence iş ve PhD bir arada çocukla bir arada götürülebilecek bir hayat şekli değil, hele ki tez zamanı gece gündüz tez yapıyorsun zaten. Hayat planlamanız kötü olmuş sankim, çocuk sahibi olmak PhDden sonra olmalı bana kalırsa veya PhDye çocuk okula/kreşe başladıktan sonra başlamakta fayda var. Kariyer hedefi olan insanlar o meşgaleler bittikten sonra çocuk sahibi oluyor genelde (benim etrafımdakiler en azından), kafa daha rahat oluyor.

Şu noktada sizin için 2 yol görüyorum ya işi bırakıcaksınız, PhD işlerini gündüz yapıcaksınız çocuğa zaman ayırcaksınız ya da PhDyi 1 sene dondurcaksınız. Hem iş, okul, çocuk çok aşırı yorucu, zaten çocuğa da zaman kalmıyor. Birini aradan çıkarmanız lazım. Çocuk çıkamayacğına göre:) iş veya PhDye ara verirdim ben olsam.

Herkesin şartları farklı .
Doktora yapma nedenleriniz size aittir.
Ama süre az.
Bir şekilde tolere etmeniz lazım.
Herkes çalışmak zorunda hele şu zamanda.
Ama bir yolunu bulmanız lazim.

Ben mühendis oldugum halde, bos zamanlari cok diye ögretmenlikte kalmayi tercih ettim. Mesaiden erken cikildigi icin cocugumla ayni anda evde olmayi, yazin uzun günlerde gerekirse aylak aylak oturmayi ama onunla oturmayi tercih ettim. Gene de hep kendimi üzgün hissettim : " Çocuk ayakkabisini saat 8'de bir bagliyor, aksam 6'ya kadar. Ben evde olsam, cocuk, oglen eve gelirdi ona kapiyi acardim, bi ayakkabisini cikarip içerde uzanirdi"

Biz, bazen kari koca, hala cocuğumuzun 4 yasini filan özlüyoruz " yarim saat o günlere dönüp gelmek diye bir sey olsa" diyoruz.

unv akademik kariyer yapmadikca, ailemden zaman calip master doktoraya vermeyi hic düşünemem. Zaman asla geri gelmiyor. Tabi bu benim düşüncem

Ayni konuyi bir erkek acsa ama sen babasin, cocugun gelecegi icin bla bla diye guzelleme gelirdi. Ama anne olunca ouuvv nasil cocugu birakir kariyer yaparsin imin tinrim.

Uzmanlar diyor ki gunde 30 dk nitelikli vakit cocuga yeterli. Eger gunluk 1 2 saatin tamamini elinize telefon karsiniza tv almadan cocukla birebir vakit gecirerek harciyorsaniz hic uzulmeyin gayet yeterli.

Yok o vakit yemekle temizlikle geçiyor cocuga bir sey kalmiyorsa o sikinti.

Her ailenin dinamiği farklı olabilir bence. Önemli olan 8 den sonra geldiğinizde ev işi yapıyor musunuz yoksa çocukla mı ilgileniyorsunuz sadece ve ilgilenirken tüm beyniniz ve ruhunuzla orda mısınız? Bazen saatlerce çocuğun yanında olunuyor ama kafa başka yerde oluyor, o da anlamsız. Haftasonu tüm gün çalışmıyorsunuzdur sanırım . Mesela cumartesi ailece kahvaltı yapıp beraber parka gidip 2 gibi falan çalışmaya başlayabilirsiniz. Pazar daha erken derse başlar akşam üstü vakit geçirirsiniz gibi. Ev işleri için sanırım yardımcı falan geliyor yoksa bu tempoda eşiniz de yetiştiremez işleri siz de. Yani iyi bir planlama ile her şey yapılabilir bence tabi siz çok yorulursunuz.

Ayni konuyi bir erkek acsa ama sen babasin, cocugun gelecegi icin bla bla diye guzelleme gelirdi. Ama anne olunca ouuvv nasil cocugu birakir kariyer yaparsin imin tinrim.

Uzmanlar diyor ki gunde 30 dk nitelikli vakit cocuga yeterli. Eger gunluk 1 2 saatin tamamini elinize telefon karsiniza tv almadan cocukla birebir vakit gecirerek harciyorsaniz hic uzulmeyin gayet yeterli.

Yok o vakit yemekle temizlikle geçiyor cocuga bir sey kalmiyorsa o sikinti.

Hangi uzmanlar günde 30 dakika yeterli diyor?

Back
X