• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü başlayan ilk iş günü

Sadece işinizi yapın
İnsanlara yakınlaşmanızı gerektirecek bir durum yok
Güleryüzlü ve kibar olun kafi, günaydın, nasılsınız, iyi akşamlar hepsi bu kadar
Uzak durursanız dedikodu da duymazsınız
İş yerinde esas olan samimi arkadaşlıklar edinmek değildir, sadece çalışmaktır
Zaman içinde tabi ki arkadaşlıklar oluyor ama esas amaç bu değil, 25 yıllık iş tecrübemle bunu söyleyebilirim, tanımadığınız insanlarla içli dışlı olma çabasına girmeyin
Dikkate alicam tavsiyelerinizi çok sağolun

Ben kurumsal bir şirketten ayrılıp küçük bir fabrikaya geldim. Oh dedim kurtuldum şu dedikodulardan, kulislerden. Ne kadar az insan o kadar iyi dedim. Ama bir kişi bile yetebiliyormuş bunlara :KK70: Yani nereye gidersen git bunlardan kurtulamıyorsun. Ben çok kafaya takan biriyim o yüzden nasıl tavsiye vereyim bilemedim. Sadece şunu iyice öğrendim birine çok güvensen bile özelinle ilgili birşey anlatma iş yerinde. Ben hep aynı hatayı yaptım sonra çok acı bir şekilde karşıma çıktı hep. İnsanlarla mesafeni koruyup işine odaklanırsan bir süre sonra görmezden gelirsin bence.
Iste bende öyleyim hem çok takıyorum herseyi hem de çok hassas kırılgan bir yapım var çok sakinim birde bu yüzden sanırım is ortamına ayak uyduramiyorum biri bir şey dese ya da arkamdan konuşsa kafaya takıyorum birde çok fazla gruplasma var is yerinde

Mahallemiz de dedikoducu çok burda doğup büyüdüm evlendim çocuğum oldu dedikodu bitmedi. Sen hangi iş yerine gitsende böyle insanlar olucak o yuzden takmıcaksın
Malesef öyle ama o kadar hassas kırılgan bir yapım var ki en ufak bir şey duysam hakkımda ya da mesela benle konusulmasa dışlansam çok üzüyorum kendimi

Siz isinizi yapin gecin. Acaba kim ne konusuyor diye kafanizi yorarsaniz, her gununuz boyle berbat gecer. Daha yeni baslamissiniz hemen ortama alismaniz zor zaten. Kendinize zaman verin. Mutlaka yakinlik kurabileceginiz is arkadaslariniz da olur zamanla. Ama yakinlik kursaniz bile ben olsam asla sirrimi derdimi paylasmam is ortaminda. Bu zamanda zaten kimseye guven olmuyor. Dediklerini size karsi ne zaman kullanacaklarini bilemezsiniz.
Kesinlikle ama çok kolay kaynasabilen biri değilim yalnızlığı daha çok seviyorum is ortamında da bu olmuyor ama benim arkamdan konuşan insanlarla da ben gidip konuşmak istemiyorum çok hassasım ben yapı olarak da herseyi kafaya takıyorum bu da etkiliyor tabi

Ben ilk günümde öğle molasinda aciktiysan git sen ye dediler. Ben yemeye başladım tam bitti mutfaktan çıkıcam hepsi toplanıp gelmişlerdi. Beni dışladilar gibi hissettim çok üzülmüştüm . Bir ay kimseyle konuşmadım. Yani sadece işle ilgili soru soruyordum o kadar. Sonra hepsiyle kanka oldum bir buçuk yıl çalıştım orada. Demem o ki ilk günden olur öyle
Ben olsam ayrılırdım herhalde hemen ben pek güçlü değilim o konuda hassas bir yapıda olduğum için çok etkileniyorum
Ben ilk günümde öğle molasinda aciktiysan git sen ye dediler. Ben yemeye başladım tam bitti mutfaktan çıkıcam hepsi toplanıp gelmişlerdi. Beni dışladilar gibi hissettim çok üzülmüştüm . Bir ay kimseyle konuşmadım. Yani sadece işle ilgili soru soruyordum o kadar. Sonra hepsiyle kanka oldum bir buçuk yıl çalıştım orada. Demem o ki ilk günden olur öyle
Alışırsınız yahu
Annem 35 yıllık hemşire , gayet profesyonel çalışır ama hastane değiştirdiğinin ilk günü bana çok kötü hissediyorum burda hiç arkadaşım yok demişti. Sonra ortam yaptı😁 Mutlaka ortam yaparsınız sabırlı olun.
[/QUO

Alışırsınız yahu
Annem 35 yıllık hemşire , gayet profesyonel çalışır ama hastane değiştirdiğinin ilk günü bana çok kötü hissediyorum burda hiç arkadaşım yok demişti. Sonra ortam yaptı😁 Mutlaka ortam yaparsınız sabırlı olun.
:) inşallah bende alışırım

Zamanla sizde o grupların icinde olup dedikoduya dahil olucaksınız ya da kimseyle vıck vıcık olmayıp dışlanacaksınız.. . karar sizin :KK76:

Kızlar yeni ise başladım fakat ilk günüm çok kötü geçti herkes gruplasmıs ben konusmasam kimse konuşmuyor benle belki biraz çocukça serzeniş oluyo ama emin olun insan o durum da çok kötü hissediyor kendini birde aşırı dedikodu var kızlar ben hiç alışkın değilim böyle şeylere arkamdan birinin konuştuğunu duydum ya da biri bana bişey söylese çok üzüyorum kendimi.... daha önce bir kaç işten de o yüzden de ayrılmıştım bu sefer de çalışmam lazm kızlar çalışan arkadaşlar nasıl basediyorsunuz bu durumla
Vala inanir misin ben calistigim yere ilk basladigimda tam 5 ay sonra açilabildim konusabildim.ilk 5 ay ne insanlarla konusabiliyodum ne muhabbet edebiliyodum.simdi tam bir bucuk sene.cok rahat konusabiliyorum herkesle.işyerindeki calisma sartlarindan da pek memnun degilim acikcasi ama sirf baska ise baslama stresine girmeye cesaretim olmadigi icin idare ediyorum burda.

Malesef öyle ama o kadar hassas kırılgan bir yapım var ki en ufak bir şey duysam hakkımda ya da mesela benle konusulmasa dışlansam çok üzüyorum kendimi
Bu zamanda çok hassas ve kırılgan olmak çoğu şeyi zorlaştırıyor. Kendinize zararı olur, kimsenin ruhu duymaz.
Biraz vurdumduymaz olmak lazım,

Kızlar yeni ise başladım fakat ilk günüm çok kötü geçti herkes gruplasmıs ben konusmasam kimse konuşmuyor benle belki biraz çocukça serzeniş oluyo ama emin olun insan o durum da çok kötü hissediyor kendini birde aşırı dedikodu var kızlar ben hiç alışkın değilim böyle şeylere arkamdan birinin konuştuğunu duydum ya da biri bana bişey söylese çok üzüyorum kendimi.... daha önce bir kaç işten de o yüzden de ayrılmıştım bu sefer de çalışmam lazm kızlar çalışan arkadaşlar nasıl basediyorsunuz bu durumla
Bu sorun her yerde var sanki ben yaşamıyor muyum? Sen bir an önce işini öğrenmeye başla, sanaverilen görevleri eksiksiz ve zamanında yapmaya odaklan inan hiç birini artık görmezsin . Çünkü ben öyle yapıyorum

Bu sorun her yerde var sanki ben yaşamıyor muyum? Sen bir an önce işini öğrenmeye başla, sanaverilen görevleri eksiksiz ve zamanında yapmaya odaklan inan hiç birini artık görmezsin . Çünkü ben öyle yapıyorum
Ben pek kimseyle de uyum saglayamiyorum hele ki dedikodu gruplasma varsa hepten soguyorum o yüzden zorluk çekiyorum biraz da

Biraz içe kapanık antisosyal misin ( ? İnsanlarla kolay ilski kuramayanlardandan normal . Ben de öyleyim ben de yaşadım aynilarini ama bazilailri sonradan en yakın arkadaşlarım oldu ... Ne bekliyorsun ilk günden zaman ver biraz ... Bir iki ay geçsin bak gör hepsi arkadaşın olur ..

Back